Ti-ai dorit vreodata sa poti folosi toate datele clientilor pe care le-ai compilat (atat offline, cat si online) pentru campaniile tale publicitare?

Fii entuziasmat, pentru ca poti cu Directionarea dupa clienti de la Google. Cu functia de potrivire dupa clienti din Google Ads (numita si Google AdWords), puteti face publicitate exclusiv clientilor actuali si anteriori. Si mai bine, Google Ads va poate folosi datele pentru a viza utilizatori similari.

Sunteti gata sa aduceti marketingul pentru potrivirea clientilor in campaniile dvs. Google Ads? Continuati sa cititi pentru a afla cum si pentru a obtine raspunsuri la toate intrebarile dvs. despre aceasta functie si strategie de marketing, din „Ce este marketingul cu potrivirea clientilor?”

Marketingul cu potrivirea clientilor este practica de a crea publicuri publicitare folosind datele clientilor. Afacerile pot atinge obiective legate de constientizarea marcii si vanzarile cu aceasta strategie.

Retelele publicitare, cum ar fi Google (prin Customer Match) si Facebook (prin Customer Audiences), sprijina marketingul cu potrivirea clientilor.

Este timpul sa va cresteti vanzarile

Lista noastra lunga de servicii va ajuta sa faceti furori in industria dvs. si sa cresteti valorile care conteaza cel mai mult, cum ar fi vanzarile.

Ce este directionarea dupa clienti pentru Google Ads?

Directionarea dupa clienti pentru Google Ads este un instrument de directionare catre public pentru anunturile din Reteaua de cautare Google si din Reteaua de display Google. Cu Google Customer Match, agentii de publicitate pot folosi datele clientilor online si offline pentru a reangaja clientii existenti, precum si pentru a ajunge la utilizatori similari cu clientii dvs.

Cum functioneaza potrivirea clientilor?

Stiti raspunsul la „Ce este marketingul cu potrivirea clientilor?” dar, inainte de a utiliza directionarea dupa clienti pentru Google Ads, este util sa intelegeti cum functioneaza.

„Google foloseste datele contului Google pentru a alimenta directionarea clientilor, conectand datele furnizate de agenti de publicitate, cum ar fi un nume si un numar de telefon, la contul Google corespunzator.”

Google Customer Match va poate ajuta sa va adresati utilizatorilor care au interactionat cu afacerea dvs., fie offline, fie online, datorita conturilor Gmail sau Google. Cu un cont Google, utilizatorii pot accesa e-mailul, precum si alte produse Google, cum ar fi Google Play.

Un cont Google stocheaza, de asemenea, date valoroase ale utilizatorului, inclusiv:

 • Numele si prenumele
 • Numar de telefon
 • E-mailuri secundare
 • Activitate de navigare
 • Si altele

Aceste informatii permit Google sa ofere utilizatorilor o experienta de cautare si publicitate mai personalizata. De asemenea, permite Google sa conecteze datele furnizate de agenti de publicitate, cum ar fi un nume si un numar de telefon, la conturile Google, ceea ce duce la potrivirea dupa clienti. Utilizand datele clientilor offline si online pe care le furnizati, Google le poate asocia unui cont Google.

Daca furnizati adresa de e-mail a unui client (si este un cont Gmail), de exemplu, este extrem de usor pentru Google sa gaseasca acel client si sa le livreze anunturile dvs. Google isi poate folosi apoi informatiile despre acea persoana pentru a construi un profil de utilizatori similari carora le puteti face publicitate. Modul in care functioneaza Potrivirea clientilor este ceea ce o face un instrument de neegalat in publicitatea digitala.

Care sunt cerintele pentru directionarea dupa clienti Google?

Daca doriti sa utilizati Google Customer Match, va trebui sa indepliniti aceste standarde:

 • Istoricul Google Ads de 90 de zile
 • Istoric bun de conformitate cu politicile Google Ads
 • Istoricul de plati Google Ads bun
 • Cheltuieli totale de peste 50.000 USD pe durata vietii Google Ads

Puteti verifica rapid daca indepliniti cerintele Google de directionare dupa clienti, verificand daca aveti un manager de cont Google Ads alocat. Daca nu, atunci, din pacate, nu va calificati pentru directionarea dupa clienti cu Google. Daca doriti sa adaugati un manager de cont in echipa dvs., Google nu dezvaluie cerintele sale pentru atribuirea unui manager de cont Google Ads.

