Patul pare un element atat de banal, dar iti influenteaza starea si sanatatea intr-un mod vital. Importanta acestuia este subestimata si ajungi sa o constientizezi abia mai tarziu in viata. Pe de alta parte, fie ca ai avut prilejul sa observi, fie nu, tipul de pat difera in functie de varsta, sex, etape de dezvoltare si chiar si de personalitate.

In prezent, parintii acorda o importanta sporita patului inca de la nasterea bebelusului, care ajunge sa schimbe in decursul primilor ani de viata cel putin 2-3 tipuri de modele de pat sau patuturi. Babynest, patut, pat evolutiv, pat de o singura persoana, pat matrimonial, pat king, cert este ca formele si dimensiunile cresc odata cu varsta utilizatorului.

La varsta adulta, modelul de pat preferat difera si el de la o etapa la alta pe care o traversezi, in functie de personalitate si modul in care aceasta se slefuieste. Astfel, intr-o etapa poti ajunge sa preferi paturi dormitor cu structura masiva din lemn, saltea inalta, in timp ce in alta etapa poti dezvolta o adevarata pasiune pentru paturile tapitate, care sa ofere un plus de intimitate dormitorului.

Modele de paturi pentru dormitor

Oferta de paturi pentru dormitor este extrem de elaborata si difera de la materiale, culori, inaltime, dimensiuni. Din acest motiv, exista o multime de elemente pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care pornesti documentarea pentru alegerea tipului potrivit. Iata aici cateva dintre cele mai comune modele, in functie de varsta utilizatorului si pasiunile acestuia:

·Pat matrimonial cu structura din lemn – este modelul clasic de pat matrimonial pe care il regasesti in dormitoarele clasice. Produsul iti asigura confortul de care ai nevoie pentru a te odihni, insa nu impresioneaza la capitolul eleganta. Modelele se regasesc in special in camerele adolescentilor, care sunt in curs de maturizare si inca nu acorda o importanta deosebita esteticii dormitorului;

·Pat matrimonial din lemn si tablie tapitata – acest tip de pat il regasesti cu precadere in camerele adultilor carora le place sa petreaca mult timp in pat;

·Pat tapitat cu piele ecologica – este un model de paturi pentru dormitor care face trecerea la nivelul estetic superior. Pielea inspira eleganta si bun gust. Totodata, aceste modele de paturi sunt specifice design-urilor minimaliste, deoarece ”imbraca” foarte bine camera;

·Pat tapitat – aceste modele de paturi dormitor ofera un plus de eleganta si rafinament oricarui dormitor. Ele se regasesc in decorurile dormitoarelor persoanelor de peste 30 de ani si sunt o reprezentare a maturitatii utilizatorului. Acesta isi doreste mai mult confort, astfel ca este dispus sa investeasca in piese de calitate.

Dormitorul este camera cea mai importanta din casa, iar energia pe care o simti aici trebuie sa fie una calda, astfel incat sa poti transforma acest loc in oaza ta de liniste. Indiferent de varsta sau gen, fiecare dintre noi, la finalul unei zile incarcate, asteptam momentul in care ajungem acasa, pentru a ne putea retrage in camera noastra si a ne echilibra emotional.

Dormitorul este mai mult decat o camera, iar patul mai mult decat un obiect de mobilier. Aceste doua elemente ajung sa-ti influenteze starea psihica, sanatatea si randamentul profesional, asa ca patul in care dormi trebuie sa te reprezinte 100% si sa-ti transforme dormitorul in locul sufletului tau!