Nu este un secret faptul ca exercitiile fizice sunt o parte esentiala a unui stil de viata sanatos, dar ceea ce te poate surprinde este ca, in ciuda eforturilor depuse, rutinele tale de antrenament s-ar putea sa nu fie la fel de eficiente pe cat crezi. Daca petreceti timp, dar nu vedeti rezultate, atunci poate fi necesar sa va ajustati rutina, astfel incat sa va exercitati mai inteligent si nu neaparat mai greu.

La fel ca multe alte aspecte ale vietii tale, poate fi usor sa te simti confortabil cu ceea ce stii si stii deja, dar daca vrei sa vezi o schimbare, poate fi necesar sa iesi din zona ta de confort. Asta nu inseamna ca va trebui sa va antrenati de doua ori pe saptamana sau sa va impingeti de doua ori, dar va trebui sa va exercitati putin diferit. Iata cateva moduri de a te antrena mai inteligent, astfel incat sa vezi rezultate mai bune.

Cand vine vorba de antrenament, cheia este perseverenta. Puteti avea cel mai bun plan de antrenament, cel mai bun material si cele mai bune scopuri, dar daca nu sunteti constant, veti obtine putin. In acest sens, orice ajutor va fi binevenit, astfel incat sa va puteti antrena acasa va va permite sa profitati de timpul liber.

In acest fel, veti avea posibilitatea de a va antrena persistent, veti putea, de asemenea, sa va masurati efortul si sa progresati indiferent de conditiile meteorologice de afara.

Cand ma deplasez in aer liber, configurez computerul sa se opreasca cand ma opresc pe bicicleta, astfel calculeaza timpul pe care l-am pedalat efectiv si nu am discutat cu prietenii. Pentru multi fani ai ciclismului montan, acest sport are un mare aspect social, ai fi surprins cat de putin poti calatori intr-o excursie de doua ore si jumatate!

Ciclismul in interior se poate face singur sau in grup, dar aceasta activitate se concentreaza mai mult pe exercitii fizice, nu exista nicio asteptare pentru cel care a ramas in urma sau sa repare o punctie.

Unul dintre avantajele ciclismului in interior este ca nu trebuie sa ne facem griji cu privire la evenimente neasteptate, cum ar fi gropi, vanturi sau semafoare. Sesiunile pot fi mult mai eficiente pe role, desi ne pot costa mai mult decat fotografierea in aer liber. Nu exista nicio indoiala ca nu vom avea ajutorul unui mic vant de coada sau al unei coborari.

Planific o multime de sesiuni de antrenament in interior, si nu in aer liber, chiar si pentru biciclistii profesionisti, pentru ca stiu ca vor folosi mai bine timpul.

Ni s-a intamplat tuturor, vrem sa iesim si sa pedalam, dar vremea este oribila. Deci, este dificil sa fim consecventi si sa ne imbunatatim nivelul de fitness. Daca nu depindem de factori externi, putem efectua sesiuni mai persistent, ceea ce inseamna in cele din urma cresterea volumului de antrenament.

Nu este usor sa gasesti timpul pentru a calatori in aer liber in timpul saptamanii, poate ca trebuie sa duci bicicleta cu masina pana la punctul de plecare sau sa faci o intretinere sau sa ramai cu grupul tau obisnuit de calareti. Completarea antrenamentelor in aer liber cu sesiuni in interior va ajuta sa va imbunatatiti nivelul de fitness. Cand vine weekendul si iesi cu bicicleta, te vei simti mai pregatit, cu un ritm mai mare si te vei bucura mai mult de excursie.