Conferinta tehnologica pentru consumatori a fost fortata sa devina complet digitala pe fondul pandemiei, dar exista inca inovatii pentru combaterea coronavirusului.

Pandemia de Coronavirus a schimbat intreaga lume pe parcursul anului trecut, fortand schimbari in modul in care traim, locul de munca si chiar alimentatie. La show-ului anual CES din aceasta saptamana, companiile de tehnologie discuta o varietate de moduri de a lupta impotriva COVID-19 prin masti, dezinfectanti, purificatoare de aer si tehnologie touchless.

Companiile inteleg ca nicio tehnologie nu poate castiga lupta impotriva virusului, motiv pentru care multe dintre ele sunt pozitionate ca parte a noului normal in care viata se transforma. O astfel de companie, Alarm.com, a creat un sunet video Touchless intr-un efort de a reduce transmisia bacteriilor si a virusilor pe care altfel ii lasam adesea in locurile pe care le atingem.

Este „un alt mod in care putem sa fim vigilenti si sa ne protejam reciproc”, a spus Alarm.com.

Exista roboti care radiaza lumina ultravioleta pentru a dezinfecta zonele cu trafic intens intr-un birou corporativ, magazin cu amanuntul sau restaurant. Exista senzori care se lipesc de corpul dvs. pentru a detecta simptomele cu o precizie aproape de spital. Si exista o masca care are un microfon incorporat, astfel incat sa puteti prelua un apel si sa fiti usor auziti atunci cand va pastrati masca. Numele sau, in mod adecvat, este MaskFone. „MaskFone este un element esential zilnic care va protejeaza pe dvs. si pe oricine va intalniti de bacterii daunatoare, virusi si poluare”.

Aceste noi produse de combatere a coronavirusului sunt doar cea mai recenta modalitate prin care tehnologia devine o parte cheie a vietii moderne. In ultimul an, tarile din intreaga lume au instituit blocaje de sanatate, i-au impins pe lucratori sa faca navete si au cerut familiilor din diferite gospodarii sa ramana separate. Deoarece multi oameni au respectat aceste linii directoare, au apelat la aplicatii de videoconferinta, retele sociale si mesagerie pentru a va ajuta sa ramaneti in contact.

Au folosit telefoane alimentate de software Apple si Google pentru a se avertiza reciproc cand ar fi putut fi expusi la virus. Si guvernele au creat site-uri pentru a evita ca oamenii sa se imbolnaveasca si sa identifice cand ar putea fi infectati.

Multe companii de tehnologie vad acest moment ca o oportunitate de a-si demonstra valoarea, in ciuda anilor de confidentialitate si a scandalurilor politice care le-au afectat reputatia si au erodat increderea in randul clientilor lor.

Inarmata cu mai multa putere si numerar decat aproape orice industrie din istorie, industria tehnologiei spune ca vede o chemare in ajutor.

„Misiunea noastra este de a crea produse care joaca un rol semnificativ in viata oamenilor”, a declarat CEO-ul Apple, Tim Cook, la una dintre prezentarile transmise in direct ale companiei in noiembrie. Pentru 2021, el a proclamat ca Apple va face si mai mult.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca noile produse prezentate la CES sunt adesea inca in stadiul lor de dezvoltare . Este posibil ca produsele de sanatate, in special, sa nu aiba studii independente pentru a sustine afirmatiile lor.

Cu toate acestea, aceste produse noi ofera o privire asupra a ceea ce va urma si a ceea ce ar putea ajuta viata sa fie mai usoara in timpul acestei crize.