Am parcurs un drum lung prin istoria computerelor. De la masini masive care ocupau etaje intregi, pana la computere care se potrivesc in buzunarul tau si dublu ca telefoane si camere, computerele au avansat foarte mult. Intram acum in epoca monitoarelor portabile – nu mai trebuie sa te bazezi doar pe ecranul laptopului pentru nevoile tale de calcul si jocuri. In fata acestui avans se afla ASUSRepublic of Gamers (ROG) cu noul lor monitor Strix XG17AHP.

Noul monitor Strix ofera un ecran FHD IPS de 17,3 inci. Poate ca nu pare un ecran foarte mare, dar amintiti-va ca acesta este un ecran portabil. Nu veti distra un pub plin de fani de fotbal cu acest ecran, dar veti avea o multime de rezolutie si capacitate de a juca orice joc din mers. Monitorul Strix vine cu o baterie incorporata de 7800 mAh care alimenteaza ecranul pentru 3,5 ore de joc la rata de reimprospatare maxima. De asemenea, este nevoie doar de o ora de incarcare pentru a obtine doua ore de joc la 240 Hz.

Monitorul poate fi utilizat cu laptopul dvs., dar poate fi, de asemenea, asociat cu smartphone-ul, consola de jocuri, camera si multe altele, datorita porturilor sale USB Type-C si micro-HDMI. Cu o rata de reimprospatare de 240 Hz, monitorul Strix va oferi un joc neted. Dar rata de reimprospatare nu este singurul lucru pe care jucatorii il vor aprecia. Monitorul ofera, de asemenea, tehnologia VESA Adaptive-Sync, care sincronizeaza automat rata de reimprospatare cu iesirea GPU pentru a preveni ruperea ecranului si pentru a mentine lucrurile netede chiar daca rata cadrelor scade sub rata de reimprospatare a panoului. Ecranul ofera, de asemenea, o pereche de difuzoare integrate de 1 watt daca doriti sa jucati fara casti. Este mult pentru a se incadra intr-un ecran care masoara doar 1cm in profil si cantareste doar 1060 de grame. Monitorul vine, de asemenea, cu un trepied ROG, un Smart Cover si o geanta de transport ROG. Mai mult,

ASUS ROG Strix XG17AHP vine la pachet cu un trepied ROG, o husa inteligenta si o geanta de transport ROG, ceea ce il face o solutie totala pentru jocurile din mers.

Rata de reimprospatare de 240 Hz a Strix XG17AHP asigura un joc foarte neted si accepta tehnologia VESA Adaptive-Sync. Aceasta sincronizeaza automat rata de reimprospatare a afisajului cu iesirea GPU la viteze de reimprospatare cuprinse intre 48 Hz si 240 Hz. In plus, Adaptive Sync previne ruperea ecranului si mentine actiunea pe ecran foarte neteda – chiar daca rata cadrelor scade sub rata de reimprospatare nativa a panoului.

Bateria incorporata de 7800 mAh a Strix XG17AHP ofera pana la 3,5 ore de jocuri la 240 Hz la o incarcare completa. De asemenea, suporta tehnologia de incarcare rapida pentru a oferi doua ore de jocuri de 240 Hz dupa o ora de incarcare. Unul dintre porturile USB-C gestioneaza intrarea de alimentare, deci poate fi incarcat atunci cand este conectat la un laptop, la o priza sau chiar la o baterie portabila. Celalalt port USB-C este utilizat pentru intrarea DisplayPort, in timp ce portul micro-HDMI 2.0 gestioneaza semnale audio-vizuale pentru conexiuni la console sau dispozitive de jocuri. O pereche de boxe integrate de 1 watt ofera un sunet puternic pentru utilizatorii care prefera sa nu foloseasca casti.

Strix XG17AHP vine la pachet cu ROG Tripod, un Smart Cover si o geanta de transport ROG, facandu-l o solutie totala pentru jocuri in miscare. Este disponibila si o varianta Strix XG17AHPE cu Smart Cover. ROG Tripod face ca Strix XG17AHPE sa se simta mai mult ca un monitor traditional si are un mecanism convenabil de eliberare rapida, care face clic pur si simplu pe Strix XG17AHP. Este reglabil pe inaltime si poate ridica ecranul suficient de sus pentru a sta deasupra ecranului laptopului. Utilizatorii pot, de asemenea, regla unghiul de afisare pentru o experienta de vizionare confortabila. Cand este pliat, trepiedul ROG se potriveste in orice geanta pentru laptop.