Ce se intampla daca toate dispozitivele din viata ta s-ar putea conecta la internet? Nu doar computere si smartphone-uri, ci totul: ceasuri, difuzoare, lumini, sonerii, camere, ferestre, jaluzele, incalzitoare de apa calda, electrocasnice, ustensile de gatit. Si ce se intampla daca aceste dispozitive ar putea comunica toate, sa va trimita informatii si sa va ia comenzile? Nu este science fiction; este Internetul obiectelor (IoT) si este o componenta cheie a automatizarii caselor inteligente.

Automatizarea capacitatii de a controla articolele din casa printr-o simpla apasare de buton (sau o comanda vocala). Unele activitati, cum ar fi instalarea unei lampi pentru a aprinde si a stinge, sunt simple si relativ ieftine. Altele, precum camerele de supraveghere avansate, pot necesita o investitie mai serioasa in timp si bani.

Exista multe categorii de produse inteligente pentru casa, astfel incat sa puteti controla totul, de la lumini si temperatura la incuietori si dispozitive de securitate la domiciliu. De asemenea, se intampla sa faca cadouri fantastice, indiferent daca faceti cumparaturi pentru sarbatori sau cumparati un cadou pentru incalzirea casei. Iata un rezumat al celor mai bune produse pe care le-am testat pentru fiecare camera a casei.

Amazon Echo este un difuzor Bluetooth alimentat de Alexa, asistentul vocal la indemana Amazon. Alexa functioneaza direct cu o serie de dispozitive inteligente pentru casa, precum si cu If This Then That (IFTTT) pentru a controla o multime de alte persoane prin asocieri pe care le poti crea singur. Va fi nevoie de ceva lucru, dar puteti folosi Alexa pentru a controla majoritatea gadgeturilor din casa dvs. cu sunetul vocii. Daca aveti deja un difuzor preferat, Echo Dot With Clock ieftin se poate conecta la acesta si poate adauga functionalitate Alexa. Si daca doriti un ecran tactil pentru a vedea rezultatele cautarii si a efectua apeluri video, consultati Echo Show 8 sau Echo Show.

Daca preferati Asistentul Google decat Amazon Alexa, veti dori sa investiti in linia de difuzoare si afisaje inteligente Google Nest Hub. Marele Google Home Max ofera un sunet cu adevarat plin de camera, in timp ce Google Nest Hub Max este un afisaj inteligent atractiv si luminos, care pune serviciile Google in fata si in centru. Cele mai mici Nest Mini si Nest Hub sunt, de asemenea, alternative solide si mai accesibile pentru a pune Google Assistant in fiecare camera a casei.

Daca doriti sa adaugati cateva elemente inteligente la aparatele electrocasnice mici, cum ar fi aparatele de cafea, lampile si televizoarele, ConnectSense Smart Outlet 2 este o alegere excelenta. Aceasta mufa inteligenta versatila cu dubla priza poate fi controlata cu o aplicatie mobila Android sau iOS si functioneaza cu comenzile vocale Alexa, Google Assistant si Siri. Nu are suport IFTTT, dar il puteti face sa functioneze cu alte dispozitive inteligente pentru casa folosind HomeKit Scenes and Automations si monitorizeaza consumul de energie pentru ambele prize.

Noul difuzor inteligent Nest Mini de la Google imbunatateste predecesorul sau, Google Home Mini, in cateva moduri.

Google a imbunatatit calitatea audio a Nest Mini, oferind o iesire de bas mai mare. De asemenea, a adaugat o crestatura de montare pe perete pe partea inferioara a acestuia, daca asta va intereseaza. O noua metoda interesanta de detectare a prezentei, care utilizeaza difuzorul si microfonul pentru a determina apropierea de Nest Mini, il ajuta sa declanseze indicatori LED care va ajuta sa intelegeti mai bine controalele de volum fizice altfel ascunse.

Wi-Fi este totul – mai ales odata ce incepeti sa raspanditi lucruri precum difuzoare inteligente, lumini inteligente, prize inteligente si toate celelalte inteligente din camera in camera. La urma urmei, acele doodad-uri conectate nu va vor face mult bine daca nu se pot conecta.

Iluminatul acasa a devenit convenabil cu sistemul inteligent de iluminare LED Philips Hue. Va puteti lua ramas bun de la comutatorul conventional de perete on / off si puteti experimenta sistemul de iluminat inteligent new-age care poate fi controlat prin intermediul smartphone-ului dvs. Sistemul de iluminare este controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile printr-un pod Wi-Fi. Puteti aprinde sau opri luminile de la distanta sau le puteti programa sa se aprinda sau sa se stinga cu telefonul sau tableta. Luminile LED de inalta calitate cu economie de energie sunt ideale pentru mediile de acasa si de la birou.

Dispozitivele cu unda Z care va monitorizeaza usile si ferestrele ofera securitatea perfecta pentru casa si biroul dvs. Este un sistem de securitate rentabil, care va avertizeaza cu privire la orice activitate intruziva detectata. Va puteti monitoriza usor usile de la distanta cu ajutorul aplicatiilor pentru smartphone. Acesta trimite un mesaj text si un e-mail atunci cand este detectata orice activitate, alertandu-va la timp. De asemenea, puteti verifica daca toate usile sunt inchise de oriunde va aflati.