Semineele nu servesc doar pentru a furniza caldura. Ele sunt punctul central al camerelor in care sunt situate. La intrarea in camera, toate privirile sunt indreptate spre acel loc. De aceea este foarte important sa stii sa decorezi un semineu. De la placare la mantel pana la obiectele decorative. Orice detaliu va va ajuta sa sporiti frumusetea acestui element.

Cum sa decorati un semineu astfel incat sa atraga toate privirile?

  1. Schimbati partea din fata

Daca semineul este cam datat, puteti incerca sa schimbati doar partea din fata. Numai cu asta, veti putea da un alt aer sufrageriei, camerei sau biroului dvs. Optiunile sunt numeroase si pot varia de la lemnul intotdeauna util, asezat pe lamele orizontale , pana la piatra traditionala. Placile functioneaza foarte bine, adaugand personalitate fara a cheltui multi bani.

In loc sa decorati doar partea din fata, incercati sa acoperiti si partile laterale.

  1. Decorati peretele superior

Peretele care ramane deasupra semineului este de obicei folosit pentru a pune televizorul sau un tablou. Nu este o idee rea, dar ce zici de cumpararea unei oglinzi puternice ? Acest element decoreaza in timp ce reflecta lumina si face camera mai mare.

In functie de decorul casei dvs., puteti alege stilul potrivit. Trebuie sa adaugati o nota de culoare? Alegeti o piesa cu un cadru indraznet. Este sederea prea simpla? O atingere vintage poate fi solutia.

Stii ce a revenit la moda? Ceramica. Asadar, daca trebuie sa decorati un semineu, nu va fie teama sa scoateti niste farfurii din portelanul bunicii si sa le atarnati pe acel perete gol de deasupra ei. Nu le alegeti la intamplare. Cautati-le pe cele ale caror culori se potrivesc cu peretele sau vopsiti peretele intr-un ton care sa armonizeze intregul.

  1. Mizati pe simetrie

Simetria in decor este intotdeauna un pariu sigur. Daca comandati doua rafturi (unul pentru fiecare parte) pe masura, veti decora si veti castiga spatiu de depozitare. Nu va deranjeaza sa faceti o mica piesa? Faceti doua nise in perete si umpleti-le cu lemne de foc pe care le acumulati pentru iarna.

  1. Puneti un raft frumos …

Si folositi-l ca raft pe care sa va sustineti colectia preferata, o pictura (sau mai multe), o oglinda draguta, plante mici (suculente, de exemplu), lumanari sau vaze la diferite inaltimi etc.

In rafturile din lemn reciclat sunt foarte populare, dar daca va place un stil mai clasic, puteti cumpara intotdeauna o formare care se potriveste semineu.

  1. Profitati de gol cand este oprit

Vara, cand nu mai folositi semineul, puteti profita de acesta pentru a decora gaura din vatra. Unii il folosesc pentru a depozita lemne de foc, dar posibilitatile sunt vaste. Ce poti pune?

Acea colectie de carti vechi pe care ati salvat-o din cauza lipsei de spatiu. Cine stie, poate asa vei fi incurajat sa le citesti din nou;

Plantele care trebuie sa fie la umbra;

Cateva lumanari mari, la diferite inaltimi. Cand le aprindeti noaptea, semineul va continua sa ofere caldura fara a da caldura;

Candelabre din lemn. Sunt ideale pentru a crea un contrast cu marmura sau seminee prea impunatoare;

Un cos de fibre naturale cu ramuri verzi precum cele ale unui maslin.

  1. Adaptati decorul la diferitele festivitati

Nu sunteti convins de ceva ce ati citit pentru a decora un semineu? Il puteti lasa oricand asa cum il aveti si il puteti decora diferit in functie de perioada anului. Cand este Craciun, inchide sosetele si concentreaza cel mai izbitor decor. La fel si de Halloween sau in zilele de nastere. In acest fel, veti putea, pe de o parte, sa decorati semineul si, pe de alta parte, sa lasati restul casei curat.