Noteaza aceste patru masuratori si noteaza care este numarul cel mai mare. Veti utiliza aceste masuratori pentru a determina forma fetei de mai jos!

Alungita: lungimea fetei este cea mai mare. Fruntea, pometii si linia maxilarului au dimensiuni similare.

Oval: lungimea fetei este mai mare decat latimea pometilor, iar fruntea este mai mare decat linia maxilarului. Unghiul maxilarului este rotunjit.

Patrat: toate masuratorile sunt destul de similare. Unghiul maxilarului este ascutit.

Dreptunghi: lungimea fetei este cel mai probabil cea mai lunga cu frunte si pometi similari. Va avea o linie maxilara puternica si o barbie mai larga.

Diamant: lungimea fetei este cea mai mare. Apoi, in ordine descrescatoare: pometi, frunte si cel mai mic este linia maxilarului. Barbia este ascutita.

Triunghiular: linia maxilarului mare, pometii mai mici si cea mai mica frunte. Fata poate avea orice lungime.

Cum iti determini forma barbei?

Acum ca ti-ai gasit forma fetei, este timpul sa te uiti la cele mai bune stiluri de barba care ti se potrivesc! Cand vine vorba de alegerea formei corecte a barbii, amintiti-va intotdeauna urmatoarea regula de aur: Barba si maxilarul dvs. ar trebui sa functioneze in tandem pentru a obtine o forma ovala frumos gradata. Daca aveti o falca patrata sau rotunjita, veti dori sa va lasati barba mai plina pe fund pentru a va alungi fata. Daca aveti deja o fata alungita sau dreptunghiulara, veti dori sa creasca mai mult par pe parti, evitand in acelasi timp lungimea sub barbie.

Deci, care forma de barba se potriveste cel mai bine?

Fata alungita:

Forma alungita a fetei este foarte apropiata de forma fetei ovale, totusi este putin mai lunga si mai ingusta. Datorita faptului ca fata este cea mai alungita dintre toate formele fetei, este foarte sugerat sa atragi atentia asupra partilor laterale ale fetei. Aici este recomandat sa aveti un stil de urs Mutton Chops.

Fata ovala:

Forma fetei ovale tinde sa aiba barbia si fruntea mai largi, conferind fetei liniile sale moi, curbate si creand iluzia ovulara. Cunoscute ca punct de mijloc intre celelalte forme ale fetei, cele mai multe stiluri de barba vor functiona bine daca aveti o forma ovala a fetei. Se recomanda totusi sa creasca un Goatee cu putin par pe fundul barbie, mentinandu-l mai scurt pe parti.

Fata patrata:

Forma fetei dreptunghiulare tinde sa prezinte trasaturi atat de pe fata patrata cat si pe cea alungita, totusi pare mai lunga si mai putin larga decat celelalte. Diferenta principala este ca forma fetei dreptunghiulare este mai unghiulara si are caracteristici patrate. Deoarece aceasta forma a fetei este deja destul de lunga, puteti merge mai departe cu o barba plina sau o barba extinsa, nu uitati sa pastrati partile laterale ale stilului pentru barba mai lungi si partea inferioara mai scurta.

Fata dreptunghiulara:

Forma fetei patrate are trasaturi extrem de unghiulare, cu barbie proeminenta, frunte mai larga si o linie maxilara puternica. Daca aceasta este forma fetei, veti dori sa pastrati parul la barbie mai lung si mai plin, cu parul mai scurt sau mai scurt pe parti. Incercati sa leganati o combinatie de barba si mustata, dar evitati sa creasca o barba plina, deoarece nu se va potrivi cel mai bine formei fetei.

Fata de diamant:

Forma fetei de diamant se remarca prin barbia ingusta ascutita si pometii inalti. Cei cu o forma de fata de diamant tind sa aiba o linie de par ingusta in partea de sus, creand iluzia unui diamant. Barbatii cu aceasta forma de fata pot legana aproape orice, de la barba plina la o capra sau la curele si la mustata.

Fata triunghiului:

Forma fetei triunghiului are o frunte mai subtire si o maxilara si barbie mai late, mai patrate. Linia parului are mult de-a face cu aceasta forma a fetei, deoarece cei cu o linie de par curbata care ajunge la un punct au adesea trasaturi mai triunghiulare. Cele mai bune stiluri de barba pentru aceasta forma de fata sunt o barba de barba sau o curea de barbie si mustata.

Acum ca sunteti echipat cu informatiile adecvate despre formele fetei si stilurile de barba, sunteti gata sa va intensificati jocul! Faceti-va timp sa va cunoasteti fata, deoarece determina si ce coafura si ochelari de soare vi se potrivesc cel mai bine. Amintiti-va ca acesta este doar un ghid si nu trebuie sa il urmati exact. Joaca-te cu diferite stiluri de barba pana cand o gasesti pe cea care ti se potriveste cel mai bine.