Va intrebati cum sa utilizati TikTok pentru afacerea dvs.? Cautati sfaturi pentru a va spori succesul TikTok? In acest articol, veti descoperi patru moduri in care afacerea dvs. poate avea succes pe TikTok.

Publicul dvs. este pe TikTok?

TikTok este cea mai noua tendinta in social media, cu peste 1,5 miliarde de descarcari in App Store si Google Play si peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar . Platforma este formata din videoclipuri inregistrate de 15 si 60 de secunde, care permit editare in aplicatie si integrare cu ceilalti actori sociali majori.

Cea mai mare populatie demografica a utilizatorilor TikTok este cuprinsa intre 16 si 24 de ani. Dar daca credeti ca TikTok este doar un moft pentru generatia Z, mai ganditi-va. De la infiintarea sa in 2018, TikTok a evoluat dintr-o aplicatie de creare video destinata exclusiv utilizatorilor sa isi exprime creativitatea catre un paradis de marketing si publicitate.

Probabil ati vazut modalitatile in care marcile folosesc Instagram pentru a interactiona cu consumatorii prin postari, povesti, videoclipuri live si IGTV. TikTok permite marcilor sa interactioneze cu utilizatorii prin intermediul videoclipurilor, numai in clipuri mai scurte, de dimensiuni mici. In ultimele 12 luni, marcile au creat conturi pe platforma pentru a explora si a interactiona cu consumatorii. Pe Tiktok, poti gasi pe toti, de la influentatori si vedete la politicieni.

Ademenirea TikTok pentru companii este numarul mare de utilizatori activi de pe platforma. Inca nu este clar cum functioneaza algoritmul, dar se pare ca este mult mai usor ca continutul dvs. video sa devina viral pe TikTok decat pe alte platforme de socializare.

Daca afacerea dvs. este pregatita sa incerce TikTok, iata patru tipuri de continut pentru a incepe.

1: Creati-va propriul continut pe TikTok

Chiar daca marca dvs. nu este cunoscuta, puteti utiliza in mod eficient TikTok pentru marketing. Totul incepe cu planificarea unui continut excelent si utilizarea urmatoarelor bune practici.

Fii autentic : majoritatea utilizatorilor de social media nu au acces la echipamente scumpe pentru camere sau la bugete de productie. Ei creeaza continut cu telefoanele si timpul lor, ceea ce este autentic pentru cine sunt. Luati aceeasi abordare cu propriul dvs. continut. Dezvaluind adevarata personalitate a marcii dvs., utilizatorii se vor simti conectati la dvs. si vor avea legatura cu dvs., ceea ce creeaza incredere.

Utilizati cele doua ingrediente magice : Cele doua ingrediente care, in general, duc la viralizarea continutului TikTok sunt animale de companie si copii. Deoarece grupul demografic al platformei este mai tanar, exista mai mult interes in vizionarea de videoclipuri pline de umor si distractive cu copii si animale.

Amintiti-va, TikTok nu este locul pentru primele impresii si zambete false. Este un loc pentru divertisment autentic, umor si distractie.

Adaugati propriul stil: nu trebuie sa va luptati pentru a veni cu idei de continut noi si unice pentru TikTok. Platforma se bazeaza pe implicarea si hashtagurile comunitatii, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti continutul existent si sa il faceti propriu.

Participati la provocari hashtag sau la dansuri si melodii la moda. Daca exista o tendinta in nisa dvs. despre a avea o rutina de dimineata productiva, aratati-va propriul video. Povestea dvs.unica de brand si personalitatea va vor diferentia de ceilalti din aceeasi categorie.

Inainte de a incepe sa creati continut, simtiti stilul unic al TikTok. Nu este o platforma formala sau uber-profesionala; este un spatiu pentru utilizatori si marci pentru a experimenta tendintele, a se comporta prost si jucaus si a arata o alta latura a lor. Atingeti butonul lupa din meniul de jos pentru a deschide pagina Descoperiti, unde puteti vedea videoclipurile si hashtagurile de top. Explorati videoclipurile pentru a vedea cum isi creeaza continutul alti utilizatori.

