Chiar daca iarna nu si-a intrat pe deplin in drepturi, vremea rece de afara poate cauza probleme de sanatate patrupezilor neobisnuiti cu frigul. Daca te gandesti sa iti cumperi un caine, stai la casa si vrei sa il lasi afara chiar si pe timpul iernii, iata care sunt cele mai potrivite rase de caini care fac fata gerului!

Husky siberian. Chiar daca sunt caini de talie mare, husky sunt prietenosi si docili, mai ales cu copiii. Aceasta rasa este folosita chiar si in zilele noastre pentru cursele de sanii din tarile arctice, asadar frigul nu este o problema pentru un husky. Blana lor mare si deasa ii vor proteja chiar si de cele mai scazute temperaturi, insa vara va trebui tuns, pentru a face fata caldurii.

Ciobanescul anatolian. Aceasta rasa a fost acceptata de curand de catre AKC, si este una dintre cele mai loiale si devotate rase. Este un caine de talie mare, folosit de cele mai multe ori pentru paza.

Samoyed. Nu, nu este un bulgare imens de zapada, este un samoyed. Acest caine cu blana lunga si alba iti va insenina ziua oricat de posomorat ai fi. Rezista foarte bine la temperaturile scazute, insa are nevoie de atentie. In plus, este un caine foarte energic, si il poti pune sa traga sania, daca ai copii.

Akita inu. O rasa japoneza de exceptie, akita inu era folosit in trecut pentru a vana ursii. Corpul mare si robust, blana deasa si pufoasa, il fac un caine excelent pentru iernile friguroase.

Golden retriever. Chiar daca nu este atat de mare precum tovarasii prezentati mai sus, golden retrieverul este un caine iubit de multi. Blana lui deasa il apara de frigul de afara, insa cel mai fericit va fi daca isi va petrece mult timp alaturi de stapan.

Saint bernard. Foarte echipat sa reziste in conditii grele de iarna, saint bernardul este un caine folosit de catre salvamonti in salvarea oamenilor rataciti sau raniti in Alpii inghetati.

Chow-chow. Un caine cu adevarat special, care se incadreaza perfect in orice familie cu copii. Este devotat, iar blana lui deasa si mare il face sa reziste frigului.

Malamutul de Alaska. Acestui caine chiar ii place sa traiasca in climatele reci si nu suporta foarte bine caldura. Initial, malamutul de Alaska a fost crescut si antrenat pentru a trage sanii pe teren inghetat.