Majoritatea agentilor de publicitate banuiesc ca o cheltuiala publicitara consistenta (si semnificativa) in timp este o conditie.

Cum sa incepeti cu directionarea dupa clienti in Google Ads

Esti gata sa incerci directionarea dupa clienti in Google Ads? Incepeti cu aceasta prezentare in trei pasi!

1. Creati fisierul cu datele clientilor

In primul rand, doriti sa creati fisierul de date despre clienti, pe care il veti incarca in Google Ads, in Foi de calcul Google sau in Microsoft Excel. Cand creati un fisier de date despre clienti, aveti cateva optiuni cand vine vorba de datele pe care doriti sa le utilizati. Cele trei tipuri de fisiere de date despre clienti sunt:

 • E-mailuri, telefoane si/sau adrese postale
 • ID-uri de utilizator
 • ID-urile dispozitivelor mobile

Pentru ca Google sa va citeasca fisierul, va trebui sa urmati mai multe reguli de formatare pentru fisierul si datele dvs.

Pentru fisierul dvs., urmati aceste standarde:

 • Creati si salvati fisierul ca fisier CSV
 • Codati fisierul CSV ca ASCII sau UTF-8

Pentru datele dvs., urmati aceste reguli:

 • Etichetati anteturile (in cadrul fisierului) in engleza
 • Comandati anteturile dupa cum urmeaza: e-mail, telefon, prenume, prenume, tara, zi
 • Introduceti informatiile despre client (cum ar fi e-mailul sau adresa) cu formatarea adecvata

Modul in care formatati datele clientilor dvs. va depinde de daca va „hash” datele. Hashing se refera la un proces care preia un sir de caractere intr-o baza de date si apoi le scurteaza si le cripteaza. Cand indexati datele, accelerati procesul de indexare si preluare a datelor.

De asemenea, il securizati, ceea ce este vital atunci cand vine vorba de informatii despre clienti. Cu Customer Match, puteti sa va hashing datele sau sa solicitati Google sa o faca pentru dvs. In cele mai multe cazuri, companiile vor opta pentru Google pentru a securiza datele pentru ei.

Totusi, daca decideti sa va hashing datele in interior, veti dori sa utilizati algoritmul SHA256, care este algoritmul standard al industriei pentru hashing unidirectional. Pentru datele hashing , utilizati urmatoarele instructiuni de formatare:

Pentru datele netransformate , utilizati urmatoarele instructiuni de formatare:

Crearea unui fisier de date despre clienti poate parea coplesitoare daca nu ati creat niciodata unul inainte. De aceea, Google ofera un sablon de date despre clienti pentru potrivirea clientilor, pe care il puteti descarca.

Utilizati acest sablon ca referinta pentru a crea primul fisier de date despre clienti. Daca faceti greseli, Google va va anunta dupa ce incarcati fisierul.

2. Incarcati fisierul cu datele clientilor

Acum ca ati creat fisierul cu Datele clientilor, il puteti trimite la Google. Incepeti prin a va conecta la contul dvs. Google Ads. Apoi, selectati „Instrumente si setari” din meniul principal.

Faceti clic pe „Manager de public” din meniul drop-down. Google va va duce la tabloul de bord al Managerului de public. Odata ajuns acolo, faceti clic pe butonul „+”, care va deschide un meniu drop-down.

Din meniul drop-down, selectati „Lista de clienti”. In continuare, veti dori sa completati urmatoarele campuri de formular pentru a incarca fisierul de potrivire dupa clienti:

 • Numele publicului: dati un nume publicului dvs. Alegeti un nume pe care oricine va gestioneaza sau va vizualizeaza contul il va intelege. De exemplu, „[Customer List] Tradeshow Contacts” sau „[Customer List] All Customer Data.”
 • Date de incarcat: alegeti tipul de date despre clienti pe care il incarcati. Aveti trei optiuni: „E-mailuri, telefoane si/sau adrese postale”, „ID-uri de utilizator” si „ID-uri dispozitive mobile”. Apoi, selectati daca incarcati date fara codificare sau cu hashing si atasati fisierul.
 • Durata calitatii de membru: setati durata calitatii de membru. Durata implicita de membru este nelimitata. Daca incarcati „ID-uri de dispozitive mobile”, durata maxima a abonamentului este de 540 de zile.
 • Descriere: adaugati o descriere pentru a furniza cateva informatii suplimentare despre lista dvs. de clienti. De exemplu, puteti comenta dimensiunea listei sau scopul listei. Pentru cele mai bune rezultate, includeti informatii care ar ajuta un strain sa inteleaga publicul si obiectivele dvs.