Creati-va primul videoclip

Cand sunteti gata sa creati primul videoclip, atingeti butonul negru plus din partea de jos a ecranului. TikTok va va cere permisiunea de a accesa camera telefonului, fotografiile si microfonul.

Apoi, veti vedea pagina de inregistrare cu un cerc rosu pentru a incepe inregistrarea. Alegeti mai intai optiunea de 15 secunde sau 60 de secunde. Apoi incepeti sa va creati videoclipul!

Adaugati muzica si efecte

TikTok are diverse efecte si caracteristici unice de adaugat la videoclipul dvs., inclusiv muzica. Utilizatorii creeaza in mod obisnuit videoclipuri de sincronizare a buzelor in stilul Musical.ly, unde vorbesc cuvintele melodiilor populare. Intr-un fel, este ca si cum ai crea propriul videoclip muzical. TikTok are aproape toate melodiile populare disponibile la radio, fara probleme de incalcare a drepturilor de autor.

2: Organizati si distribuiti continut generat de utilizator pe TikTok

In timp ce natura TikTok este distractiva, jucausa si casual, este nevoie de o anumita gandire si creativitate pentru a produce continut care ofera aceasta premisa. Marcile trebuie mai ales sa isi planifice continutul pentru a obtine cea mai buna rentabilitate a eforturilor lor.

Nike a adoptat o abordare interesanta fata de TikTok. In loc sa posteze propriul continut video public, incaseaza continut generat de utilizatori (UGC). Daca va uitati la profilul lor TikTok, veti vedea ca contul lor este privat si trebuie sa solicitati acces pentru a vizualiza continutul.

3: Faceti publicitate pe TikTok

La fel ca alte platforme de socializare, TikTok se indreapta catre un viitor generat de bani, in care marcile pot plati pentru ca anunturile lor sa fie afisate utilizatorilor. Urmatoarele sunt patru moduri in care TikTok va permite sa platiti pentru anunturi din aplicatie.

Preluari de marca : aceste anunturi apar in feedul utilizatorului inainte de a vedea orice alt continut al utilizatorului. Sunt conectabile la pagina de destinatie a agentului de publicitate si sunt exclusive pentru diferite categorii. Practic, un singur anunt poate fi afisat in acel spatiu pentru categoria specifica pe zi.

Anunturi native: aceste anunturi video sunt redate intre continutul utilizatorului. Acestea pot avea o lungime cuprinsa intre 9 si 15 secunde si includ butoane. Cu toate acestea, utilizatorii pot sari sau sa deruleze pe langa aceste reclame.

Provocari hashtag sponsorizate : provocarile Hashtag sunt o mare problema pe TikTok. Cand apare o noua provocare pe pagina Discover, milioane de utilizatori o pot vedea si se pot alatura. Compania dvs. poate plati pentru a sponsoriza o provocare hashtag si pentru a obtine un banner personalizat pe pagina Discover. Cand utilizatorii o ating, sunt directionati catre videoclipuri pe care echipa dvs. le creeaza, explicand si demonstrand provocarea, in timp ce va promoveaza marca.

4: Dezvoltati continut creat de influenceri pe TikTok

La fel ca Instagram, Facebook si YouTube, marca dvs. poate folosi marketingul influencer pentru a va extinde acoperirea. Influentii de pe TikTok au un numar diferit de adepti si, prin urmare, diferite grade de influenta. In general, cu cat un influencer are mai multi adepti, cu atat sunt mai scumpe cu care lucreaza. Cu toate acestea, rentabilitatea investitiei poate fi extraordinara.

Ca marca, puteti aborda influentatori relevanti TikTok si puteti propune o relatie de lucru cu acestia, dar este important sa fiti strategic cu cine partener. Daca marca dvs. vinde accesorii de frumusete, lucrul cu un influencer de jocuri video nu este cel mai potrivit. Gasiti influentatori care lucreaza in nisa dvs. si ale caror personalitati se aliniaza la valorile marcii dvs.