Mai multi utilizatori din Statele Unite au raportat ca noile iPhone 15 , Pro si Pro Max au avut probleme de supraincalzire, conform rapoartelor care au circulat pe internet. In urma reclamatiilor, Apple a confirmat esecurile, a explicat motivele pentru care s-a intamplat acest lucru si a asigurat ca deja se lucreaza la o solutie pentru a preveni sa se mai intample asta pe viitor.

iPhone 15 a intrat in vanzare la nivel global vineri, 22 septembrie 2023, starnind plangeri ca telefonul mobil s-a supraincalzit la incarcarea sau rularea aplicatiilor care necesita performante ridicate. La opt zile de la lansare, Apple a recunoscut existenta a cel putin doua conditii care provoaca supraincalzirea telefoanelor mobile.

De ce se supraincalzi iPhone 15?

Apple a recunoscut exclusiv pentru portalul CNET ca supraincalzirea celor mai recente telefoane mobile se poate datora activitatii de fundal crescute sau unei erori in sistemul de operare iOS 17 .

„Dispozitivul se poate simti mai cald in primele zile dupa configurare sau resetare din cauza activitatii de fundal crescute. „Am gasit si o eroare in iOS 17 care afecteaza unii utilizatori.”

O alta problema implica „unele actualizari recente ale aplicatiilor de la terte parti care fac ca cipul A17 Pro sa supraincarce procesorul ”, acestea sunt:

  • Instagram
  • Asfalt 9
  • Uber

Dispozitivul se poate simti si fierbinte atunci cand il configurati pentru prima data, il restaurati dintr-o copie de rezerva sau il incarcati fara fir, conform paginii de asistenta Apple .

[Recomandam: telefonul tau mobil se incalzeste prea mult? Aflati de ce se intampla si cum sa o raciti]

Apple ofrece soluciones para este problema

Compania americana de tehnologie a asigurat ca problema supraincalzirii iPhone 15 provenita de la iOS 17 va fi rezolvata pur si simplu cu o actualizare . Nu se stie cand va fi lansat, dar Apple a explicat ca remedierea nu va reduce performanta dispozitivului.

Pe de alta parte, au confirmat ca lucreaza cu dezvoltatorii aplicatiilor mentionate mai sus pentru a stabili corectiile care sunt in prezent in proces de implementare . Nu exista nici o data pentru aceasta solutie.

iPhone 15 nu se supraincalzeste din cauza titanului sau a incarcarii

Confruntat cu plangerile conform carora iPhone 15 se supraincalzeste la incarcare, Apple a spus ca telefonul mobil se regleaza singur pentru a limita incarcarea la maximum 27 de wati . In plus, a clarificat faptul ca, daca se foloseste un incarcator de 20 W sau mai mare , telefonul se poate incalzi temporar ca urmare.

In plus, compania a spus ca cadrul de titan si substructura din aluminiu a noilor telefoane nu contribuie la problema. In schimb, el a declarat pentru CNET ca materialul disipa caldura mai bine decat otelul inoxidabil folosit in modelele Pro anterioare .

Cum sa preveniti supraincalzirea iPhone-ului?

Portalul CNET a oferit si cateva recomandari in cazul in care aveti un iPhone 15 Pro sau Pro Max cu probleme de supraincalzire , inainte ca Apple sa lanseze actualizarea iOS 17 :

  • Activati modul de consum redus din Centrul de control sau din sectiunea Baterie a aplicatiei Setari.
  • Nu tineti telefonul expus la lumina directa a soarelui sau intr-un mediu extrem de cald pentru perioade lungi.
  • Nu lasati dispozitivul in masina, deoarece temperaturile din interiorul vehiculelor parcate pot depasi acest interval.

Apple si-a ascultat utilizatorii dupa plangeri. Prin urmare, este de asteptat ca in saptamanile urmatoare sa fie gata solutiile pentru problemele de supraincalzire ale celei mai recente lansari.