Dormitoarele pentru barbati au un aspect si o estetica foarte diferite de cum arata un dormitor pentru femei. Camera unui barbat cauta simplitatea si functionalitatea mai presus de toate lucrurile, dar in acelasi timp o camera care ii reflecta personalitatea. Astazi avem mai multe idei pentru a decora dormitorul unui barbat, oferind confort si bun gust.

Alaturati-va noua pentru a parcurge urmatoarele imagini cu idei pentru a decora o camera daca sunteti un barbat singur…

  1. Caracteristici de design ale dormitoarelor pentru barbati singuri

Camerele masculine, asa cum am mentionat mai sus, trebuie sa fie functionale, confortabile si usor de pastrat curate si ordonate, cu mobilier de designer de buna calitate, astfel incat stilurile care pot fi apreciate frecvent in dormitorul unui barbat singur sunt modern, minimalist si industrial, deoarece ofera medii relaxate, curate si practice, cu o estetica extrem de atractiva.

  1. Cum sa decorati camera

Dormitoarele sunt camere pentru odihna si relaxare, deci trebuie sa fie foarte confortabile. In aceste spatii:

Echilibru ideal: trebuie cautat un echilibru intre culori, texturi si mobilier, in functie de dimensiunile disponibile

Elementele de baza: in camerele pentru barbati, este inclus doar mobilierul esential: patul, o canapea, dulapul, o masa sau un birou si bineinteles dulapul de televiziune.

3. Culori ideale in camera unui barbat singur

Cele mai recomandate culori pentru decorarea masculina sunt, fara indoiala , neutre si, de asemenea, mentin o relatie stransa cu stilurile care tind sa predomine in aceste camere.

Bej, nuante de gri si rece de verde si albastru. Pentru a adauga caldura in camera unui barbat si a nu va simti frig, se adauga note de accent in nuante precum rosu sau portocaliu.

  1. Cum ar trebui sa fie un pat in camera unui barbat singur

La fel ca in orice dormitor, patul este principala piesa de mobilier din spatiu, dar spre deosebire de paturile pentru femei sau paturile pentru cupluri, intr-o camera pentru barbati singuri, predomina culorile simple si daca cuvertura de pat sau cuvertura are un model, in general se alege prin dungi si cecuri, care sunt prezente si in perne, care adauga o nota decorativa masculina.

Lenjeria de pat poate fi de matase, in sau bumbac, combinata cu alte materiale precum piele in mobilier sau covoare si covoare pentru a accentua masculinitatea in mediu.

  1. Cum sa pictezi si sa decorezi peretii din camera unui barbat

Decorarea peretilor mentine acelasi trend de sobrietate care distinge o camera masculina. Se folosesc culori neutre, deoarece faciliteaza combinarea cu alte texturi si materiale care fac parte din decor, alegand maxim una sau doua nuante. Alb, gri, albastru si in cele mai indraznete modele puteti picta un perete in negru pentru a-l face centrul atentiei.

Pot fi expuse si acoperiri precum lemnul, caramida si betonul, care vor adauga textura si caldura decorului, puteti chiar sa asezati tapetul intr-un design discret.

Tablourile si fotografiile inramate sunt o optiune excelenta pentru decorarea peretilor dormitorilor pentru barbati singuri.

  1. Jaluzele sau perdele pentru camera unui barbat?

Pentru a proteja si decora ferestrele unui dormitor pentru barbati, alegerea perdelelor mentine aceeasi linie de simplitate care prevaleaza pe tot parcursul designului camerei.

Daca se aleg perdele, tesatura ar trebui sa fie usoara ca panza sau bumbacul, care va mentine un stil modern si avangardist, dar in mod ideal sunt plasate jaluzelele sau jaluzelele, deoarece acestea sunt mult mai usor sa le pastrati curate, pe langa faptul ca sunt accentueaza puritatea liniilor care predomina in decorarea dormitorului.

  1. Mobilier de sustinere in camera unui barbat singur

Dormitorul unui barbat singur este impregnat de personalitatea sa, pentru ca atunci cand traieste nu isi poate exprima gusturile si interesele decat fara nicio dificultate, desi este recomandabil sa mentii o anumita neutralitate.

Am mentionat mai devreme ca in aceste dormitoare, birourile sunt un plus, deoarece va permit sa continuati sa lucrati din confortul casei dvs. Ideea de a avea o biblioteca sau rafturi in dormitor pentru a organiza si afisa cartile care sunt folosite pentru citirea pe timp de noapte nu trebuie exclusa. Nici mesele laterale nu pot lipsi, de preferinta sunt in inaltime mica, insotite de o lampa.

  1. Iluminarea intr-un dormitor al unui barbat singur

Lumina este un factor important in decorarea oricarui dormitor; Trebuie sa aiba intrari naturale care sa ofere senzatia de spatiu si prospetime, facand un spatiu sanatos si confortabil. Lumina artificiala poate fi proiectata prin plafoane incastrate, amplasate pe zone si bineinteles lampile laterale. Efectul luminii va fi sporit de culoarea peretilor si a mobilierului din camera.

  1. Obiecte de divertisment in camera unui barbat

Un barbat singur isi va petrece in general cea mai mare parte a timpului departe de casa, dar asta nu inseamna ca casa lui nu va fi lipsita de confort. In dormitorul dvs., nu puteti rata un ecran de televiziune, deoarece camera dvs. va fi cel mai confortabil loc din intreaga casa. Din confortul patului va puteti bucura de jocuri, seriale, filme si concerte (singur sau insotit), intr-o atmosfera relaxata care va reprezinta.

  1. Accesorii in camera unui barbat

Desi barbatii nu aseaza de obicei multe obiecte decorative in spatiile lor, un dormitor al burlacilor poate avea piese care arata gusturile lor precum muzica, sportul etc., precum si poate afisa medalii si trofee castigate.