Drama captivanta The Burial, regizat de Maggie Betts joaca un tandem formidabil format din Jamie Foxx si Tommy Lee Jones in doua roluri principale. Povestea despre directorul casei de pompe funebre din Mississippi pe nume Jeremiah „Jerry” O’Keefe, care decide sa preia o mare companie de pompe funebre numita The Loewen Group si angajeaza un avocat pentru vatamare corporala, Willie E. Gary, iar toata povestea pare ca se bazeaza pe oameni reali.

La fel si evenimentele descrise ca petrecandu-se in 1995 si 1996. Jurnee Smollett , Bill Camp si Alan Ruck din Succession fac performante demne de remarcat in filmul care a inceput ca un caz sigilat cu o strangere de mana si evolueaza incet intr-o suma de 100 de milioane de dolari. caz civil care pune la incercare curajul nu numai a lui Jerry si Willie, ci si a sotiei lui Jerry, Annette ( Pamela Reed ) si a raufacatorului magnat Raymond Loewen (Camp). Dar evenimentele prezentate in Inmormantarea se bazeaza de fapt pe parteneriatul improbabil transformat in prietenie a unui director alb de pompe funebre in varsta de 75 de ani din Mississippi si a unui avocat negru din Florida, proaspat, stralucitor si gregar, asemanator lui Johnnie Cochran. ?

Povestea „Inmormantarii” se bazeaza pe evenimente din viata reala

Inainte ca filmul sa inceapa, publicul este informat printr-o propozitie scrisa in prolog ca evenimentele la care suntem pe cale sa asistam se bazeaza pe o poveste adevarata. Si da, Jerry O’Keefe si Willie Gary au facut echipa intr-un proces David vs. Goliath care a dat peste cap grupul Loewen si, in cele din urma, l-ar fi concediat pe fondatorul si CEO-ul Raymond Loewen. In cele din urma, ani mai tarziu, pagubele cauzate de proces ar scoate corporatia din activitate. Este una dintre acele batalii juridice care doar are senzatia de ceva pe care un ticalos lacom precum Loewen ar incerca sa-l rezolve pe ceea ce el considera un mic om de afaceri din trecutul sau, care va fi profitat de bunavoie si, in cele din urma, va trece peste. Dar Raymond habar n-avea cu cine are de-a face, deoarece Jerry O’Keefe se dovedeste a fi un om moral, cu o hotarare de otel, cu sprijinul unui sot inteligent si intelegator si al unui avocat care nu va muri niciodata, care va merge cu totii la saltea. pentru a se asigura ca mostenirea lor este transmisa numerosilor sai copii si nepoti.

Cum se unesc Jerry si Gary in „The Burial”?

In 1995, Jerry O’Keefe s-a confruntat cu dificultati financiare pentru a gestiona o casa funerara de dimensiuni medii si o afacere de inmormantare. Avea noua case separate, dar era lovit de legi capricioase ale statului si birocratia birocratica care l-au pus in dificultate. Sotia lui, Annette, ii cere sa vanda o parte din compania lui pentru a-si scapa de stresul financiar, deoarece sunt pregatiti sa se pensioneze si vor avea nevoie de economii. Asa ca, atunci cand Jerry primeste o oferta de a vinde o treime din afacerea sa unei corporatii cu sediul in Canada numita Loewen Group, face o intelegere cu Ray Loewen pentru a vinde trei dintre casele sale de pompe funebre in schimbul unei promisiuni ca Loewen nu va mai vinde. asigurare de inmormantare in sudul Mississippi.

Dupa ce a asteptat luni de zile ca Loewen sa semneze contractul, devine clar ca incearca sa-l astepte pe Jerry fara probleme financiare pana la punctul in care trebuie sa declare faliment si inca isi poate vinde ofertele profitabile de asigurari in stat. Jerry decide sa-l dea in judecata pe Loewen si stie ca va avea nevoie de un avocat foarte capabil care sa-l reprezinte in cazul care a creat un precedent, asa ca il angajeaza pe inflacaratul si neinvins avocatul de vatamari corporale Willie Gary. Se dovedeste a fi un meci facut in rai, deoarece cei doi vor castiga cazul si vor primi 400 de milioane de dolari in daune punitive. Ulterior, a fost redus la 175 de milioane de dolari (conform epilogului filmului), ceea ce este inca o bucata buna de schimbare. Totusi, mai important pentru Jerry este faptul ca l-a costat pe Ray Loewen slujba si a scos grupul Loewen din afaceri.

Jerry si Willie mai sunt prieteni astazi?

In timpul procesului de taxare de a obtine dreptate pentru incalcarea contractului de catre Loewen, Jerry si Willie au avut parte de suisuri si coborasuri. La un moment dat, Jerry decide sa-l elibereze pe Willie de rolul de avocat principal dupa ce face o greseala cruciala in sala de judecata. In cele din urma, Gary este restabilit intr-un post de conducere si cei doi afla ca lucreaza bine impreuna. Atat de bine incat cei doi au ramas bine prieteni dupa terminarea procesului. A fost o prietenie putin probabila intre un barbat alb mai in varsta si un avocat negru mult mai tanar din sudul Mississippi la mijlocul anilor 90, dar si-au castigat respectul unul altuia in timpul cazului. Gary stia ca va fi un caz dificil sa spuna: „Veti avea niste suisuri si coborasuri si am avut cazuri in care nimic nu merge bine si am simtit ca renunt. Dar ceva mi-a spus sa merg mai departe” Dupa scenele finale ale filmului, se dezvaluie publicului ca Jerry O’Keefe si Willie Gary au ramas prieteni timp de aproape douazeci de ani dupa dezastrul din sala de judecata.

Ce face Willie Gary astazi?

Dupa ce Willie si-a castigat cazul reprezentandu-l pe Jerry, el va continua in domeniul dreptului contractelor si va castiga mai multe cazuri mari impotriva unor persoane precum The Walt Disney Corporation, printre altele. El si-a castigat porecla, „ucigasul urias” pentru inclinatia sa de a aborda companii mari si de a le dobori in sala de judecata. El ramane un mare donator al HBCU-urilor (Colegii si Universitati istorice negre) si are o bursa in numele sau care este acordata avocatilor demni aspiranti. De asemenea, i-a placut foarte mult faptul ca Jamie Foxx a fost ales sa-l interpreteze, deoarece cei doi au povesti foarte asemanatoare, crescand in sud in biserica si fiind sportivi excelenti de liceu. Nu a avut decat cuvinte grozave pentru raposatul sau prieten Jerry O’Keefe, spunandu-i USA Today ca „Jerry a fost cea mai buna figura paterna pe care am intalnit-o vreodata in viata mea si asta include o multime de oameni”. Este o poveste inspiratoare si stiind ca legatura care este portretizata pe ecran este mai mult decat o opera de fictiune, se simte bine.

Imaginea de ansamblu

  • Inmormantarea este o drama de curte captivanta bazata pe povestea lui Jerry O’Keefe, care decide sa ia o companie mare de pompe funebre numita The Loewen Group si il angajeaza pe avocatul Willie E. Gary sa-l ajute.
  • Jerry O’Keefe si Willie Gary au facut echipa intr-un proces David vs. Goliath care a dat peste cap grupul Loewen si, in cele din urma, l-ar fi concediat pe fondatorul si CEO-ul Raymond Loewen.
  • Jerry si Willie au ramas prieteni bine dupa incheierea procesului. A fost o prietenie putin probabila intre un barbat alb mai in varsta si un avocat negru mult mai tanar din sudul Mississippi la mijlocul anilor 90, dar si-au castigat respectul unul altuia in timpul cazului.