Parfumul este un produs cosmetic de nelipsit din dulapul oricarei persoane, indiferent de varsta sau de sex. Si, dincolo de faptul ca iti poate face placere sa observi cum proiecteaza un anumit parfum pe pielea altcuiva, trebuie sa ai in vedere ca pH-ul difera si ca reactia in raport cu pielea ta poate fi total diferita, la fel ca si persistenta, respectiv siajul.

Un alt lucru demn de avut in considerare si, tot mai frecvent, este tipul parfumului ales pe care il vei folosi in rutina ta zilnica.

Nu doar o data avem impresia ca multe parfumuri seamana intre ele si ca, unele, par a fi mult prea uzuale si banale decat altele.

Iar la fel ca si hainele pe care le porti zi de zi si parfumul poate spune un lucru despre tine, despre stilul si preferintele tale, poate reflecta cine esti tu cu adevarat. Prin achizitia unui nou parfum iti poti dori inclusiv sa iesi in evidenta si sa primesti numeroase complimente, poate mai mult decat banalul “Ce frumos! Porti parfumul X!”. Iata, parfumul poate fi o modalitate prin care te poti diferentia de ceilalti. Intr-o lume in care exista numeroase similitudini, alegerea poate fi tot mai dificila, motiv pentru care iti prezentam cateva idei pe care sa le ai in vedere la achizitia acestuia.

Alege versiunile vechi

Doua parfumuri cu acelasi nume si aceleasi note, din ani de productie diferiti, vor avea cu totul si cu totul alt miros si alte proprietati la contactul cu pielea ta. Parfumurile de odinioara se puteau destinge mult mai usor prin unicitatea de care acestea dadeau dovada, fiind aparent imposibil sa dai gres si sa descoperi intr-un cerc o multime de persoane care aveau sa poarte acelasi parfum, mai ales unul destul de scump. Insa, astazi, oricine are cel putin un astfel de parfum in colectie. De aceea, reintoarcerea la colectiile si vremurile trecute este cea mai buna optiune cand vrei sa te diferentiezi cu usurinta si sa te bucuri de un miros original, impunator. Vei gasi astfel de parfumuri la colectionari sau pe site-urile ce comercializeaza astfel de parfumuri, precum Ebay, OLX sau pe orice alt site de anunturi sau marketplace.

Opteaza pentru colectiile de nisa

O alternativa la parfumurile mass market universal disponibile in zilele noastre, pot fi cele de nisa, din nou, o optiune pe care nu oricine si-o poate permite sa o achizitioneze.Nu ai garantia ca un miros similar nu s-ar putea regasi si la alte parfumuri mai accesibile insa, parfumurile de nisa sunt renumite pentru parfumul aparte.

Alege un brand mai putin popular

In timp ce toti cei din jurul tau ravnesc la parfumurile pe care le-au vazut/simtit la altii, tu poti impresiona prin alegeri mai putin conventionale. Iar o optiune foarte buna pot fi parfumurile de la branduri mai putin cunoscute sau utilizate, care te vor pune instantaneu in centrul atentiei.

Asadar, cu fiecare parfum pe care-l alegi, aceste lucruri te vor ajuta sa te diferentiezi mai usor prin intermediul notelor tale favorite. Tu ce secrete ai in alegerea acestuia?