Viata implica, la fiecare varsta, interactiuni multiple cu oamenii din jur, iar capacitatea de a le gestiona are un rol fundamental in obtinerea succesului sau, dimpotriva, in ratarea obiectivelor majore.

Acest adevar este valabil cu atat mai mult in mediul de afaceri, unde un profesionist trebuie sa comunice zi de zi atat cu oameni din propria companie, cat si cu parteneri de business actuali sau potentiali, cu furnizori sau clienti. In plus, de alegerea corecta a membrilor propriei echipe depinde reusita viitoare.

Pentru a capata sau a-si dezvolta calitatile necesare, oameni de afaceri din lumea intreaga au ales sa urmeze un curs Process Communication Model organizat de Brightway. Acesta are la baza modelul pentru analiza personalitatii dezvoltat de doctorul Taibi Kahler, pe baza a nu mai putin de patru decenii de cercetare. Ulterior, concluziile sale au fost validate prin completarea a peste un milion de profiluri de personalitate si au ajuns sa fie folosite in cele mai mari companii din lume, dar si de catre oameni politici de talie internationala sau de catre organizatii precum NASA.

Asadar, participarea la un curs Process Communication Model iti pune la dispozitie aceleasi instrumente pe care agentia spatiala nord-americana le-a folosit pentru recrutarea astronautilor care cerceteaza constant spatiul cosmic. Vei ajunge deci sa beneficiezi de informatii ce iti vor permite, la randul tau, sa iei cele mai bune decizii in ceea priveste alegerea oamenilor si, apoi, gestionarea relatiilor cu ei.

Cum se desfasoara un curs Process Communication Model?

Participantii trec prin mai multe etape, incepand cu inscrierea, continuand cu trainingul propriu-zis si cu perioada de consolidare a cunostintelor acumulate.

Primul pas consta in inscriere, urmata de personalizarea cursului pentru echipa ta, in functie de domeniul de activitate. Studiile de caz si exemplele vor fi alese astfel incat sa garanteze eficienta sporita.

Apoi, fiecare cursant completeaza un chestionar de personalitate online, care poate fi parcurs in aproximativ 30 de minute. Pe baza raspunsurilor oferite, primeste un raport complex, cu propria arhitectura de personalitate, care il va ajuta sa se cunoasca mai bine.

Etapa principala a unui curs Process Communication Model dureaza intre 3 si 4 zile. In cadrul acestui training intensiv, sunt invatate, prin intermediul unor exemple concrete, tipurile de personalitate si modul in care pot fi recunoscute. Sunt descrise, pentru fiecare dintre ele, punctele forte, preferintele, nevoile psihologice, modul de a vorbi sau comportamentul in conditii de stres. Prin urmare, reusesti sa recunosti trasaturile respective la fiecare persoana cu care interactionezi si sa ai asteptari realiste. Apoi, bineinteles, obtii informatii relevante despre interactiunile dintre toate aceste tipuri si despre stilul de management potrivit fiecaruia dintre ele.

Etapa a treia se intinde pe durata celor trei luni ulterioare trainingului si consta in efectuarea unor teme saptamanale complexe. Este vorba despre completarea unui chestionar interactiv pentru recapitularea cunostintelor, despre realizarea unor profiluri de personalitate pornind de la interviuri acordate pe Youtube, precum si despre un exercitiu care trebuie pus in practica.

Ca urmare a tuturor acestor etape, la finalul unui curs Process Communication Model vei sti cum sa alegi oamenii potriviti pentru a forma o echipa de succes si, apoi, cum sa ii tratezi pentru a da un randament maxim impreuna.