Google One este un model de stocare cu abonament platit oferit de Google si, cu spatiu de stocare gratuit nelimitat pe Google Photos, anuntat acum ca se va incheia, este ceva ce oamenii vor trebui sa exploreze mai mult.

A fost lansat mai intai in 2018 in SUA si ulterior a fost adus in multe alte tari, inclusiv in India. Google One este in esenta contorul gigantului tehnologic fata de iCloud-ul Apple si ofera functii precum stocare suplimentara, partajare de familie si multe altele. Google a introdus, de asemenea, functii noi pentru membrii premium Google One, inclusiv un serviciu VPN pentru utilizatorii de Android din SUA.

Caracteristici cheie ale abonamentului Google One

Google One este un plan de membru platit, care ofera utilizatorilor beneficii de stocare extinse – care acopera Google Drive, Gmail si Google Photos. De asemenea, ofera posibilitatea de a face automat o copie de rezerva a telefonului pentru a facilita schimbarea receptorilor si va ajuta sa primiti cu usurinta experti pentru o solutionare mai buna a reclamatiilor. De asemenea, ofera acces la recompense Google Store si credite Google Play. Utilizatorii isi pot partaja planul Google One cu pana la cinci membri ai familiei si pot beneficia de probe gratuite extinse pe servicii precum YouTube Premium.

Spatiu de stocare Google Photos nelimitat pana la 2021

Recent, Google a anuntat ca inceteaza beneficiile gratuite de stocare nelimitate in Google Foto si va incepe sa perceapa spatiul de stocare pentru care fotografiile si videoclipurile dvs. preiau cota de 15 GB. Noua modificare va intra in vigoare la 1 iunie 2021. Aceasta miscare are scopul de a convinge mai multi oameni sa obtina un abonament Google One platit.

Compania mentioneaza ca toate fotografiile sau videoclipurile pe care le-ati incarcat in „calitate inalta” (nu calitate originala) inainte de 1 iunie nu vor fi luate in considerare pentru limita de 15 GB. Astfel, modificarea va fi eficienta pentru incarcarile care au loc dupa 1 iunie. In plus, utilizatorii vechi de telefoane Pixel vor fi scutiti de ultima modificare si vor putea sa-si incarce fotografiile si videoclipurile in „inalta calitate” de pe dispozitivele lor chiar si dupa 1 iunie. Dar, spre deosebire de anterior, nici ei nu vor putea accesa spatiul de stocare nelimitat pentru continutul lor in dimensiunea originala a fisierului. Viitoarele telefoane Pixel au fost confirmate ca nu ofera beneficii de stocare nelimitate.

Google One va oferi instrumente de editare cu plata in Google Foto

De asemenea, se adauga ca Google adauga mai multe instrumente de editare cu plata in Poze pentru abonatii cu plata Google One exclusiv. De exemplu, ofera o functie color pop platita membrilor Google One, unde pot aplica filtrul pe orice fotografie – chiar si fara informatii de profunzime. In prezent, functia este disponibila gratuit numai pentru fotografii cu informatii de profunzime.

Serviciu VPN pentru abonatii Premium Google One

Luna trecuta, Google a introdus si un serviciu VPN pentru anumiti abonati Google One. VPN-ul Google One este disponibil numai pe planuri de 2 TB si versiuni superioare. O retea privata virtuala (VPN) este conceputa pentru utilizarea sigura a internetului si este utilizata de persoane fizice pentru a accesa site-uri restrictionate. Cu aplicatia VPN, Google adauga criptari sigure pe traficul online al unui telefon, indiferent de aplicatia sau browserul pe care utilizatorul il foloseste. Serviciul a fost lansat initial pentru utilizatorii de Android din SUA, dar intentioneaza sa se extinda in mai multe tari si in iOS, Windows si macOS in lunile urmatoare.