Asteptarea s-a incheiat, Ultra Street Fighter IV a sosit . Va fi ultima expansiune a saga?

A fost lansata mult asteptata expansiune sau DLC, pentru Super Street Fighter IV Arcade Edition. Vorbim despre Ultra Street Fighter IV, cea mai recenta expansiune a capodoperei Capcom. Lansarea este, deocamdata, pentru Xbox360 si Playstation 3, adaugandu-se si pentru PC in forma digitala, si dupa in versiunea Retail pentru Xbox360 si PS3.

In ce consta DLC-ul?

Ultra SF4 aduce cu sine 5 personaje noi care se alatura celor 39 din versiunea anterioara (Arcade Edition) adaugand un total de 44 de personaje, cel mai complet roster realizat pana acum, precum si 6 noi scenarii (vazute anterior in Street Fighter X Tekken). ). Include, de asemenea, noi moduri de joc, posibilitatea de a inregistra jocuri offline, antrenament online cu un prieten si noi optiuni de joc, cum ar fi capacitatea de a selecta personaje cu caracteristicile versiunilor anterioare ale saga, adica: SFIV, SSFIV, SSFIVAE si SSFIVAE2012 , pe langa o reechilibrare a tuturor personajelor la cererea fanilor.

Noile scenarii:

 • Jumatate teava
 • Ascensorul cosmic
 • Ascunzatoarea Mad Gear
 • Centrul de Cercetare din Era Jurassic
 • Furnal
 • Oprire la boxa 109

Toate sunt importate din Street Fighter x Tekken, facand un total de 28 de etape .

Noi moduri si caracteristici:

Moduri de joc si caracteristici complet noi pentru versiunea Ultra :

 • Modul de antrenament online – Exerseaza-te cu prietenii.
 • Team Battle Mode – lupte online 3v3.

Stiri in joc:

 • Atacul Red Focus : Atacul „Red Focus” va permite sa absorbiti mai multe lovituri la rand
 • Double Ultra Combo : Un nou sistem care iti permite sa folosesti cele 2 combo Ultra in aceeasi lupta fara sa fii nevoit sa te decizi doar una, in cel mai bun stil al sagai Alpha.

Noile personaje:

 • Elena : Luptatoare africana din Kenya care foloseste miscarile Capoeira pentru a-si ataca rivalii, prima ei aparitie a fost in Street Fighter III: The New Generation. Tatal sau este un saman in tinuturile insorite ale Kenya. Nu prea a avut noroc la Turneul Street Fighter III, dar nu a renuntat la el, deoarece pentru ea intalnirea cu noi prieteni este o victorie pana la urma.
 • Hugo Andore: Care a aparut cu multi ani in urma in jocul „Final Fight” (care a fost initial conceput drept Street Fighter II si apoi Capcom si-a schimbat numele, cu acea ocazie pur si simplu se numea Andore). Hugo se intoarce apoi de la ultima sa vizita in Street Fighter X Tekken si de la prima sa aparitie ulterioara ca luptator selectabil in Street Fighter III: Giant Attack. Hugo Andore este din Germania, stilul lui de lupta este Wrestling, o cariera profesionista care a fost frustrata de Belger, lider si seful Gang de criminali Mad Gear, care a napadit strazile Metrocity pana cand Cody Travers, Mike Haggar si Guy i-au pus capat domniei. de teroare, lasand astfel visele lui Hugo frustrate, din moment ce a fost adus din Germania impreuna cu parintii si fratii sai inselati de raul Belger.
 • Poison : Personaj controversat, daca exista… Ea (sau el?) este prietena lui Hugo, pe care l-a cunoscut in Metro City si din acel moment a facut parte din gasca Mad Gear. Aceasta este a treia aparitie ca personaj selectabil. Primul a fost in Final Fight Revenge (99 Arcades, portat ulterior pe Sega Saturn). A fost un cuplu cu Hugo in Street Fighter X Tekken si de data aceasta, isi face debutul oficial in saga Street Fighter. S-ar putea spune ca stilul sau este „inspirat” de sadomasochism, deoarece foloseste un bici pentru a-si lovi dusmanii. Stilul lui de lupta este mai degraba street „Punk”. Are sens, deoarece acestea erau radacinile sale pe strazile din Metro City.
 • Rolento Schugerg: Un alt personaj din Final Fight. A fost unul dintre „Sefii”, cu care ne-am confruntat in a patra etapa a jocului, intr-un lift de care multi isi vor aminti, ne-a aruncat cu grenade peste tot si a sarit peste tot scena. Este un fost membru al bandei Mad Gear. German nascut in Statele Unite cu origini militare, care a incercat in Street Fighter Alpha 3 (a doua sa aparitie in saga, prima a fost in Street Fighter Alpha 2), sa rearticuleze pe disparitul Mad Gear dorind sa-l recruteze pe Cody Travers, erou al Final Fight. , care mai tarziu a fost inchis pentru obsesia lui pentru luptele de strada, asa cum se vede in Street Fighter Alpha 3. El lupta cu un baston de antrenament militarsi folositi combinatii de prindere cutite. Un personaj foarte variat si deosebit acum inclus din nou in Saga Street Fighter.
 • Descompunere:Cel de-al cincilea si enigmaticul personaj „nou”, de origine rusa, nu a aparut niciodata in saga pana acum (a aparut doar intr-un Cameo in Street Fighter Alpha 3 alaturi de Juri si Juni, alti Bison Dolls). Este foarte asemanatoare ca infatisare cu Cammy, de fapt, in unele secvente este subinteles ca sunt surori identice sau chiar gemene. Era un personaj mult asteptat dincolo de faptul ca nimeni nu stia cine sau cum va fi, din moment ce Capcom nu a vrut sa-l dezvaluie. Au trecut doar cateva saptamani inainte de lansarea acestei ultime expansiuni si a generat multa incertitudine si hype despre cum ar fi sa te joci cu ea, deoarece in aparenta nu era altceva decat Cammy cu alte haine, dar din ceea ce a fost vazut ca este o simpla aparenta. Decapre are un stil aparte, folosind pseudo-atacuri de teleportare, combinatii de lovituri cu un fel de gheare in cel mai bun stil Vega, loveste si apuca, practic, la fel ca ale lui Cammy. In ceea ce priveste gameplay-ul, este total diferit, intrucat este un personaj cargo, lucru la care nimeni nu se astepta cand vad asemanarea aspectului pe care o are cu Cammy. Fara indoiala, Decapre este personajul de descoperit in aceasta expansiune, doar timpul va spune daca face istorie sau nu.

