Va ganditi sa va taiati parul in timpul carantinei? Aceste sfaturi practice de la un frizer profesionist s-ar putea scuti de a face o mare greseala.

Cu saloane si frizerii din toata tara inchise de la jumatatea lunii martie, sunt sanse sa te simti putin, bine … paros. Cu toate acestea, inainte de a lua lucrurile in mainile tale, rezerva-ti un gand pentru stilistul tau – singura persoana care este la fel de preocupata de ceea ce faci ca tine.

Puteti urmari un tutorial YouTube despre taierea parului, care face sa para foarte usor, dar multe dintre tehnicile implicate sunt foarte complicate. Ceea ce se dovedeste deosebit de dificil pentru barbati, este obtinerea de rezultate uniforme la coroana, unde lungimea parului de pe partea de sus a capului ar trebui sa se amestece cu lungimea din spate.

In mod similar, clientii obisnuiti cu vopsirea profesionala a parului ar putea lua acum in considerare culoarea cutiei ca o solutie rapida pentru gri. Sfatul? Nu o face.

Acestea fiind spuse, exista inca unele ingrijiri de baza pe care barbatii le pot aborda cu un anumit grad de incredere. Iti poti impiedica parul sa para neingrijit doar taindu-ti linia parului la ceafa si deasupra urechilor. Aceasta curatare rapida nu necesita altceva decat un pieptene, o pereche de maini ajutatoare (veti dori sa solicitati ajutorul cuiva cu care va auto-izolati) si un aparat de tuns barba. Daca nu il detineti deja pe acesta din urma, este o investitie demna. Ganditi-va la asta ca la banii pe care i-ati fi cheltuit pentru urmatoarea tunsoare.

Iata cum sa taiati linia parului in partea din spate a gatului si deasupra urechilor:

De ce veti avea nevoie:

-Pieptene
-Aparat de tuns barba de calitate
Asistenta cuiva cu care te auto-izolezi

Instructiuni pas cu pas:

-Incepeti direct deasupra urechii, folosind doar marginea exterioara a aparatului de tuns barba pentru a urmari conturul urechii.

-Pentru un aspect curat, asigurati-va ca exista un joc intre par si ureche.

-Daca incepeti cu parul mai lung, folositi pieptenele pentru a matura parul inainte de fiecare aplicare a tundatorului pentru barba.

-Continuati linia de taiere in jurul urechii, tragand lobul urechii in jos si inainte, dupa cum este necesar. Utilizati latimea completa a taietorului pentru a crea o linie dreapta in jos de la ureche spre ceafa.

-La gat, concentrati-va pe curatarea firelor de par ratacite, mai degraba decat pe barbierit in linia parului. Nu va faceti griji daca incercati sa creati o linie dreapta.

Pana cand te intorci la munca, parul tau ar putea fi putin mai lung, dar in acest fel nu va arata neglijent. Pentru a imblanzi acele incuietori mai lungi pana cand frizerul tau revine in activitate, el recomanda coafarea acestuia fie inapoi, fie in lateral, folosind produsele de coafare obisnuite. Este posibil sa trebuiasca sa incepeti sa folositi o perie si un uscator dupa dus.Vor ajuta la antrenarea parului si il vor mentine in pozitie.