Piesa captivanta pentru copii „Baby Shark” depaseste tema Luis Fonsi care domnea de ani buni pe YouTube. Ambele vor depasi sapte miliarde de vizualizari.

K-pop are o idila puternica cu YouTube si ca in Asia de Est exista retele sociale care concureaza cu acesta. Daca eliminam canalele indiene, adevaratii regi ai platformei, din panorama, vedem ca in ultimii ani Coreea de Sud a doborat recorduri. Blackpink si BTS au cele mai vizionate videoclipuri YouTube in primele 24 de ore. De fapt, Blackpink , cu peste 52 de milioane de abonati, este cel mai urmarit canal al artistului muzical dupa Justin Bieber (58,3M) . Cu toate acestea, viralitatea lui Gangnam Style a lui Psy a plasat videoclipul sau ca fiind cea mai vizionata melodie K-pop de pe platforma, cu peste 3.800 M.

Dar febra sud-coreeana avea inca un rival care parea imposibil de atins, am vorbit despre Despacito , piesa cu care Luis Fonsi si Daddy Yankee au unit lumea printr-o melodie atragatoare care ne-a dus sa uram mai mult decat ne asteptam. Rezultatul a fost un record istoric de peste 7 miliarde de vizualizari. Invingatorul sau a fost la fel de evident pe cat de neasteptat; te gandesti la Blackpink , Justin Bieber, Taylor Swift , Billie Eilish , BTS, J Balvin sau Maluma ca vedete mari care ar putea lua acel tron, nu intr-o rima de cresa. Putini cazusera sa puna bazinele pentru a domina YouTube ceea ce putem considera deja cea mai populara melodie pentru copii din toate timpurile.

Baby Shark a fost lansat pe canalul de melodii pentru copii din Coreea de Sud Pinkfong pentru cantece si povesti pentru copii , care are un numar impresionant de 40,3 milioane de abonati (mai mult decat Lady Gaga, Beyonce, Katy Perry sau Taylor Swift). In prezent, cu 7.048 milioane de vizualizari, piesa inregistrata de cantareata coreeana-americana Hope Segoine il depaseste pe Despacito cu 10 milioane . Desigur, lansat cu un an mai devreme.

Tema a primit un impuls anul acesta cu versiuni si videoclipuri care au folosit din nou melodia pentru a-i invata pe cei mici sa se spele pe maini si sa ia masurile de precautie igienice cerute de pandemia Coronavirus. Acest lucru, adaugat la faptul ca viata de noapte, locul de actiune al lui Despacito , se confrunta cu cel mai grav an a reusit sa promoveze aceasta schimbare surprinzatoare de carti.

Acum, etica jurnalistica ne obliga sa punem videoclipul in cauza, dar vrem sa va avertizam ca, daca nu doriti sa aveti melodia infipta in cap ore in sir, nu faceti clic pe redare. Fa-o pe riscul tau.