Oricând se poate ivi câte ceva de reparat, refăcut, întreținut. Iar pentru aceasta, vei avea nevoie de uneltele și sculele potrivite. O trusă de scule este imperativ necesară pentru a putea rezolva rapid fiecare problemă apărută în casă, în grădină, atelier sau chiar la mașină.

Așadar, cum alegi trusa de scule potrivită pentru activitățile de zi cu zi, dar care să te ajute și în rezolvarea situațiilor inopinate? Deși cumpărarea tuturor uneltelor de care vei avea nevoie este, de asemenea, o idee demnă de luat în considerare, va dura mult timp pentru a achiziționa toate uneltele pe care ți-ai dori să le ai.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a cumpăra o trusă de scule?

Dacă nu îți dorești să te decizi asupra instrumentelor unul câte unul și să investești o cantitate mare de timp pentru a face acest lucru, o trusă întreagă este cea mai bună alegere pentru tine.

Pentru a găsi trusa de instrumente potrivită, trebuie să știi ce să cauți și ce ar trebui să conțină trusa perfectă pentru tine. Iată ce lucruri ar trebui să iei în considerare:

Ce instrumente ar trebui să conțină o trusă bună?

În general, trusele de instrumente conțin cele mai comune dimensiuni de șurubelnițe, chei tubulare și clești. Ca urmare a faptului că autovehiculele au dimensiuni complet diferite de șuruburi, un grup de instrumente mecanice oferă de obicei o varietate de șuruburi și biți de șuruburi. Trusele de agricultură au unelte mici transportabile, ideale pentru operarea în jurul legumelor, al plantelor și al florilor.

Trusele de scule de casă folosesc metale robuste – asemănătoare cu oțelul sau un aliaj de oțel – și materiale plastice care fluctuează în funcție de tipul de set specific. Cheile, cleștii, șurubelnițele și cheile tubulare din trusele de scule de uz casnic, auto și biciclete sunt fabricate de obicei din oțel sau crom. Aceste aliaje sunt mai durabile și pot face față contactului cu un alt metal fără a se tăia sau rupe.

Uneltele agricole care trebuie să se confrunte cu mediile umede sunt de obicei fabricate din oțel inoxidabil, care este incredibil de rezistent la rugina și coroziunea de la apă și umiditate. Cele mai multe unelte au mânere din plastic sau din cauciuc, care sunt construite perfect pentru a fi ținute, indiferent dacă dorești să sapi o groapă pentru un măr sau să strângi un șurub.

În ceea ce privește utilitatea, atunci când identifici o problemă, o vei remedia mult mai eficient și rapid dacă ai sculele potrivite la îndemână. În această categorie de unelte și scule esențiale putem include: ruletă, bomfaier, diferite tipuri de clești și lame de schimb, ciocan, șurubelnițe cu vârfuri sau dimensiuni complet diferite, cheie, cuie, tăietor și șuruburi.

Ce ai de gând să repari cu trusa de scule?

De fapt, nu vei dori să cumperi un set de instrumente care nu are instrumentele de care ai nevoie. Identifică situațiile de care te-ai lovit în trecut sau cu care este posibil să ai de-a face în viitor și află ce fel de instrumente și scule îți sunt necesare. Vei putea selecta un kit necesar pentru reparații la domiciliu, pentru reparații la sistemul electric, un kit pentru mașină sau poate unul universal.

Nu este necesar să selectezi unelte calificate dacă le folosești extraordinar de rar. Creează un grup de scule de uz general sau un minim de instrumente pe care ți-l dorești. Dacă trusa ta conține o mulțime de instrumente și accesorii, atunci este o idee bună să cumperi și un organizator de instrumente. Un organizator de instrumente reprezintă un real ajutor care îți va fi de folos să îți organizezi uneltele, astfel încât să le ai la îndemână odată ce ai nevoie de ele.

Câți bani ar trebui să investești într-o trusă de scule?

Costurile sunt extrem de variabile în funcție de tipul de trusă de scule. Vei putea să setezi un buget și să te orientezi în funcție de acesta atunci când pornești în căutarea trusei de scule. Îți sugerăm să nu faci compromisuri în ceea ce privește calitatea și să alegi trusa de la un producător sau distribuitor cunoscut pe piața autohtonă. Pe lângă faptul că valoarea este un factor foarte important, garanția este la fel de importantă.

Optează pentru un producător care îți oferă o garanție de minim 2 ani pentru a beneficia de înlocuire sau revizie gratuită cât mai mult timp. Astfel, cu o garanție îndelungată, nu va fi necesar să te gândești la achiziția periodică de noi unelte și scule pentru a completa trusa.

Cât de mare ar trebui să fie o trusă de scule?

Îți sugerăm să selectezi pur și simplu o trusă de instrumente care vine cu o carcasă de dimensiuni mici. Acest lucru te poate ajuta să o muți și să o depozitezi mult mai ușor. O altă problemă pe care ar trebui să o iei în calcul este rezistența și robustețea carcasei trusei de scule.

Dacă carcasa nu este rezistentă, instrumentele din carcasă vor fi deteriorate și nu vor mai fi utile în reparații. Și greutatea trusei de scule trebuie luată în considerare. Un set mai ușor va fi mult mai facil și eficient de transportat