Cu lipici la buzunarul romanilor, maneaua reprezinta sportul ce-i face pe mulți din milionarii țarii sa faca generoase gesturi catre lautari, multe intrate in folclor.

Muzica de petrecere intoarce buzunarele chefliilor, și face sa scape de greutatea bijuteriilor și grija automobilelor personale. Merita prezentate cateva cazuri insemnate ce au starnit invidia unora și au lasat cu gura cascata martorii.

Gabi de la Oradea a venit la o onomastica cu o mașina și a plecat cu doua. Pentru cateva piese cantate la urechea sarbatoritului, solistul s-a ales cu o Alfa Romeo 146 (valora circa 23.000 dolari) și un ceas de aur ce valoreaza aproximativ 2500 euro.

Lui Nicolae Guța aurul ii aduce noroc. Poposit la o nunta in 2012, solistul a plecat cu o punga plina cu bijuterii din aur, inele, ghiuluri și lanțuri daruite de petrecareți in focul cantarii sale. Cat sa-și deschida un magazin de profil. Om cu experiența, Guța, și-a luat talpașița inainte ca mesenii sa fie cuprinși de sentimentul de atașament fața de fostele lor bijuterii.

Nici Vali Vijelie nu-i urmarit de ghinion și raspunde politicos la toate interpelarile, pentru ca nu știe de unde se arata norocul. Plecat de la o cantare, Vali a fost oprit din drum de un admirator, la recepția unui hotel, care i-a cerut sa-i cante in particular. A meritat caci a plecat cu peste 3000 euro cantand jumatate de ora unui singur om.

Sorinel Copilul de Aur are ce povesti la batranețe caci se numara printre puținii soliști ce majoratul l-a prins cu banoase amintiri. Alaturi de Dan Bursuc și a sa trupa, Sorinel a muncit la capataiul mesenilor cat alții intr-o viața, povara pentru care a fost rasplatit regește. La 14 ani a primit un cochet Smart Roadster decapotabil.

Dan Bursuc, om pe care l-au surprins cele mai multe ”ploi” de bani, iși aduce amite doar de cadouri de suflet. Bunaoara un ceas de aur a carui greutate este de peste 100 grame și un clarinet ediție limitata, al carui preț era de 4700 euro.

Pentru Adrian Minune bucuria unui simplu cadou a pierdut-o de prin copilarie. Practic mai tot ce afișeaza solistul, ca e vorba de vreun ceas scump ori de vreo mașina de lux din galeria sa (BMW Z3, VW Touareg ori Porsche Cayenne) susține ca toate sunt cadouri.

Refrenuri ca „Alo, alo” l-au procopsit pe Jean de la Craiova cu 32 de telefoane GSM ”la pachet”. S-a intπmplat in Austria, pentru ca n-au mai avut bani in buzunare au inceput sa-și abandoneze telefoanele. A fost de ajuns un exemplu ca Jean sa aiba cea mai vasta colecție de de telefoane . Intr-alta zi norocoasa, Jean a ajuns acasa cu bijuterii de 1,4 kilograme de aur.

Tot norocoasa de așa prieteni este și Carmen Șerban a o primit cadou un luxos Audi Q7 doar pentru faptul ca n-avem intr-o perioada mașina. Solista-jurnalista a returnat cadoul cu mulțumirile de rigoare dupa șase luni, in momentul cand și-a cumparat singura un nou automobil.

Adi de la Valcea, singurul lautar ce a cantat și pentru capii echipei Dinamo, dar și pentru cei de la Steaua, a caștigat intr-o seara 20.000 euro. Marea sa lovitura, in contul simpatiei sale pentru un om de afaceri, Adi a plecata casa cu un Mercedes S, cu maximum de imbunatațiri, de peste 120.000 dolari.

Florin Salam este singurul lautar ce a ramas in folclor caci a implorat publicul sa nu mai arunce cu bani. S-a intamplat in urma cu doi ani, la o discoteca din Pitești, solistul fiind gratulat cu bancnote de toate felurile, suma aproximata la peste jumatate de miliard lei.