Multi oameni care doresc sa creeze o sala de sport acasa vor face acest lucru pentru a introduce o doza mai regulata de miscare fizica in rutina lor zilnica. Alti utilizatori mai activi doresc sa creeze un spatiu care sa le permita sa-si mentina regimul de alergare, canotaj sau ciclism in timpul lunilor de iarna, sau poate in scop de reabilitare.

Cand construiti o sala de gimnastica la domiciliu, cel mai bine este sa aveti o idee aproximativa despre tipul de echipament de care veti avea nevoie pentru a obtine un antrenament eficient.

Vreti sa aveti echipamentul potrivit care sa va permita sa faceti atat de mult progrese cat ati face la sala, altfel nu ar avea rost sa aduceti sala de sport acasa.

Indiferent daca sunteti incepator sau cineva care are multa experienta in exercitii fizice, daca doriti doar sa castigati forta, muschi, sa slabiti si sa vedeti cateva modificari vizibile in aspectul dvs., iata de ce veti avea nevoie.

Aparate cardio

In primul rand, veti dori sa va alegeti aparatul cardio. In timp ce benzile de alergat sunt o optiune populara (si sunt disponibile la o serie de puncte de pret si niveluri de specificatii), bicicleta si eliptica reprezinta o alternativa excelenta. Sunt mai mici, mai usoare si, in general, ruleaza mai linistit.

Accesorii functionale

Un aparat cardio nu inseamna sala de gimnastica. Aducerea de accesorii functionale, cum ar fi sac de box, gantere si greutati, va vor imbunatati puterea si performantele cardiovasculare, oferind in acelasi timp varietate in antrenamente.

O sala de gimnastica multipla cu diversi scripeti, bare si parghii va functiona toate grupurile dvs. musculare majore. Acestea va permit sa ridicati greutatile in siguranta prin ajutorul tehnicii. Cu toate acestea, pot fi mari, scumpe si dificil de instalat. O banca de abdomene este o alternativa buna, permitandu-va sa utilizati greutatea corporala pentru a va antrena.

Transformarea unui garaj intr-o sala de sport acasa

Un garaj subutilizat este unul dintre cele mai bune locuri pentru a va localiza sala de sport. Podeaua a fost construita pentru a suporta greutatea unei masini, asa ca nu vor exista griji cu privire la forta.

Veti avea, de asemenea, pereti de bloc puternici, care sunt bine potriviti pentru a atarna echipamente. Mai mult, chiar si un garaj atasat va avea tendinta de a fi situat in mod sensibil in raport cu alte camere (majoritatea sunt atasate de o bucatarie sau un utilitar, deci este mai putin probabil ca transferul de zgomot sa fie o problema).

Cat costa o sala de sport acasa?

Costul unei sali de gimnastica la domiciliu va depinde de ce echipament aveti nevoie. Acesta este motivul pentru care este important sa fii clar cu exactitate pentru ce vrei sa folosesti spatiul. Daca iti faci antrenamentul cardio in alte moduri (mergand sa alergi sau sa inoti), atunci nu pierde spatiu sau bani pe benzile de alergat si masinile scumpe.

Cand vine vorba de obtinerea acestor articole fundamentale de echipamente de gimnastica la domiciliu la un buget, veti dori sa cumparati lucruri care sunt eficiente si care ofera o varietate de utilizari diferite. Achizitionarea la un buget nu inseamna insa ca cumparati echipamente ieftine. Echipamentele fabricate ieftin vor provoca mai putina satisfactie, o utilizare mai redusa, o probabilitate mai mare de accidentare, o valoare de revanzare mai mica si o sansa mai mare de a fi nevoit sa cumpere inlocuitori. Din fericire, datorita faptului ca sunt achizitionate acum mai multe echipamente de gimnastica (in mare parte datorita cresterii comunitatii de gimnastica in garaj) decat in ​​orice alt moment din istorie, puteti obtine echipamente incredibil de bune la preturi excelente.