Daca Windows 10 nu porneste, nu porneste corect sau intampinati probleme cu acest sistem de operare, iata cateva modalitati simple de a va repara computerul. Uneori intalnim o situatie neplacuta, fie la nivel personal, fie la nivel corporativ, cand sistemul de operare nu porneste.

Aceasta este o situatie delicata careia trebuie sa acordam o atentie deosebita deoarece, daca sistemul nu porneste, ca utilizator nu va puteti indeplini functiile si va afecteaza performanta. Aici vom vedea cateva motive pentru care uneori Windows 10 nu functioneaza corect.

Stim deja ca exista parti ale computerului care, daca sunt deteriorate, pot pune in pericol viata si utilizarea dispozitivului nostru, cum ar fi hard disk-ul. Daunele care i se pot face pot fi reparate sau fatale. De aceea trebuie sa avem grija de sistemul nostru actualizandu-l constant, curatandu-l si verificandu-l pentru a detecta eventuale defectiuni.

Solutie cand Windows 10 nu porneste

Windows 10 a fost votat cel mai bun sistem de operare in nenumarate moduri de multi, dar asta nu inseamna ca este perfect; realitatea este ca continua sa prezinte probleme care afecteaza experienta utilizatorului si care in multe cazuri ii fac sa se teama pentru informatiile lor in cazul unei defectiuni de o asemenea amploare incat este necesara o reajustare hardware pentru a rezolva totul.

Capturile de ecran albastre, negre sau multicolore sunt in multe cazuri cele mai frecvente dezavantaje, dar nu singurele, este posibil sa intampinati si reporniri neasteptate sau aparitia unui logo gratuit atunci cand incercati sa porniti sistemul de operare; Pe scurt, pot fi multe probleme, dar aproape toata lumea are o solutie, asa ca, in cel mai rau caz, va trebui sa scoateti alimentarea si sa o reconectati pentru a reveni la normal, cel putin pentru o perioada scurta de timp. .

Care sunt motivele pentru care Windows 10 nu porneste corect?

Ei bine, odata ce ne punem la treaba, va putem asigura ca majoritatea problemelor acestui sistem de operare sunt rezolvabile; Solutia este simpla si numai in cazuri extreme va trebui sa resetati complet Windows 10.

Indicam insa de la inceput ca exista contexte in care nu este nimic de facut pentru a evita reinstalarea sistemului de operare, ceea ce ar provoca pierderea multor informatii.

1- Dupa ultima actualizare

Acest lucru se intampla de obicei deoarece, la actualizarea unui sistem Windows 10, o nepotrivire a fisierelor sau modificarea parametrilor utilizatorului poate fi cauzata de un program instalat pe computer care nu este compatibil si acest lucru ar face ca Windows 10 sa nu porneasca mai tarziu. .

2- Nu porneste in modul sigur

Daca va aflati in aceasta sectiune, deoarece computerul ruleaza doar in modul sigur si acest lucru se datoreaza unor coruptii ale fisierelor de sistem, solutia initiala la aceasta problema este sa recuperati fisierele de sistem folosind System File Checker „ System File Checker ”, si efectuati urmatorii pasi:

  1. Faceti clic pe Windows Start
  2. Tastati CMD in caseta de cautare; apoi cand apare exe in lista de programe, faceti clic pe Run si in caseta de text care apare, tastati cmd si apasati tasta Enter
  3. Apoi, in fereastra de comanda, tastati sfc /scannow si apasati Enter, aceasta va lansa o comanda automata care va va restaura fisierele de sistem. Asteptati pana cand procesul este finalizat, reporniti computerul si asigurati-va ca problema este rezolvata

Daca, dupa rularea verificatorului de fisiere de sistem „System File Checker”, problema inca exista, va trebui sa gasiti si sa recuperati sectoarele hard disk-ului care pot fi deteriorate.

Puteti face acest lucru cu instrumentul de verificare a discului „ Verificare disc ” urmand acesti pasi:

  1. Deschide Windows Start si in bara de cautare tastati CMD, in lista care apare, faceti clic dreapta pe cmd.exe si selectati „Run as administrator”
  2. Apoi, in linia de comanda, tastati chkdhs f / r / si apasati „Y” pentru a confirma comanda
  3. Cand programul se termina, reporniti computerul si asigurati-va ca problema este rezolvata

3- Ecran albastru

Windows 10 nu va porni

Acest lucru poate cauza o anumita coruptie a fisierelor de sistem din cauza incompatibilitatii computerului Windows 10, precum si deteriorarea hard diskului fizic; Stiind ca exista o eroare in Windows si, prin urmare, nu o puteti rula, va trebui sa efectuati o actualizare la loc. Acest lucru este foarte asemanator cu reinstalarea sistemului de operare, dar dimpotriva, de data aceasta nu va veti pierde fisierele. Iata pasii de urmat:

  1. Acest lucru se realizeaza prin instalarea discului de instalare . Toate procesele sunt urmarite pana cand Windows va avertizeaza ca o noua versiune este deja disponibila si apoi va spune sa finalizati instalarea fara a pierde niciun fisier
  2. Cand Windows porneste, actualizeaza driverele video, chipset-ul si sunetul. In acest fel, puteti remedia erorile care pot fi pe computer. In cele din urma, reporniti computerul si confirmati ca functioneaza corect

Modalitati de a restaura Windows 10 atunci cand nu porneste

Erorile nu pot fi prezise, ​​dar le putem reduce daca respectam procedurile corecte. Nu este optional, problema a aparut deja, ramane doar sa o rezolvi, iata trei moduri de a restaura Windows 10 atunci cand nu porneste corect:

1. Restaurati boot-ul Windows 10 din BCD folosind comenzi

Dupa ce am analizat acest articol, stim ca pornirea unui sistem este o sarcina foarte dificila si orice greseala poate cauza blocarea computerului nostru. De aceea, toate modalitatile pe care le aratam incearca sa rezolve una sau alta in functie de tipul de eroare.

Ca parte a acestui proces, avem si o baza de date BCD sau firmware care stocheaza configuratia procesului de pornire a sistemului si contine informatii despre parametri precum volumul de boot al MBR, winload.exe sau versiunile de pornire ale sistemului de operare.

2. Restabiliti incarcarea computerului

Boot Restore sau Startup Repair este un instrument care va poate ajuta sa va restaurati computerul si sa reluati functionarea normala prin rezolvarea multor probleme care impiedica pornirea Windows; aceasta face o scanare completa a computerului dvs. in cautarea unei erori si incearca sa o repare pentru a porni corect.

Puteti gasi acest instrument de recuperare in meniul de depanare a sistemului , iar acest set de caracteristici se afla pe hard diskul computerului si pe discul de instalare Windows. Exista mai multe moduri de a restabili boot-ul, iata procedura pe care ar trebui sa o faceti:

Optiunea 1:

1- Exista mai multe modalitati de a restaura boot-ul, iar una dintre ele este sa o faci din WinRE (care este Recovery Environment) pe hard disk-ul computerului tau, pentru a accesa un sistem de recuperare sau un mediu dintr-un sistem de imagine Windows 10, trebuie sa forteze computerul sa se inchida de cel putin trei ori la rand in timpul fazei de pornire.

2- Apoi il lasati sa porneasca normal si veti vedea mai multe optiuni de recuperare pe ecran. Gasiti si selectati: Troubleshoot -> Advanced Options -> Boot Recovery .

Depanare -> Optiuni avansate -> Recuperare boot

3- Dupa ce faci asta, iti va arata contul tau Microsoft, il selecteaza, introdu parola si da clic pe „ Continua ”, practic asta ar rezolva totul si poti porni Windows normal.

Optiunea 2:

A doua modalitate de a rezolva aceasta problema este sa restabiliti o data anterioara a sistemului, atunci cand efectuati aceasta restaurare, aplicatiile sau driverele pe care le-ati instalat recent pot fi afectate, deoarece vor reveni la computer pana la ultima pornire normala.

Odata ce ati inteles acest lucru, ar trebui sa faceti urmatoarele:

1- Accesati meniul la „ Optiuni avansate ”, cautati optiunea „ Restaurare sistem ” si faceti clic pe aceasta optiune

2- Apoi aceasta va va arata cateva puncte in care functioneaza corect, selectati punctul cel mai apropiat de data dvs. curenta si faceti clic pe unde scrie restaurare; apoi trebuie sa asteptati pana cand Windows isi revine, reporniti sistemul si veti putea sa va folositi computerul la fel de usor ca inainte

Optiunea 3:

A treia modalitate de a face acest lucru este din linia de comanda.

1- Ca si in alte metode anterioare, veti selecta optiunea: Optiuni avansate,   apoi veti selecta optiunea Prompt de comanda.

Optiuni avansate -> Linie de comanda.

2- Acolo veti tasta sfc /scannow (urmand fiecare interval si ordinea literelor) si apasati tasta Enter, sistemul dumneavoastra va fi apoi scanat si va incepe automat sa corecteze orice erori sau daune care pot fi detectate.

3- Cand este gata, reporniti computerul.

3. Restaurati boot-ul Windows folosind MBR

Uneori se poate intampla ca Master Boot Record sau MBR sa fie corupte din cauza unor erori de software sau de sistem. Exista informatii acolo care va vor permite sa porniti in sistemul de operare, iar daca este corupt poate cauza probleme grave. In urmatorul videoclip puteti vedea pas cu pas cum sa reparati MBR-ul.

In cele din urma, cu acest set de solutii la indemana, aveti deja un ghid complet, astfel incat sa puteti restaura si repara Windows 10 atunci cand nu porneste, incat sa o faca in mod normal.