Sobrietate, linii drepte, culori deschise, deschise, lemn si materiale naturale. Cheile pentru decorarea unui living in stil nordic sunt simple. De la originea sa in primii ani ai secolului trecut a evoluat, dar scopul sau ramane acelasi: sa aduca lumina in casa chiar si in timpul iernilor lungi si intunecate din nordul Europei.

Stilul nordic are calitatea de a oferi caselor un sentiment confortabil si comod fara a utiliza multe elemente. In continuare, va oferim cheile pentru a transfera aceasta tendinta in camera dvs. de zi.

Cum sa obtineti o camera de zi in stil nordic acasa

  1. Lemn si alb

Cand ma gandesc la o camera de zi in stil nordic, vad doar lemn de culoare deschisa combinat cu alb. Acest tandem functioneaza bine si il puteti folosi pentru a evita greselile. Albul reflecta lumina si este utilizat pe podele, pereti si mobilier. Dar nu se intampla nimic pentru a introduce alte tonuri neutre, cum ar fi un gri foarte deschis.

  1. Canapea gri

De fapt, majoritatea fotografiilor din revistele de decorare care arata camerele de zi scandinave arata canapele in linie dreapta in nuante de gri. Alternativele sunt fotolii cu linii simple si culori moi cu picioare din lemn care stilizeaza aceste piese. Puneti deoparte o lampa sau o masa in stil industrial si veti avea pachetul complet.

  1. Accesorii color cupru

Incetul cu incetul, au fost introduse si finisaje metalice, iar cuprul in accesorii castiga teren fata de aurul clasic. In ceea ce priveste lampile, stilul scandinav fuzioneaza lemnul si metalul. La fel ca in restul decorului, iluminatul trebuie sa fie simplu.

  1. Natura interioara

O camera de zi nu ar fi in stil nordic daca nu ar incorpora elemente naturale. In afara de mobilierul din lemn, veti avea succes daca adaugati ramuri, pinecone, busteni si cateva plante la decor. Ce zici de incercarea unui trunchi de copac taiat ca masa laterala? Lemnul de mesteacan sau fag este folosit si in accesorii.

Daca iti plac referintele la animale in decor, poti agata o imagine a unui cerb sau a unui cap de animal in fibra naturala.

  1. Textile usoare

Acea atingere naturala se reflecta si in materialele perdelelor, covoarelor si pernelor. Lenjeria, bumbacul sau lana sunt cele mai potrivite in acest caz. Foarte important: perdelele trebuie sa fie usoare pentru a permite trecerea luminii. Cand vine vorba de covoare, modelele geometrice si blocul de culori sunt un atu sigur.

Iarna puteti aseza o perna sau o patura de blana.

  1. Elemente geometrice

O alta atingere caracteristica a unui living in stil nordic sunt elementele geometrice in tonuri pastelate, in special dreptunghiurile si romburile. Poate fi sub forma de accesorii, in imprimarea textilelor sau in desenul tapetului.

  1. Obtineti o piesa din mijlocul secolului

Stilul mijlocului secolului este perfect pentru decorul scandinav. In sufrageria dvs. in stil nordic, nu puteti rata o piesa caracteristica din acea perioada, cum ar fi acest bufet „Planul G” sau acest fotoliu verde maslin.

  1. Gasiti un spatiu pentru un raft modular

Ai nevoie de un sistem de stocare? Nimic ca un raft care sa reflecte designul nordic pe care il cautati. Astazi vin in toate dimensiunile si culorile.

  1. Mese cuiburi

Atunci cand alegeti o masa pentru centru, optati pentru cele care sunt de tip cuib. Cele rotunde cu tava asezata in grupuri sunt, de asemenea, o optiune buna.

  1. Masa din lemn

In zona de luat masa, asezati o masa din lemn natural, cu linii drepte. Combinati-o cu scaune scandinave.