Hyundai Kona Electric ofera performante puternice, o pozitie de conducere ridicata si o multime de echipamente, dar exista alternative EV mai spatioase.

Daca doriti sa va alaturati revolutiei masinilor electrice, dar nu sunteti atat de dornici sa pierdeti orice beneficii pe care le aduce un SUV traditional – cum ar fi un interior practic si o pozitie inalta de conducere – ati putea face mult mai rau decat sa aruncati o privire la Hyundai Kona Electric.

Cam ca un rucsac modern reciclat, Hyundai Kona reuseste sa fie in acelasi timp o masina SUV cu aspect sportiv si o masina electrica ecologica, cu doar cateva compromisuri.

OK, deci costa mai mult decat Hyundai Konas, care vine cu mai multe motoare conventionale pe benzina si diesel, dar se afla in acelasi stadion ca si alte vehicule electrice (EV), cum ar fi Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf si BMW i3.

Gama Hyundai Kona Electric este relativ simpla, cu doar versiunea oferita – un model de 64kWh cu 204 CP si o autonomie de pana la 279 mile. Puteti incarca Kona Electric la 80% in doar 54 de minute folosind un incarcator de 100kW, daca puteti gasi unul. De fapt, majoritatea incarcatoarelor publice sunt de 50kW, deci va trebui sa dublati acest timp.

Mai frecvent este incarcatorul de 7kW, care este cel mai probabil cu care ati ajunge daca ati instala un incarcator de perete acasa. Cu aceasta rata de incarcare, asteptarea este mult mai lunga: masina de 64 kW necesita aproape 10 ore pentru a se incarca complet. Aceasta nu va fi o problema daca intentionati sa o conectati inainte de a va culca, cum ar fi telefonul mobil.

Totusi, un „rezervor” plin pe Kona de 64kWh va va costa in jur de 9 lire sterline, cu 20 de lire sterline mai ieftin decat alimentarea unei masini pe benzina pentru a parcurge aceeasi distanta, asa ca veti fi recompensati pentru rabdarea dvs.

Veti obtine o consola centrala diferita, ridicata, fata de cea pe care o veti gasi intr-un Kona „obisnuit” si arata si se simte mai premium. Sistemul sau standard de infotainment este usor de utilizat si vine cu oglindirea smartphone-urilor Android Auto si Apple CarPlay – astfel incat sa puteti utiliza fara probleme aplicatiile de navigare prin satelit si muzica de pe smartphone-ul dvs. pe ecranul Kona.

Spatiul din interiorul Hyundai Kona Electric este un sac mixt. Ar trebui sa fiti bine pe scaunele din fata – veti obtine o multime de reglare a scaunelor, in timp ce volanul are si o gama larga de miscari. Spatiul in jurul scaunelor din fata este de asemenea impresionant.

Cu toate acestea, adultii pe scaunele din spate nu vor fi atat de confortabili si atat Leaf, cat si e-Golf vor fi mai confortabili pentru cei din spate, daca acest lucru este important pentru dvs.

Portbagajul obisnuit Kona este destul de dezamagitor si nu este mai bun in versiunea electrica – portbagajul Kia Niro este mult mai mare. Cel putin 60:40 scaunele din spate rabatabile sunt inca standard pentru a deschide spatiul la 1.114 litri daca aveti nevoie de o fuga la gunoiul de gunoi.

La fel ca toate vehiculele electrice, Hyundai Kona Electric este minunat de condus in oras. Performanta este puternica, instantanee si silentioasa, ceea ce inseamna ca aruncarea cu usurinta in trafic se face cu usurinta. Cu toate acestea, un Nissan Leaf se simte si mai distractiv, in timp ce un Volkswagen e-Golf este mai confortabil.

Totusi, niciuna dintre aceste alternative nu poate pretinde o gama la fel de impresionanta ca Kona si nici nu poate oferi stilul sau SUV gros, ceea ce inseamna ca este capabil sa faca treaba a doua masini intr-una. Daca suna bine pentru dvs., asigurati-va ca verificati ofertele noastre Hyundai Kona Electric pentru cele mai bune preturi.