Psihologia culorii studiaza influenta si efectul pe care o culoare il are asupra emotiilor si raspunsurilor noastre comportamentale, desi este considerata un domeniu de studiu putin analizat, utilitatea acesteia este foarte eficienta in domeniul publicitatii si al marketingului, imagine publica si in terapii complementare, cum ar fi terapia cu aurasome si cromoterapia. Utilizarea sa a fost legata si de geometrie prin geocromoterapie, precum si de reprezentarea heraldica si numeroase simboluri.

Domeniile marketing si publicitate au folosit culori bazate pe certitudinea ca acestea au un anumit efect asupra noastra. Adevarul este ca nu vom nega aceasta teorie, deoarece multi dintre noi alegem produse bazate pe un design uluitor.

Psihologia ne asigura ca culorile ne pot modela perceptiile si personalitatile . Nu numai ca ne convingem ca ceva arata bine datorita tonului sau, dar, de asemenea, atribuim culorilor anumite semnificatii care ne modifica viata intr-un fel sau altul (iar cultura joaca un rol acolo). Daca sunteti gata sa descoperiti ce spune culoarea preferata despre voi, atunci acordati atentie.

Personalitate in functie de culoarea ta

Rosu

Traiasca indrazneala pentru cei care iubesc aceasta culoare! La fel, pasiunea, emotia, energia si actiunea sunt elemente care graviteaza in jurul rosului. Este un ton foarte intens si provoaca de obicei emotii puternice.

Verde

Doua dintre elementele care fac lumea sa evolueze sunt natura si banii si ambele sunt verzi (cel putin in cazul dolarului si al oricarei plante cu clorofila). Daca aceasta este culoarea preferata, este direct legata de crestere, sanatate, bogatie, bunastare, fertilitate si generozitate.

Albastru

Aceasta culoare simbolizeaza stabilitatea, armonia si increderea. Daca albastrul este preferatul tau, de obicei esti compatimitor, pasnic si loial. Iti place sa fii dragut cu alti oameni, pe langa faptul ca esti un bun strateg in domeniul profesional. De asemenea, albastru este si culoarea anului.

Violet

Spiritualitatea si intelepciunea sunt elemente care abunda in aceasta culoare, desi este de obicei un ton care este legat de sentimente de frustrare. De asemenea, daca violetul este culoarea ta, ingeniozitatea te inconjoara si ai propria ta identitate bine definita.

Roz

Din roz reies doua lucruri: dragostea si bucuria. Aceasta culoare este in mod obisnuit legata de feminitate si de sentimente precum tandrete, senzualitate, distractie si putina imaturitate. Cu toate acestea, rozul reprezinta o putere de enuntare: daca aceasta culoare este lucrul tau, nu-ti fie frica sa-ti exprimi emotiile.

Portocaliu

Creativitatea, libertatea si echilibrul sunt trasaturile reprezentative ale celor care aleg aceasta culoare. S-ar putea sa fii de iesire si social, dar niciodata nu te uiti sa fii la fel de stralucitor ca si rosu. Preferi conversatiile profunde si impartasirea bucuriei tale.

Galben

Caldura si o postura pozitiva ii definesc pe cei care sunt atrasi de aceasta culoare. De asemenea, daca acesta este cazul tau, te percepi ca pe cineva aventuros cu zambete contagioase, care ofera de obicei sfaturi bune si calmeaza persoanele care au nevoie.

Alb

Puritatea este sensul direct al acestei culori. Persoanele care tind sa aleaga aceasta nuanta se bucura de calm, organizare si curatenie. De asemenea, se caracterizeaza prin faptul ca sunt oameni pasnici si oarecum nevinovati, dar mereu gata sa o ia de la capat.

Negru

Aceasta culoare nu este intotdeauna asociata cu sentimente negative, ci este perceputa si ca indrazneala, mister, unicitate si putere. Pentru acesti oameni, riscurile fac parte din rutina; De obicei sunt impulsivi, de incredere si puternici si chiar oarecum intimidanti.