Cand aveti spatiu limitat, fiecare decizie de proiectare conteaza. Expertii impartasesc cum sa profitati la maximum de locuinta dvs. cu o camera. Bonus: aceste sfaturi utile se traduc in orice spatiu mic.

Primul instinct intr-o garsoniera ar putea fi sa il tratezi ca pe o singura camera deschisa in loc sa imparta spatiul in locuri chiar mai mici. Dar crearea de zone va va ajuta sa va maximizati spatiul (si sanatatea). Folosirea separatoarelor sau a covoarelor pentru a delimita spatiile inseamna ca nu va mai trebui sa mancati pe pat. Ganditi-va la modul in care utilizati spatiul si asezati mobilierul in mod corespunzator, asigurandu-va ca definiti zone pentru distractie, dormit si lucru de acasa. Puneti unul sau doua otomane sub o masa de consola pentru a iesi in spatiu atunci cand aveti nevoie de locuri suplimentare pentru oaspeti. Incercati sa includeti piese de mobilier care pot avea mai multe functii, cum ar fi un birou care poate fi folosit ca masa. Cu aspectul potrivit, puteti impacheta o multime de utilitati intr-un spatiu mic.

Primul tau instinct intr-o garsoniera ar putea fi sa il tratezi ca pe o singura camera deschisa in loc sa imparta spatiul in locuri chiar mai mici. Dar crearea de zone va va ajuta sa va maximizati spatiul (si sanatatea). Folosirea separatoarelor sau a covoarelor pentru a delimita spatiile inseamna ca nu va mai trebui sa mancati pe pat. Ganditi-va la modul in care utilizati spatiul si asezati mobilierul in mod corespunzator, asigurandu-va ca definiti zone pentru distractie, dormit si lucru de acasa. Puneti unul sau doi otomani sub o masa de consola pentru a iesi in spatiu atunci cand aveti nevoie de locuri suplimentare pentru oaspeti. Incercati sa includeti piese de mobilier care pot avea mai multe functii, cum ar fi un birou care poate fi folosit ca masa. Cu aspectul potrivit, puteti impacheta o multime de utilitati intr-un spatiu mic.

Perdelele asezate corect pot transforma o camera mica. Cand agatati draperiile, montati tijele cat mai sus pe perete: cu cat este mai aproape de tavan, cu atat mai bine. Aceasta atrage privirea in sus, facand ferestrele sa para mai mari. Imi place sa folosesc hardware de tip pista care poate fi montat direct pe tavan. Veti dori sa alegeti perdele care sa ajunga pana la podea.

Cea mai mare greseala pe care o vad in garsoniere sau spatii mici sunt proprietarii de case care folosesc scara incorecta de mobilier in spatiul. Folosirea unui mobilier prea mic sau prea mare poate face ravagii intr-o camera, facand in final sa para mai mica decat este de fapt. In aceeasi nota, evitati sa aglomerati spatiul cu prea mult mobilier.

Poti fi aventuros si intr-un spatiu mic. De fapt, experimentarea cu diferite culori si modele ar putea imbunatati camera. Luati in considerare tapetarea cu o hartie cu modele dramatice pentru a crea interes si profunzime in design. Apartamentul tau se va simti mult mai mare.

Prea multe accesorii ar putea face ca micul dvs. apartament sa arate ca un episod din Hoarders , dar cu prea putine, ar putea parea gol. Cu piesele de accent pe care le alegeti, vizati-le pe cele care vor crea iluzia unui spatiu mai mare. Incorporarea unor piese de arta mai inalte si supradimensionate intr-o camera mica deschide camera. Oglinzile vor pacali si ele. Folositi oglinzi pentru a crea iluzia spatiului si pentru a respinge lumina – este cel mai vechi truc din carte. Pozitionati-le vizavi de fereastra pentru a va dubla vizualizarea.

Acum, cand spatiul de locuit mic a devenit mai popular, exista o mare varietate de piese de mobilier pentru a face dublu serviciu – oferind spatiu de depozitare suplimentar sau pliabil pentru a deveni mai compact. Paturile extensibile sunt intotdeauna bune, plus otomanele care se deschid pentru depozitare. Sezlongurile sunt minunate, de asemenea.