Speranța mea este că acest articol va elimina orice îndoială în mintea voastră că alimentele ecologice ar trebui să fie întotdeauna prima alegere.

Alimentele ecologice și sănătatea ta

Acest lucru este probabil cel mai evident, dar există două aspecte diferite ale sănătății dvs. care sunt afectate de alegerea dvs. de alimente ecologice: ceea ce nu obțineți și ceea ce sunteți.

Cele mai mari avantaje ale alimentelor ecologice includ:

Nutrienti buni pentru corp

Potrivit cercetarilor, acele produse bio au mai multă superioritate nutrițională decât omologii săi neorganici.

Corp mai puternic, mai energic

Fără pesticide, substanțe chimice sau aditivi prelucrați înseamnă un risc mai mic de boală și tulburări de sanatate. O mancare sanatoasa te va face intotdeauna sa te simti energic si plin de putere.

Un gust mai bun

Este adevarat ca mancarea eco nu este la fel de gustoasa ca si mancarea de tip fast-food sau ca mancarea grasa. Insa, consumata in mod regulat te vei obisnui cu ea si chiar va incepe sa iti placa foarte mult. Intra si pe dono.ro pentru si mai multe informatii utile despre tot ceea ce inseamna produse bio.

Pe termen lung, este mai ieftina

Deși unele produse alimentare și produse ecologice sunt mai scumpe, de fapt, veți economisi bani pe termen lung în mai multe moduri:

·       Alimentele întregi contribuie la prevenirea bolilor și bolilor majore și a bolilor, adică costuri mai scăzute de îngrijire a sănătății și o mai mică probabilitate de lipsă de muncă. Unul dintre avantajele ascunse ale alimentelor ecologice.

·       Creierul dvs. vă spune corpului să mănânce parțial pe baza substanțelor nutritive pe care le primește. Acum că știm că mâncăm ecologic înseamnă mai mulți nutrienți, înseamnă că creierul tău nu va spune corpului tău să mănânce ca și cum o face cu mâncarea junk.

·       Cumpărarea alimentelor ecologice de pe piața fermierului este incredibil de ieftină.

Nu contine pesticide periculoase

Pesticidele chimice au fost legate de sân, prostate și alte tipuri de cancer, limfom non-Hodgkins, leucemie, infertilitate, convulsii, tulburări imune și endocrine, boala Parkinson și depresia. Ierbicidele și îngrășămintele au fost conectate cu diferite tipuri de cancer, tulburari ale sistemului imunitar, infertilitate, boli cardiace, hipertensiune arterială, precum și numeroase alte boli. Insa, aceste lucruri nu sunt posibile atunci cand vorbim de mancarea bio. Aceasta nu contine nimic din ceea ce am mentionat mai sus si de aceea este recomandat sa te orientezi catre o dieta sanatoasa si echilibrata. Cu toate acestea, nu este cu totul despre cât de mult trăiești, ci de calitatea acelor ani.

Sa fii un om sanatos inseamna sa te bucuri din plin de viata, sa ai mai multa energie, putere de munca si sa fii foarte activ. Pe de alta parte o mancare nesanatoasa nu doar ca te face mai vulnerabil in privinta bolilor, insa te face sa te simti si extrem de obosit, fara putere si chiar deprimat. In plus, esti predispus si la obezitate, ceea ce din nou poate cauza multe alte probleme serioase de sanatate.