Toate eforturile noastre de make-up au un singur scop. Sa ne faca mai frumoase, cu tot ce presupune asta: mai proaspete, mai seducatoare, mai tinere. Cand efectul e invers si dupa trei ore petrecute in fata oglinzii arati ca un pom de Craciun, e timpul sa-ti regandesti tactica. Iata cele mai frecvente 6 greseli de make-up care te imbatranesc instant:

1. Masca din fond de ten!?! Aplicarea unui strat prea gros de fond de ten este poate cea mai comuna greseala. E drept ca un ten uniform, fara imperfectiuni, e tot ce ai nevoie de cele mai multe ori, dar fondul de ten aplicat cu mistria nu te va ajuta. Mai bine concentreaza-te pe hranirea pielii, pe hidratare si pe obtinerea stralucirii naturale, pentru ca asa nu vei avea nevoie de o masca permanenta de fond de ten.

2. Ascunzi oboseala sub anticearcan din abundenta? Nici o cantitate prea mare de anticearcan nu poate sa te flateze. E drept ca cearcanele sunt ingrozitoare si-ti pot trada nu doar graba, ci si oboseala si indispozitia, dar nu le ascunde in spatele unui zid de machiaj. Pe masura ce imbatranesti, pielea din jurul ochilor se subtiaza si nu mai poate fi incarcata cu aceeasi cantitate de anticearcan, asa ca dozeaz-o cu atentie si priveste-te apoi cu un ochi critic.

3. Fardul sidefat pune ridurile fine sub lupa! Evita fardul sidefat pentru pleoape! Cum spuneam, pielea din jurul ochilor devine mai subtire si se rideaza cu trecerea anilor. Fardul sidefat se va strange in aceste cute mai tare decat cel mat si va arata infinit mai rau.

4. Un machiaj strident cel mai sigur iti evidentiaza defectele. Nu folosi machiaj sub ochi, nici pe piele, nici pe genele inferioare. Chiar daca ti se parea candva ca te avantajeaza umbrele construite din farduri in jurul ochilor, e timpul sa te limitezi doar la pleoapa superioara, ca sa distragi atentia de la cearcane si de la pielea mai putin elastica de sub ochi.

5. Zero styling, zero atitudine! Parul poate fi o adevarata arma in lupta pentru frumusete, dar daca in adolescenta pletele in vant iti veneau de minune, cand avansezi in varsta s-ar putea sa lucreze impotriva ta. Parul lung si drept va alungi si cobori liniile fetei in loc sa le ridice, asa ca vorbeste cu un stilist despre o coafura care sa te avantajeze.

6. Un par deteriorat, ce a trecut prin experiente traumatizante.Tot parul este cel care tradeaza cel mai tare incercarile tale de a-l coafa an dupa an, pana cand ajunge la epuizare. Din cand in cand, mai da-i cate o pauza. Petrece-ti intreaga vacanta fara sa te coafezi sau sa te usuci cu foenul. Cand ii schimbi culoarea, fa-o delicat, cu treceri treptate dintr-o nuanta in alta si, pe masura ce trec anii, indreapta-te spre culori naturale, ca sa nu cazi in ridicol.