Creatorii de continut profesionisti vor dori sa verifice Panasonic LUMIX S5, o noua camera hibrida fara oglinda full-frame, cu un senzor CMOS full-frame de 24,2 megapixeli de 35 mm si capacitati de inregistrare interna 4K 60p pe 10 biti. Performanta video solida si fotografia sunt realizate, pastrand in acelasi timp dimensiunea compacta dorita.

Panasonic spune ca LUMIX S5 ofera performante impresionante la lumina scazuta si o gama dinamica incredibil de ridicata. Aceasta este sustinuta de un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe cu pana la 6,5 ​​optiuni de corectie a miscarii camerei, ideal pentru fotografierea portabila. Camera incorporeaza, de asemenea, un algoritm imbunatatit de focalizare automata Deep Learning care detecteaza subiecti specifici – oameni si animale in miscare rapida – cu o precizie mai mare decat inainte.

Vloggerii vor aprecia iesirea externa HDMI si profilul complet Varicam V-log preinstalat in camera. Exista optiuni pentru captarea continutului in miscare lenta la 180 de cadre pe secunda, iar modul 4: 3 Anamorphic Super 35 va poate ajuta sa obtineti aspectul si senzatia cinematografica dorita. Camera este, de asemenea, compatibila cu adaptorul de microfon DMW-XLR1 de la Panasonic, iar iesirea video RAW prin HDMI pana la 5,9K va fi disponibila printr-o viitoare actualizare de firmware.

Corpul complet din aliaj de magneziu al camerei este rezistent la stropire si praf, facandu-l potrivit pentru lucrul intr-o gama extinsa de conditii. Sloturile pentru carduri SD duale ofera o flexibilitate suplimentara cu inregistrarea prin releu si suport pentru backup. Un vizor OLED mare, de inalta rezolutie ofera un raspuns rapid cu distorsiuni minime pentru incadrarea usoara si precisa.

Panasonic LUMIX S5 va fi disponibil de la principalele puncte de fotografiere de la sfarsitul lunii septembrie la vanzare cu amanuntul la 3.199 USD. Camera poate fi, de asemenea, ambalata cu un obiectiv de 20-60mm la 3.699 USD.

Panasonic spune ca dezvolta in prezent mai multe obiective prime si zoom la distante focale populare pentru utilizatorii LUMIX S Series. Aceste noi obiective portabile si usoare includ un obiectiv 24mm F1.8, 35mm F1.8, 50mm F1.8, 85mm F1.8 si un obiectiv 70-300mm F4.5-5.6.

Cand adaugati toate caracteristicile, inclusiv stabilizatorul, senzorul mare, optiunile 4K de 10 biti, dimensiunea mai mica si afisajul flip-out, S5 este o camera video hibrida impresionanta.

S5 are comenzi similare cu GH5, astfel incat utilizatorii acelui model nu vor avea prea multe probleme la trecerea. Cu toate acestea, senzorul imens al lui S5 ofera o adancime de camp mult mai redusa, cu optiuni mai creative. De exemplu, veti putea izola subiectii de interviu din mediile lor fara un obiectiv foarte rapid.