Navigarea in jungla statiunilor de schi poate fi dificila si gasirea statiunii potrivite pentru aceasta ocazie poate parea o sarcina aproape imposibila. Am vrut sa cream o lista, nu sa alegem o statiune pentru dvs., ci mai degraba ca lumina calauzitoare in noapte.

Aici am adunat cateva dintre cele mai bune statiuni din Europa, impartite in tari si cu o scurta explicatie despre motivele pentru care se remarca si pentru ce tip de calaret sau ocazie sunt ideale.

Desigur, exista multe statiuni de schi mari acolo, iar multe dintre ele ofera schiuri foarte bune pentru toate tipurile de calareti si niveluri de experienta, dar exista intotdeauna ceva care le face unice. Lucruri mici sau mari. Si asta este ceea ce incercam sa gasim, poate fi ca exista activitati excelente de schi, peisaje uluitoare sau cel mai bun bang pentru buzunarul tau!

Aceasta, in combinatie cu faptele si ceea ce va puteti astepta de la statiune, este ideea noastra despre un ghid complet al statiunii de schi. Acesta este cel mai cuprinzator si impartial ghid pentru urmatorul sezon de zapada.

Cum evaluam cele mai bune statiuni de schi din Europa

Pentru a face evaluarea corecta, nu am facut din aceasta o „competitie” in care cea mai buna statiune este numarul 1 pe lista. In acest fel, este greu sa concurezi cu super-zonele din Alpi. Dar exista mai mult intr-o statiune decat dimensiunea si kilometrii partiilor.

Pentru a face cel mai cuprinzator ghid, am ales cateva dintre statiunile de top din aproape fiecare tara din Europa, care are ceva unic de adus la masa.

In acest fel, lista este mai diversa si s-ar putea chiar sa gasiti o noua statiune preferata intr-o tara in care nu credeati ca sporturile de zapada sunt posibile.

Austria – Nr. 1 pentru cele mai bune statiuni de schi din Europa

Austria este votata cea mai buna tara pentru schiat din Europa, cu 17 inregistrari in lista noastra de top 100 cele mai bune statiuni de schi din Europa.

Acasa la unele dintre cele mai bune statiuni din lume si, bineinteles, la faimoasele Alpi. Austria este intr-adevar un card sigur pentru un schi bun. Indiferent de preferinte, aici va exista o statiune pentru dvs.

Austria este, de asemenea, cunoscuta pentru farmecul tirolez si ospitalitatea calda, iar multe statiuni de schi au reusit sa pastreze sentimentul traditional al satului in timp ce se extind.

Asadar, nu numai ca va puteti astepta la schi de prima clasa, ci si la o cultura vibranta a berii si a alimentelor.

Iata statiunile de schi austriece prezentate in ordine alfabetica.

Italia

Acasa la bucataria mandra si traditionala, moda de ultima generatie, un oras care se scufunda si Dolomitii. Un lant muntos uluitor care se ridica la peste 3300 de metri deasupra nivelului marii. Atat de incontestabil, Italia este o destinatie ideala pentru schi.

Cu multe statiuni mari in Dolomiti, veti gasi terenuri nesfarsite pentru fiecare tip de calaret. Insa scena de schi a Italiei este mai mult decat un peisaj montan imens, puteti chiar schia cu vedere la Marea Mediterana. Si rasfatati-va cu unele dintre cele mai bune restaurante pe care le ofera Alpii.

Italia ocupa al patrulea loc pentru titlul de cea mai buna tara pentru schi din Europa, cu 11 inregistrari in lista noastra de 100 de cele mai bune statiuni de schi din Europa. Iata statiunile de schi italiene in ordine alfabetica.

Germania

Germania are putine statiuni care pot rezista Alpilor vecini, dar veti gasi o multime de statiuni de schi bune cu farmec propriu si cu multe peisaje diferite.

In afara de schi, veti gasi, de asemenea, o cultura interesanta a berii si a alimentelor pentru a va rasfata. Cu Gasthaus´s confortabil condus de familie, puteti vizita pentru mancare si cazare.

Germania este numarul 5 pentru titlul de cea mai buna tara pentru schi din Europa, cu 7 intrari in lista noastra de 100 de cele mai bune statiuni de schi din Europa. Iata statiunile de schi germane in ordine alfabetica.

Suedia – locul 6 pentru cele mai bune statiuni de schi europene

Suedia este prima tara scandinava care se alatura listei cu 6 intrari in primele 100 de statiuni de schi din Europa.

Vacanta la schi este un lucru important in Suedia, iar statiunile sunt numeroase, veti gasi unele mai mari si celebre si cateva sate de munte despre care probabil nu ati auzit niciodata pe aceasta lista a statiunilor de schi de top din Suedia.