JK Rowling parea sa admita ca va trece timp in spatele gratiilor pentru comentariile si opiniile sale despre comunitatea transgender. Autoarea Harry Potter, in varsta de 58 de ani, este cunoscuta ca a impartasit opinii puternice despre identitatea de gen in trecut si recent si-a exprimat clar sentimentele despre acest subiect prin intermediul retelei de socializare X – cunoscut anterior sub numele de Twitter. 

Parand sa raspunda la rapoartele publicate de Mail On Sunday care sugerau ca un guvern laburist ar putea transforma atacurile la identitatea de gen o infractiune penala in Marea Britanie, scriitoarea a fost ferma in atitudinea ei. 

Potrivit publicatiei, o sursa conservatoare a sustinut: „Am vazut oameni arestati pentru falsificare de sex, dar acest lucru nu este suficient pentru Muncii – vor sa-i inchida timp de doi ani”.

Dupa aceasta, JK a scris pe aplicatia de socializare: „Voi face fericit doi ani daca alternativa este vorbirea fortata si negarea fortata a realitatii si importantei sexului. 

— Aduceti cazul in justitie, spun eu. Va fi mai distractiv decat am avut vreodata pe un covor rosu.

Cuvintele ei au venit dupa ce un utilizator de pe retea a postat-o ​​pe Twitter ca raspuns la o imagine pe care a distribuit-o cu un proiector care scria cuvintele „Repetati dupa noi: femeile trans sunt femei”, cu o legenda care spunea „Nu”. 

Contul online a informat-o pe JK: „Votati munca, obtineti o perioada de doi ani!”, ceea ce a determinat-o reactia. 

Continuand amenintarea cu tweet-urile, celebra autoare a continuat spunand: „Sperand in biblioteca, evident, dar cred ca m-as descurca bine in bucatarie. 

— Spalarea rufelor ar putea fi o problema. Am tendinta de a micsora lucrurile/de a le face roz accidental. Totusi, presupun ca nu va fi o problema majora daca este vorba in principal de scrub-uri si cearsafuri.

‘Sunt ok la calcat. Problema este faptul ca nu se verifica daca exista un ciorap rosu la intamplare printre cearsafuri.

Voi face fericit doi ani daca alternativa este vorbirea fortata si negarea fortata a realitatii si importantei sexului. Aduceti cazul in justitie, spun eu. Va fi mai distractiv decat am avut vreodata pe un covor rosu.

In ultimii ani, creatorul seriei de carti cu vrajitori de succes la nivel global a fost criticat de persoane si organizatii LGBTQ+ pentru observatii care au fost considerate transfobe.

In urma cuvintelor sale despre drepturile trans, JK a negat ca nu accepta persoanele transgender.

Reactia a inceput pentru prima data in 2020, dupa ce scriitoarea a scris pe site-ul ei o declaratie care spunea: „Cand deschizi usile bailor si vestiarelor oricarui barbat care crede sau simte ca este femeie… deschizi usa oricarui si tuturor barbatilor. care doresc sa intre inauntru’.

Ea a explicat ca a fost partial motivata sa vorbeasca din cauza experientei sale de abuz domestic si agresiune sexuala.

De atunci, vedetele francizei Harry Potter – Daniel Radcliffe, Emma Watson si Rupert Grint – s-au declarat public in opozitie cu opiniile ei despre gen.

JK a scris anterior pe Twitter ca a primit „atat de multe amenintari cu moartea incat as putea sa tapeti casa cu ei”.

In 2021, adresa ei a fost postata online de militanti care au pozat in afara casei ei cu semne „Trans eliberare acum”.