Care este primul lucru care-ti vine in minte cand suna ceasul desteptator? Primul gand este puternic si iti va stabili starea de spirit pentru restul zilei. Dupa cum spune Dr. Joe Dispenza, acolo unde iti pui atentia iti pui energia. 

Daca incepi ziua intr-o dispozitie proasta si te gandesti la toate sarcinile care te asteapta, este usor ca ziua sa iasa cu susul in jos. Pe de alta parte, daca incepem prin a fi recunoscatori pentru ceea ce avem astazi cu aceasta meditatie de dimineata de 10 minute, mintea ta va incepe sa se concentreze dintr-un loc al abundentei, care va genera in tine energie care este mai predispusa la evenimente bune. 

Meditatia de dimineata: de ce sa o practici recunostinta?

Nu este vorba despre ca totul sa fie perfect. Cu toate acestea , cu siguranta exista multe lucruri in viata ta pentru care sa fii recunoscator. Fara indoiala, una dintre cele mai importante este ca azi a rasarit si ai in fata ta o oportunitate care dureaza douazeci si patru de ore de a lucra la bunastarea ta. 

Recunostinta iti permite sa observi toate lucrurile bune din viata ta, oferindu-ti instantaneu un mare sentiment de bunastare fizica, mentala si emotionala. Nivelul de stres scade atunci cand mintea se concentreaza pe tot ceea ce merge bine, iar corpul se simte automat mai in siguranta si mai calm. 

Conectandu-te cu recunostinta, te vei simti mai aliniat cu tine insuti , ceea ce te va face sa fii mai bun cu ceilalti. Nu mai percepe lumea ca pe un loc ostil si devine o oportunitate in care sa-ti construiesti oportunitati bune. 

Ori de cate ori te simti trist, gandindu-te la ceea ce iti lipseste sau tanjind dupa un obiectiv care intarzie sa ajunga, concentreaza-ti mintea asupra tuturor acele lucruri care merg bine in viata ta si asupra obiectivelor care au fost atinse astazi si au fost candva vise. In mod automat, te vei simti mai bine in spirit. 

De ce sa meditezi dimineata?

Primul gand al zilei este important pentru ca mintea nu este inca treaza si de obicei apare inconstient. De asemenea, din moment ce nu am activat inca pilotul automat , este un moment bun pentru a medita, deoarece iti va fi mai usor sa te concentrezi si mintea ta nu va rataci la fel de mult. Daca este o meditatie dedicata recunostintei, iti va permite sa-ti antrenezi mintea sa se concentreze mai mult pe pozitiv decat pe negativ. 

Din acest motiv va prezentam aceasta meditatie de doar zece minute. Diminetile sunt de obicei aglomerate si este dificil sa ai timp pentru toate, totusi, doar zece minute sunt mai mult decat suficiente pentru a simti beneficiile meditatiei. 

Meditatia de dimineata: cum sa stabiliti obiceiul

Pentru a simti beneficiile meditatiei, consistenta este mai importanta decat timpul in care meditezi. Este dovedit stiintific ca este mai important sa faci zece minute in fiecare zi decat o ora o zi pe saptamana. 

Pentru a putea incorpora un nou obicei, trebuie sa tineti cont de aceste linii directoare principale: 

 • Iti va fi mai usor sa duci la indeplinire noul obicei dupa unul pe care deja l-ai stabilit. 
 • Este mai bine sa nu atingi maximul abilitatilor tale.
 • S-ar putea sa simti ca ai putea medita douazeci de minute, dar este mai bine sa faci jumatate din ea si sa pleci cu o senzatie buna decat sa ajungi sa te plictisesti. Te vei simti mai motivat pentru urmatoarea sesiune. 
 • De asemenea, ti-ar putea fi foarte util sa gasesti un grup de meditatie care sa impartaseasca procesul de invatare cu alte persoane si sa te simti insotit in frumoasa aventura a meditatiei. 

Meditatie de dimineata de 10 minute pentru a multumi pentru zi

Puteti face aceasta meditatie ghidata cu voce imediat ce va treziti sau in drum spre serviciu, profitand de calatoria cu transportul public. 

 • Daca o faci corect cand te trezesti, incearca sa nu meditezi in pat, iti este usor sa adormi din nou. 
 • Mai bine faceti aceasta meditatie stand pe un scaun cu spatele drept, dar fara tensiune. In acest fel sunteti sigur ca nu veti adormi si veti continua sa va simtiti confortabil.
 • Daca ai chef, s-ar putea sa gasesti satisfactie sa faci meditatie cu castile. Vei simti sunetul mai captivant si te vei putea izola mai bine de exterior.
 • Daca in timpul meditatiei trebuie sa va miscati, mergeti mai departe. Daca va simtiti inconfortabil, va rugam sa reveniti intr-o pozitie mai confortabila, cu miscari blande.
 • Daca puteti, descarcati intreaga meditatie si apoi puneti dispozitivul in modul avion.
 • Pune niste ulei esential in difuzor sau niste tamaie. Pentru a incepe ziua cu vigoare si energie, va recomand arome de citrice, de exemplu, lamaie sau bergamota. 
 • Bucurati-va de meditatie si veti vedea cum sa incepeti ziua, luand putin timp, va va ajuta sa ramaneti mai fericit pe tot parcursul zilei. Vei fi si mai dragut cu toata lumea si ei iti vor multumi ca ai grija de tine. 
 • Amintiti-va ca aceasta meditatie este o resursa care va ramane pentru totdeauna la dispozitie si va puteti intoarce la ea ori de cate ori simtiti ca este necesar.