Dupa ce ati terminat, faceti clic pe „Incarcati si creati o lista”.

3. Actualizati directionarea catre public la Directionare dupa clienti

Cu lista dvs. de clienti creata si incarcata, puteti incepe sa o utilizati! Continuati si selectati sau creati campania publicitara pe care doriti sa o utilizati. Daca actualizati o campanie publicitara existenta, puteti alege campania din meniul din bara laterala din stanga si apoi selectati „Segmente de public” din meniul pop-out.

Dupa ce ati deschis meniul „Segmente de public”, selectati grupul de anunturi si cautati lista de clienti.

De exemplu, daca ati denumit lista de clienti „[Customer List] Tradeshow Contacts”, puteti cauta „tradeshow contacts”. Dupa ce vedeti lista de clienti, bifati-o si salvati modificarile privind publicul. Asta e!

Ati folosit directionarea dupa clienti pentru campania dvs. Google Ads.

Intrebari frecvente despre functia de directionare dupa clienti din Google Ads

Mai aveti cateva intrebari despre Google Ads si directionarea dupa clienti? Rasfoiti intrebarile frecvente!

Este sigur de utilizat directionarea dupa clienti Google Ads?

Da. Google Customer Match are o certificare ISO 27001, care este o certificare de securitate acceptata si respectata la nivel international pentru sistemele de management al securitatii informatiilor.

Aceasta certificare se aplica sistemelor, oamenilor, centrelor de date, tehnologiei si proceselor care alimenteaza si gestioneaza Customer Match. Cu toate acestea, orice date pe care le colectati pentru a le utiliza pentru potrivirea clientilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

 • Politica dvs. de confidentialitate dezvaluie faptul ca partajati datele clientilor cu terte parti
 • Colectarea datelor despre clienti respecta toate legile si reglementarile aplicabile
 • Clientul dvs. v-a impartasit informatiile fata de o terta parte
 • Datele dvs. incarcate nu includ informatii de la utilizatorii cu varsta de cel putin 13 ani

Urmati aceste instructiuni pentru a va asigura ca utilizati corect directionarea dupa clienti.

Unde poti folosi Customer Match?

Puteti utiliza directionarea dupa clienti din Google Ads pentru urmatoarele tipuri de anunturi:

 • Cautare
 • Cumparaturi
 • YouTube
 • Gmail
 • Afisa

In esenta, puteti utiliza directionarea dupa clienti in Reteaua de cautare Google si in Reteaua de display Google.

Ce date despre clienti puteti utiliza pentru potrivirea clientilor?

Datele despre clienti pe care le puteti utiliza pentru directionarea dupa clienti Google includ:

 • Nume
 • Nume
 • Adresa de e-mail
 • Numar de telefon
 • Adresa postala
 • ID dispozitiv mobil

Puteti securiza aceste date, inainte de a le incarca in Google Ads, utilizand algoritmul SHA256. Daca nu „hash” datele inainte de a le incarca in Google Ads, Google va distribui datele pentru dvs. prin algoritmul SHA256.

Ce face Google cu datele clientilor mei?

Cand vine vorba de directionarea dupa clienti si datele clientilor, Google respecta reguli stricte, care includ:

 • Utilizarea datelor clientilor numai pentru a crea segmente de public de directionare dupa clienti
 • Prevenirea accesului la datele clientilor de catre alte echipe Google
 • Retinerea datelor clientilor de la terti
 • Stergerea fisierelor cu datele clientilor dupa utilizare
 • Stocarea datelor clientilor prin mijloace sigure si fiabile

In esenta, Google foloseste numai datele pe care le furnizati pentru a va construi publicul de directionare dupa clienti.