Filosoful francez La Rochefoucauld spunea ca, „in timp ce spiritele mari au capacitatea de a face sa se auda multe lucruri in putine cuvinte, spiritele mici, dimpotriva, au darul de a vorbi mult si de a nu spune nimic“.

Pe langa numarul de cuvinte rostite, eficienta unui mesaj este decisa si de atitudinea cu care este transmis. Fermitatea este la fel de importanta ca preocuparea de a nu jigni in vreun fel interlocutorul, iar arta de a mentine echilibrul intre aceste doua tendinte poate fi insusita in urma participarii la un training comunicare organizat de Brightway®.

Cui i se adreseaza un training de comunicare?

Un astfel de curs se adreseaza managerilor si antreprenorilor care doresc sa comunice in mod eficient cu membrii echipei, dar si tuturor profesionistilor care interactioneaza in mod constant cu clienti, furnizori sau parteneri de afaceri si doresc sa gaseasca modalitati de imbunatatire a colaborarii.

Cu alte cuvine, participarea la un training de comunicare asertiva si eficienta reprezinta un pas esential pentru dezvoltarea fiecarei persoane care doreste sa aiba relatii sanatoase cu cei din jur si sa creeze o adevarata „strategie de bunastare“.

Cursantii invata metode practice care le permit sa inteleaga punctul de vedere, principiile si sentimentele celor cu care interactioneaza. Datorita acestei dezvoltari a empatiei cognitive, emotionale si de valori, toate relatiile lor profesionale si personale vor ajunge la un nivel superior.

Beneficiile obtinute de participantii la un training de comunicare

Pe durata cursului se ajunge la intelegerea unor aspecte esentiale legate de modul de functionare a creierului si de rolul emotiilor in evolutia umana.

Pornind de aici, este descris procesul de formare a unor tipare de comportament si se dobandeste capacitatea – extrem de folositoare in orice situatie – de constientizare a diferentelor dintre emotiile autentice si cele masca.

Participantii marturisesc ca deosebit de folositoare este studierea metodologiei dezvoltate de John Parr, analist tranzactional certificat in domeniul clinic si master trainer in modelul de comunicare si de analiza a personalitatii Process Communication Model.

Pe baza tuturor acestor cunostinte, este imbunatatita capacitatea de identificare a comportamentelor neconstructive si, automat, se inregistreaza o sporire a abilitatii de a dezvolta relatii constructive durabile.

Avantaje obtinute la nivel de organizatie

Cunostintele si deprinderile dobandite de participantii la un training de comunicare isi pun amprenta in mod pozitiv si asupra activitatii companiilor in care isi desfasoara activitatea. Acestea functioneaza mai bine la toate nivelurile, datorita imbunatatirii relatiilor dintre membrii diferitelor echipe si departamente.

Increderea reciproca sporita duce la cresterea performantei, odata cu diminuarea conflictelor din interiorul organizatiei. Timpul, energia si alte resurse pretioase sunt folosite de acum inainte in scopuri constructive si nu pentru castigarea unor conflicte sterile.

Diferite exercitii practice permit insusirea unor strategii personalizate de gestionare a situatiilor stresante. Prin urmare, si reactia la schimbarile ce survin zi de zi in mediul de business actual este mult imbunatatita.

Participarea la un training comunicare iti arata cum sa ii intelegi pe cei cu care interactionezi, dar si cum sa transmiti eficient propriile mesaje. Odata ce ai invatat acest lucru, vei avea parte de un atu extrem de important, care poate face diferenta inclusiv in situatii complicate!