Exista ceva mai glamour decat un decor inspirat de epoca de aur a Hollywood-ului, anii ’40? Nu cred, iar daca nu este cazul sa pui un covor rosu la intrare, sa te mandresti cu Rolls Royce-ul din garaj sau cu o vitrina plina cu statuete aurii, poti sa aduci elemente in casa, care sa te duca cu gandul la stilul „noir” al acelor timpuri.

Stralucirea, glamourul si dramele mari – Hollywood-ul a fost cunoscut de mult timp ca un loc in care visele sunt aduse la viata prin obiectivul unei camere si actorii bogati traiesc generosi. De la Marilyn si Audrey la Bogart si Bacall, casele si seturile de filme ale unora dintre cele mai faimoase icoane de divertisment din istorie au fost create sau influentate de designeri precum Dorothy Draper si William Haines. Au trait deasupra si, adesea, in moduri care nu erau decat practice – dar asta este showbizul pentru tine.

Daca esti fanul epocii in care Humphrey Bogart si Audrey Hepburn straluceau sau se pregateau sa cucereasca Cetatea Filmului, atunci cu siguranta stii ca aceasta epoca poate fi adusa si in umilul tau camin, cu ajutorul catorva elemente.

Nu poti sa iti faci propria stea inspirata de cele ale artistilor? Poti, in schimb sa faci un „wall of fame” cu fotografii in alb cu negru ale membrilor familiei sau a idolilor tai.

Acea perioada glamour este marcata de palmieri, insa cum nu ii poti creste in apartament, incearca sa introduci un element viu in fiecare camera. Pe urma, divelor din acea perioada nu le lipseau elementele boa din pene, deci arunca unul nonslant pe o canapea.

Cromatica si materialele tematicii vintage

Vibeul „Glitz & Glam” al acestei teme vintage poate fi atins usor cu ajutorul cromaticii. Pentru o casa in stil hollywoodian poti opta pentru doua variante coloristice. Una este alb cu negru si elemente metalice, aurii cu argintii. Te poti juca cu alb si negru pe podele, din marmura sau gresie, si poti aduce accente rosii. A doua varianta ar fi tonuri calde de maro, ivoar si elemente metalice, iar ca accente colorate opteaza pentru bleu.

Epoca jazz-ului merita tot respectul nostru, deci daca gasesti obiecte muzicale retro achizitioneaza-le. Un patefon este un „must” daca ai unde sa il pui, pe hol sau in living room. La capitolul materiale aceasta epoca s-a evidentiat prin cele luxoase, cum este satinul, matasea si sifonul (panza de bumbac).

Idei stilistice & obiecte decorative de inspiratie hollywoodiana

Daca ai posibilitatea sa pui la intrare un covor rosu mic sau daca ai un hol ingust si lung, indrazneste si fii glamour. In cazul in care inaintea intrarii din living room ai spatiu pentru o planta inalta sau una cu un ghiveci incapator, pune o pancarta cu „V.I.P. Room”. La capitolul lumini, opteaza pentru un candelabru sau pentru lumini industriale inspirate de cele care se foloseau la filmari. O clacheta si o statueta aurie sunt decoratii care nu trebuie sa lipseasca. O ultima idee, inlocuieste scaunele clasice din bucatarie cu unele care seamana cu cele pe care se odihneau regizorii.