Regina Camilla a purtat o multime de diademe stralucitoare de la casatoria cu Regele Carol al III-lea, dar miercuri seara si-a marcat aparitia prin purtarea uneia dintre piesele preferate ale Reginei Elisabeta a II-a, tiara Fetelor Marii Britanii si Irlandei. Camilla, in varsta de 76 de ani, si regele, in varsta de 74 de ani, au participat la o cina speciala la Mansion House din Londra pentru a marca prima vizita oficiala a monarhului ca rege in orasul Londrei, care este districtul financiar si centrul antic al capitalei.

Pentru aceasta ocazie, ea a repetat o rochie neagra Bruce Oldfield cu detalii de vita de vie argintie stralucitoare, dar vedeta spectacolului – si sursa unor controverse pe retelele de socializare – a fost enorma ei tiara de diamante.

Potrivit Royal Collection Trust, un comitet de tinere a strans bani pentru diadema ca „un cadou de nunta de la „Fetele Marii Britanii si Irlandei” pentru Ducesa de York, mai tarziu Regina Maria, in 1893”.

Regina Maria i-a daruit apoi diadema stralucitoare nepoatei sale, Printesa Elisabeta (mai tarziu Regina Elisabeta a II-a), cand s-a casatorit cu Printul Philip in 1947.

Piesa a fost una dintre cele mai purtate tiare ale Reginei Elisabeta si chiar a purtat-o ​​in fotografiile oficiale prezentate pe bani in Marea Britanie si in tarile din Commonwealth.

Alaturi de celebrul caciuc, Camilla a purtat alte doua piese speciale apartinand regretatei sale soacre, colierul si bratara cu diamante din Africa de Sud.


Diamantele stralucitoare i-au fost daruite de catre prim-ministrul Uniunii Africa de Sud, la ziua ei de 21 de ani, in vizita in tara, conform expertului regal in bijuterii Lauren Kiehna de la The Court Jeweller.

Kiehna spune la Page Six Style ca „a fost putin surprinsa sa vada din nou tiara atat de curand, dar a fost o surpriza fericita”.

Cu toate acestea, ea adauga ca raspunsul a fost amestecat din partea comunitatii ei, impartasind, „in timp ce multi au fost fericiti sa vada din nou tiara, altii au simtit ca este o reamintire dificila a iubitei regretate Regine”.

Intr-adevar, unii fani regali au fost incantati de bijuterii – ca unul care a postat pe Twitter: „Aratand la fiecare centimetru Regina care este!” — dar alti utilizatori ai retelelor sociale au fost dezamagiti si chiar dezgustati sa vada ca Camilla il poarta atat de curand dupa moartea Reginei Elisabeta.

„Am vazut QEII purtandu-l atat de des de atatia ani, incat il consider ca al ei”, a comentat un fan pe postarea de pe Twitter a The Court Jeweller, adaugand „Oricat de mult il iubesc, nu sunt pregatit pentru cineva. altfel sa-l poarte 😢.”

„Doar nu. A fost tiara semnaturii reginei Elisabeta. Prea devreme”, a adaugat un altul.

— A sarit in sicriul Queens pentru a-i smulge? s-a intrebat un al treilea utilizator de Twitter despre o postare de Couture and Royals.


Nu este prima data cand Camilla poarta una dintre tiarele Reginei Elisabeta; a purtat tiara de safir belgian a regretatei regine la un banchet de stat din noiembrie 2022, impreuna cu colierul si bratara asortate.

Camilla a purtat, de asemenea, acelasi colier cu diamante uimitor pe care l-a purtat regretata monarha pentru propria ei incoronare in 1953, cand a fost incoronata alaturi de sotul ei pe 6 mai.

La sfarsitul zilei, „Charles si Camilla au semnalat ca continuitatea este o tema majora a domniei sale timpurii, iar omagiul regretatei Elisabeta a II-a purtand bijuteriile ei face parte din acel fir care leaga cele doua epoci”, ne spune Kiehna. .

Cu o multime de alte bijuterii in bolta regala, suntem nerabdatori sa vedem ce va scoate Camilla in continuare.