Revolutia informationala isi pune in mod tot mai puternic amprenta asupra evolutiei societatii si a fiecarei persoane in parte. Rar mai intalnesti pe cineva care sa nu foloseasca zilnic cel putin un dispozitiv pentru conectarea la Internet, indiferent daca este vorba despre un smartphone, un laptop sau un computer personal.

In mediul de business, tehnologia a simplificat lucrurile si mai mult. A devenit posibila trimiterea fara probleme a documentelor si datelor, iar transferurile bancare se realizeaza instant in orice parte a lumii. La aceeasi sedinta online, pot sa participe profesionisti aflati pe mai multe continente.

Exista insa si persoane, organizatii si chiar tari rau-intentionate, care urmaresc sa obtina foloase necuvenite de pe urma unor atacuri lansate in mediul online. Prin urmare, printre abilitatile de care ai nevoie in prezent se numara si cele de protectie a datelor online, care pot fi insusite in cadrul unui curs securitate cibernetica Brightway.

Este singura modalitate eficienta de protectie impotriva hackerilor sau a spionilor cibernetici, care cauta in permanenta sa gaseasca si sa exploateze punctele slabe ale persoanelor fizice, ale companiilor sau chiar ale unor institutii publice.

Cui i se adreseaza un curs de securitate cibernetica?

Participantii nu trebuie sa detina competente tehnice specifice. Oricine foloseste Internetul in cadrul activitatii sale de zi cu zi poate profita de pe urma trainingului organizat de echipa Brightway®, specializata inca din 2004 in conceperea si punerea in aplicare a unor programe de dezvoltare profesionala si personala.

Cursul se adreseaza tuturor organizatiilor si echipelor, indiferent de domeniul de activitate. Este centrat pe cresterea constientizarii cu privire la importanta activelor organizationale si riscurile asociate acestora.

Multiplele module ale acestui curs de securitate cibernetica acopera subiecte diverse, precum Malware Awareness, Password Security, Social Engineering, E-mail Security sau Phishing Awareness. Astfel, participantii invata sa se protejeze de o gama diversa de atacuri care altfel le-ar pune in pericol datele sau finantele personale ori ale firmei.

Beneficiile participarii la un curs de securitate cibernetica

Expertii ii ajuta pe participanti sa analizeze si sa recunoasca diferitele situatii de risc, astfel incat sa fie capabili sa ia masurile necesare pentru fiecare caz in parte.

Pregatirea nu cuprinde doar aspectele tehnice, ci urmareste si intelegerea psihologiei atacatorului, care poate constitui o arma importanta in contracararea unor infractiuni. Anumiti factori emotionali, precum tendinta unor hackeri de a se da in spectacol, pot fi exploatati intr-un mod eficient.

De asemenea, la un curs de securitate cibernetica, sunt prezentate diferite trucuri de comunicare ce pot sa zadarniceasca sau sa stopeze complet un atac. De la caz la caz, poate fi vorba despre castigarea increderii sau crearea unei atmosfere de familiaritate, despre exercitarea autoritatii sau despre diferite moduri de a solicita informatii ori de a purta o conversatie.

Datorita acestei pregatiri complexe, participantii si companiile pe care le conduc sau in care lucreaza se protejeaza eficient de atacuri care produc, in fiecare an, daune de aproximativ 400 de miliarde de dolari. In plus, o buna instruire si folosirea in conditii de siguranta a Internetului duc la cresterea increderii clientilor si partenerilor de afaceri, care inteleg ca datele lor vor fi deplin protejate.

Pentru fiecare cursant in parte, urmarea trainingului deschide si cai suplimentare de evolutie profesionala. Dobandirea unor cunostinte vitale in mediul de business actual permite avansarea in functii mai importante in cadrul organizatiei din care face parte in prezent sau al altora, mai performante.

Investeste intr-un curs de securitate cibernetica! Este singura modalitate prin care iti poti proteja in mod optim datele personale si banii, in societatea actuala!