Topurile scurte, crop tops, reprezintă una dintre cele mai îndrăgite piese vestimentare, mai cu seamă pentru cele își doresc confort și șibertate de mișcare. Este un element foarte uşor de integrat oricărei ţinute, tocmai datorită versatilităţii de care se bucură şi modului în care scoate în evidenţă natrualețea fiecăreia dintre noi. Simple, sofisticate, uni, colorate sau cu imprimeuri surprinzătoare, aceste topuri scurte nu ar trebui să lipsească din dressing-ul tău, fiind o variată vestimentară ideală pentru sezonul cald.

Când poţi purta un crop top?

Un top scurt se va potrivi oricărui tip de outfit, atâta timp cât este combinat inspirat cu celelalte piese vestimentare. Este un element potrivit sezonului cald, însă combinat cu piese vestimentare mai generoase, poate fi inclus şi în ţinutele de primăvară şi toamnă. Este specific stilului casual, va cadra foarte bine într-o abordare sport, dar şi într-un look effortless. Nu este etalon pentru ţinutele formale, însă asigură un look profesional și confort în orice abordare.

În ceea ce priveşte ţinutele elegante, un crop top poate fi acel articol care aduce ceva autentic.  Combinat cu piese vestimentare cu texturi rafinate îți poate fi companion de bază și de stil.

Ce model de crop top să alegi?

Varietatea de modele de crop tops te poartă prin  multe abordări stilistice, de la cele basic, în culori neutre şi croieli simple, până la cele sofisticate, accesorizate şi colorate. Minimalista croială poate fi aplicată oricărui tip de textură, astfel că tu poţi alege să porţi un top comod din fibre naturale, artificiale, piele ecologică sau chiar denim. Este important ca modelul ales să cadreze contextelor şi să se potrivească celorlalte piese vestimentare. 

Cu ce poţi purta crop tops?

Hainele de tip crop tops puse la dispoziţie în cele mai noi colecții sunt foarte variate, atât ca textură, cât şi ca design şi cromatică, tocmai pentru a-ţi permite crearea unora dintre cele mai spectaculoase ţinute. Dacă preferi un crop top în tonalităţi energice sau într-un joc plin de culoare şi imprimeuri, este recomandat ca celelalte piese incluse în ţinută să aibă o cromatică neutră sau să păstreze o singură linie în ceea ce priveşte tonalitatea coloristică. Astfel, dacă porţi un crop top multicolor, combină-l cu o pereche de pantaloni largi, cu talie înaltă, coloraţi în una dintre nuanţele regăsite pe top. 

Unui crop top într-o culoare, îi poţi asocia alte elemente cu diferite imprimeuri. Vei putea combina un crop top gri, cu o fustă lungă şi largă, neagră, peste toate adăugând un bolero într-o culoare electrizantă sau într-un joc energic de culori şi imprimeuri. Pentru un look casual surprinzător, poţi alege să porţi un crop top argintiu, alături de o pereche de pantaloni mulaţi, peste toate adăugând un sacou lung şi larg. Vei obţine un outfit urban-casual relaxat şi degajat, dacă combini un top uni, cu o fustă largă din denim, completând totul cu un pulover over-size croşetat cu ochiuri largi, care permit o transparenţă discretă.

Top crops, element central în ţinutele sport

Un top scurt înseamnă lejeritate, și poate fi vedeta a ținutelor varatice, atunci când decizi să porţi un model scurt vei crea outfituri cu vibe de vacanță sau relaxare. Și ținutele sport  par să fiebine puse în valoare de aceasta piesă de îmbrăcăminte, pentru că asigură libertate maximă de mișcare. Poate fi purtat cu un trening, la fel de bine potrivindu-se cu o pereche de leggings şi un hanorac. Îţi va scoate în evidenţă atitudinea proactivă şi te va ajuta să te simţi confortabil.