Tweaks si tweaks

Gameplay complet reechilibrat, ajustari bazate pe feedback-ul si sugestiile utilizatorilor:

 • O multime de feedback si sugestii au fost filtrate cu atentie pentru a gasi cea mai buna modalitate de a echilibra personajele in aceasta actualizare Street Fighter IV. Au fost consultati jucatori experti din Statele Unite si Japonia, precum si toate informatiile furnizate de pe forumurile Capcom Unity si studiourile Capcom Japan.
 • Pentru a echilibra corect fiecare personaj, au trebuit sa se gandeasca in ce consta „personalitatea” fiecaruia si, in consecinta, cum sa se joace cu acele anumite puncte forte.
 • Printre alte imbunatatiri, EX Kikoken al lui Chun Li poate acum sa doboare un inamic inapoi, Dudley va lupta de la o distanta mai buna datorita zonelor mai mari afectate de loviturile sale, iar T. Hawk va avea noi miscari si optiuni ofensive, diminuandu-si dependenta de apucare. , cum ar fi viteza crescuta de liniuta sau lovitura mijlocie ghemuita, care este acum o miscare speciala anulabila.

In sfarsit si dupa ce am incercat aceasta ultima instanta a jocului, va pot spune ca da, multe lucruri au fost imbunatatite in bine si multe altele nu atat de bine. Acest lucru va genera un nou mod de a juca pentru jucatorii fanatici de Street Fighter, deoarece exista mai multe aspecte care se schimba , nu numai ca este un pachet frumos de personaje si scenarii. Pentru fani schimbarile sunt vitale. Ceea ce va pot asigura este ca vor fi noi revizuiri. Ca fan al sagai te asigur ca asta nu se termina aici.

Pe de alta parte, DLC-ul vazut pe console lasa de dorit, ajungand sa credem ca a fost chiar incomplet, mai mult decat orice la timp pentru ca nu a inclus „Trials – Challenges” ale noilor personaje sau ale lui Oni, E.Ryu, Yun si Yang care sunt „datoriti” din Editia Arcade. Nu exista nicio indoiala ca Capcom are o maiestrie absoluta atunci cand vine vorba de a continua sa profite la maximum de acelasi joc, asa cum se intampla in anii 90 cu Street Fighter II The World Warrior, care a avut mai multe „reviziuni”:

 • Street Fighter II Champion Edition
 • Street Fighter II Hyper Fighting
 • Super Street Fighter II: The New Challengers
 • Super Street Fighter II Turbo
 • Hyper Street Fighter II
 • Super Street Fighter II Turbo HD Remix

Inca o data Capcom arata cine este regele in acest sens: Unii pot fi de acord, altii nu, dar cert este ca exista hadouken de multa vreme .