V-ati saturat sa depuneti toata munca la sala si sa nu obtineti rezultatele scontate? Multi oameni dau dovada de determinare si efort consecvent, dar nu isi ating obiectivele. Daca acest lucru vi se pare familiar, urmatorul pas logic este de obicei sa gasiti un antrenor personal cu experienta. Dar, daca nu sunteti inca gata sa faceti acest pas sau pur si simplu preferati sa mergeti singur, iata cateva sfaturi si strategii care va vor ajuta sa va construiti puterea, sa castigati masa musculara, sa pierdeti grasime, sa cresteti rezistenta si sa va mentineti obiceiuri alimentare sanatoase.

Alimentatie sanatoasa: Bazele nutritionale

Daca intrebati aproape orice dietetician-nutritionist, va va spune ca, indiferent de obiectivele dvs. de antrenament, dieta este un factor determinant in progresul dumneavoastra. Mancarea este combustibilul care va ajuta sa va atingeti obiectivele si fara o alimentatie adecvata prin alimente de calitate, este foarte probabil sa stagnati. Uitati de shake-uri si suplimente pana cand aveti dieta zilnica bine planificata. Dieta dvs. ar trebui sa se bazeze pe fructe, legume, carbohidrati complecsi, leguminoase, proteine ​​(nu uitati de legume) si grasimi (pe langa uleiul de masline, aveti avocado, nuci, somon …).

Programeaza mesele

Indiferent de ceea ce faci, pregateste-ti mancarea din timp pentru a avea sanse mai mari de a-ti atinge obiectivele. Cel mai bun lucru este ca preparati mancarea de astazi cu o zi inainte. Cu aceasta ne vom asigura ca nu mancam nimic si nu omitem mesele.

Mananca mai mult

Mancarea mai putin va poate afecta performanta in sala de sport si va poate reduce metabolismul (reducand consumul de energie in repaus). Nu exista un criteriu clar daca este mai bine sa mananci de 3 sau 6 ori pe zi, aici toata lumea „isi vinde cartea”, dar cauta frecventa care iti este cea mai confortabila si consuma alimente de inalta calitate nutritionala si care sunt bune pe deasupra. Inca crezi ca un shake de protest este cea mai buna cina?

Mananca constient

Uitati sa mancati in fata televizorului sau sa trimiteti whatsap-uri. Daca mancati impreuna, intr-un mediu linistit si vorbind, va veti bucura de mancare mult mai mult. Deconecteaza-te de frenezia zilnica, ia-ti timp si bucura-te de moment!

Notiuni fundamentale in construirea muschilor

Daca vorbiti cu orice antrenor personal, acestia va vor spune ca exista anumite elemente de baza pentru construirea muschilor. In primul rand, poate fi necesar sa va mariti aportul de proteine ​​complete, desi cu dieta occidentala tindem sa fim bine serviti. In sala de sport te antrenezi cu greutati de doua pana la patru ori pe saptamana, depinde de pregatirea anterioara si de timpul tau disponibil. Nu subestimati niciodata importanta odihnei. Amintiti-va, tesutul muscular creste in afara salii de gimnastica, atunci cand acordati corpului dvs. timp sa se relaxeze si sa-l lasati sa se refaca.

Nu trisa

Nu luati comenzi rapide pentru a dori rezultate imediate. In fiecare sesiune de antrenament impingeti-va dincolo de locul in care mergeti de obicei. Si uitati de produsele oferite de „cel mai indraznet tip din sala de sport”.

Suplimente

Unii oameni cred ca suplimentele joaca un rol cheie in castigul muscular. Unii au dovedit eficacitatea precum creatina sau cofeina, dar inainte de a ajunge acolo, concentrati-va asupra dietei zilnice.