Bentley va lansa primul sau model electric in 2025 si va trece la o gama complet electrica de vehicule in 2030 ca parte a unei noi strategii de afaceri indraznete cu scopul de a deveni un „lider global in mobilitate de lux durabila”.

Firma britanica, detinuta de Grupul Volkswagen, s-a angajat sa opreasca treptat productia de vehicule cu motor de combustie intr-un deceniu, ca parte cheie a noului sau plan Beyond100.

Ca parte a acestui plan, Bentley isi va intensifica impulsul catre electrificare si s-a angajat sa reduca impactul asupra mediului al fabricii sale Crewe cu 75% fata de nivelurile din 2010 in termen de cinci ani.

Seful Bentley, Adrian Hallmark, a spus: „Din 1919, Bentley a definit turneele de lux. A fi in fruntea progresului face parte din ADN-ul nostru; baietii originali Bentley erau pionieri si lideri. Acum, pe masura ce privim dincolo de 100, vom continua sa conducem reinventand compania si devenind afacerea de referinta din lume cu masini de lux. ”

Vorbind despre angajamentul de a trece la o gama complet electrica pana in 2030, Hallmark a adaugat: „Aceasta este o schimbare profunda pentru industrie si vrem sa conducem aceasta schimbare. Nu ne sperie aceasta lucrare, suntem inspirati de ea Cel mai important lucru nu este sa facem doar masini electrice: trebuie sa producem Bentley. Trebuie sa luam 100 de ani de ADN Bentley si sa-l plasam intr-un context modern.”

Gama Bentley va fi complet electrica pana in 2030

Bentley va lansa doi noi hibrizi plug-in in 2021, aderandu – se la Bentayga Hybrid existent, ca parte a angajamentului anterior de a oferi o versiune PHEV a fiecarui model pana in 2023. Desi neconfirmat, unul dintre modelele care urmeaza sa fie in 2021 va fi un Flying Spur PHEV, care a fost testat anterior si va folosi sistemul de propulsie prezentat in firma sora Porsche Panamera 4 E-Hybrid.

Bentley s-a angajat sa ofere numai modele hibride plug-in sau complet electrice pana in 2026 si apoi va renunta treptat la ofertele sale hibride pana in 2030 pentru a deveni o firma complet electrica. Aceasta data se potriveste cu cea mai timpurie data pe care guvernul britanic si-a propus sa interzica vanzarea de masini noi cu motor de ardere.

Asa cum s-a raportat anterior, Autocar intelege ca primul EV al firmei in 2025 va fi o berlina de inalta calatorie care, similar cu Jaguar I-Pace, va sta undeva intre un SUV si o masina traditionala. Detaliile tehnice nu sunt inca publicate, dar in cadrul evenimentului de prezentare Beyond100, Mattias Rabe, seful inginerilor Bentley, a spus ca va fi construit pe o „platforma complet noua”. Aceasta este probabil o versiune a unei arhitecturi numai electrice dezvoltata de firmele surori Porsche si Audi.

Firma si-a prezentat viitorul electric cu conceptul EXP 100 GT de anul trecut , care a inclus patru motoare electrice pentru a oferi intre 800 CP si 1340 CP, in functie de specificatii, cu mai mult de 1100 lb ft de cuplu si un timp de 2,5 secunde 0-62 mph.

Bentley a pretins o greutate de 1900 kg si o raza de actiune de aproximativ 435 de mile, desi ambele cifre s-au bazat pe evolutii optimiste recunoscute in tehnologia bateriilor. Bentley spune ca modelul 2025 EV va fi primul sau model neutru din punct de vedere al carbonului „de la leagan la mormant”.

In timp ce Bentley nu a confirmat inca cate masini electrice a planificat dincolo de modelul initial, Rabe a confirmat ca firma „lucreaza la o intreaga familie de vehicule electrice”.