Iarna este momentul perfect pentru a schimba lucrurile și a vă moderniza decorul pentru casă. Pentru toți cei care preferă designurile moderne, poate părea dificil să faci o cameră să arate și să se simtă caldă și primitoare.

Cu toate acestea, a avea un design contemporan nu înseamnă că locuinta trebuie să fie rece.

De fapt, există multe modalități de a proiecta o cameră modernă și confortabilă.

Îmbrățișați culorile mai întunecate

În timp ce design-urile moderne au în mod obișnuit culori mai deschise,nu există niciun motiv pentru a nu încorpora ceva întuneric și în cameră.

S-ar putea să vă gândiți că culorile întunecate nu par la fel de „curate” ca cele deschise, dar nu este cazul.

Potrivit designerilor de interior experți,atâta timp cât păstrați o paletă de culori coerentă într-o cameră, va arăta modern chiar și cu nuanțe mai închise.

Folosirea culorilor precum albastrele adânci și pădurile bogate va face ca o cameră să se simtă mai caldă și mai primitoare decât culorile alb și argintiu și altele asemenea.

Folosiți mai multe perne

Dacă nu aveți deja perne în cameră, cumpărați niște perne Pentru a le adăuga in camera dvs.

Plasarea lor pe canapele sau pe pat va face camera să pară mai confortabilă

Desigur, acestea ar trebui să se potrivească cu paleta de culori pe care ați decis-o și să fie încorporate în consecință in camera. Amestecați și textilele – optați pentru diferite țesături, cum ar fi blana artificială și catifea, pentru a crea un aspect mai interesant.

Creați căldură cu iluminare

Este evident de ce luminile de zână și de sclipire sunt o alegere atât de populară pentru designul interior. Acestea fac ca o cameră să se simtă caldă, confortabilă și primitoare. Lumânările sunt la fel de eficiente din același motiv, doar luminile intermitente pot fi folosite toată ziua fără griji. Dacă nu doriți lumânări sau lumini sclipitoare, puteți opta pentru alte opțiuni de iluminare care vi se potrivesc mai mult. Gândește-te la preferințele tale: vrei iluminat cald sau rece? Poate surse mai mari de lumină sau lămpi mici de așezat pe noptiere sau alte piese de mobilier? Există posibilități nesfârșite. Orice ați face, evitați o singură iluminare deasupra capului, care este prea dură – acest lucru va face ca camera să se simtă mai rece.

Înmoaie camera cu catifea

Dacă bugetul dvs. vă permite acest lucru, gândiți-vă la achiziționarea unei canapele sau a unei cuverturi de pat din catifea sau o țesătură similară.

Acest lucru va adăuga instantaneu un factor mai cald la designul camerei. Ca să nu mai vorbim, se va adăuga și factorului de lux. Catifeaua nu este niciodată o idee proastă pentru decorarea unei camere.

In cazul in care nu doreti să investiți într-o canapea, puteți cumpăra oricând perne sau accesorii din catifea.

Adăugați un covor sau două

Pardoseala din lemn de esență tare și laminată este excelentă, dar poate fi rece sub picioare în lunile reci de iarnă. Același lucru este valabil și pentru țiglă. Așezați un covor sau două pe podea pentru un aspect (literalmente) mai cald în cameră. Cu toată sinceritatea, un covor poate fi așezat oriunde în casă, chiar și în baie sau bucătărie. Covoarele sunt întotdeauna o idee bună.

Comutați perdelele

Vara, doriți să faceți o cameră să se simtă răcoroasă și ușoară, așa că este logic să montați perdele albe pentru un aspect curat și proaspăt. Iarna, opusul culorilor deschise. Din nou, țesăturile de pluș și moi sunt calea de urmat. Găsiți perdele mai întunecate care funcționează cu paleta dvs. de culori.