Fiica lui Adrian Enache (48 de ani), Diana Enache (17 ani), s-a prezentat ieri in fata anchetatorilor. Tanara le-a explicat politistilor cum a fost atacata de libanezul Ali Kanan, in apartamentul tatalui ei din incinta unui complex rezidential din Baneasa.

Le-a vorbit anchetatorilor despre clipele de groaza prin care a trecut, atat in prezenta parintilor ei, Corina si Adrian Enache, dar si in prezenta avocatului familiei, Katia Cicala.De altfel, Diana a dat declaratii in cabinetul personal al aparatorului ei, si nu la un sediu de politie. Click! a surprins-o ieri pe Diana, in timp ce venea la cabinet impreuna cu parintii ei. Fata si-a acoperit tot timpul fata cu mainile bandajate si parea extrem de suparata.Ea a incercat sa lamureasca, in discutia de 4 ore, ce s-a in­tamplat sambata, 5 iulie.

Con­form spuselor fetei, porta­rul ar fi inceput sa o pipaie si a sfarsit prin a o injunghia, in mai multe randuri pe maini si la torace. Fiica artistului s-a luptat cu agresorul si a fugit la receptia unui hotel din apropiere, unde a cerut ajutor. In declaratie, paznicul le-a spus politistilor ca scandalul ar fi inceput de la faptul ca adolescenta i-a reprosat ca acesta  il informeaza pe tatal ei la ce ora vine si cu cine. Libanezul Ali a mai spus ca Diana consumase alcool.”N-a avut in viata ei discutia asta cu el.

Ea nu bea decat apa plata. El acum e disperat, spune orice. Nu i-am cerut niciodata ­sa-mi spuna ceva despre ea. Si indiferent, nu are nici o scuza pentru ce a facut. Diana are ambele maini bandajate. E un copil bun, a crescut de mica in mediul artistic, nu vorbeste urat. A terminat cu 9.50. Le multumesc politistilor de la Sectia 2 pentru modul in care si-au facut datoria si pentru delicatetea cu care au tratat-o pe fiica mea. Le multumesc si personalului de la Floreasca, care m-au uimit prin profesionalismul lor”, a declarat, pentru Click!, Enache.

”Audierea a durat ceva, iar Diana inca e afectata. A pierdut mult sange in timpul atacului. Trebuie odihna”, a completat artistul. Avocatul Katia Cicala ne-a declarat ca a fost foarte impresionata de acest caz. ”Diana s-a aparat mainile goale. A incercat ­sa-si indeparteze lama cutitului de la gat. Dupa ce a fost injunghiata de doua ori in zona sanilor, la torace si o data foarte aproape de gat. Diana a vazut ca tasneste sangele din corpul ei si, intr-o incercare disperata, a reusit sa se elibereze  si a fugit. Este afectata. Are dureri fizice, la fiecare miscare o doare. Nu poate ­sa-si foloseasca deloc mainile, dar e ajutata de mama si de tatal ei”, spune Katia. Conform spuselor Dianei Enache, libanezul ar fi incercat sa o violeze. ”Are urme de vanatai pe sani, urme de la mainile agresorului. El a incercat sa stearga sangele cu un mop. In declaratie spune ca incidentul a avut loc pe hol, cand a fost clar in apartament”, precizeaza avocatul.

Agresorul Dianei Enache, libanezul Riad Ali Kanaan, a fost arestat, in noaptea de sambata spre duminica, pentru 30 de zile pentru loviri si alte violente si abuz in serviciu. Si probabil ca va mai sta dupa gratii mult timp de acum incolo, chiar daca regreta ce a facut si vrea sa se intoarca acasa la sotie si la cei doi copii. In motivarea deciziei de arestare, magistratii au aratat ca paznicul are un comportament extrem de periculos, fiind violent cu o persoana minora. Mai mult, atacul asupra Dianei ar fi putut sa aiba urmari mult mai grave.

Tocmai de aceea, judecatorii nu au tinut cont de scuzele  libanezului, care a spus ca a lovit cu briceagul dupa ce a fost scos din minti de fiica lui Adrian Enache. Diana l-ar fi luat la rost pentru portar pentru ca acesta le spunea parintilor ei cu cine venea acasa si la ce ore din noapte.