Gama pick-up îmbină cel mai bine nevoia de confort în cabină cu cea de spaţiu într-o platformă descoperită. Modelul a fost consacrat pe continentul nord-american, unde este un fel de marcă înregistrată, însă a pătruns foarte bine şi pe piaţa europeană. Iată care sunt caracteristicile şi avantajele unei astfel de maşini:

Vehicul utilitar uşor

În ţara noastră, utilitarele de tip pick-up s-au consacrat sub numele de „camionete”. Acestea respectă principiul de construire a unei maşini din trei componente: compartimentul motor, habitaclu şi portbagaj, cu diferenţa că în partea din spate nu este un spaţiu de bagaje clasic, cu hayon, ci o platformă deschisă cu trei pereţi laterali detaşabili. Opţional, platforma deschisă poate avea o husă pentru vreme rea sau chiar o caroserie realizată după dimensiunile şi sistemele de prindere ale caroseriei.

La început, modelele erau foarte rudimentare, utilizate în special de agricultori pentru deplasarea cu uşurinţă pe suprafeţe grele. Motoarele puternice, suspensiile înalte şi cauciucurile de mari dimensiuni ajuta la deplasarea în orice condiţii. Cu timpul, însă, pick-up-urile au devenit atât de populare încât producătorii de maşini nu mai puteau ignora acest nou segment de piaţă. Astfel au apărut camionete mult mai confortabile pentru şofer şi pasageri, adaptate şi pentru traficul urban.

Accesibil pe orice tip de teren

Vehiculele pick-i multe ori echipate cu tracţiune pe toate roţile. Pentru unele modele, opţiunea poate fi dup sunt de cele maezactivată electronic în timpul deplasării pe asfalt accesibil. Pe măsură ce intri pe teren accidentat, activarea modului off road te va ajuta să treci peste gropi, noroi, bolovani, diferenţe de nivel şi alte obstacole.

Respectând tradiţia, maşinile pick-up continuă să fie opţiunea preferată a fermierilor şi oamenilor de afaceri din domeniul agricol sau turism.

Siguranţă în trafic

Gama auto pick-up are un aspect impunător. Cu toate acestea, nu doar designul este masiv, ci vehiculul ca întreg. Pe lângă puterea motorului, garda înaltă te ajută să scapi de griji în condiţiile de infrastructură precare, cu linii de tramvai, borduri şi gropi în asfalt. Dar cel mai important este că tu şi pasagerii tăi veţi fi în siguranţă în cazul unui accident rutier. Din acest motiv, mulţi proprietari aleg un pick up chiar şi ca maşină de familie, cu patru uşi şi un rând de scaune în spatele şoferului.

Potrivită pentru multe idei de business

Din gama auto Comerciale & Pick Up-uri poţi alege maşina potrivită pentru businessul pe care îl administrezi. Pe lângă şofer şi pasagerul din dreapta, în habitaclu mai pot fi transportaţi două sau trei persoane, aşadar deplasarea pe teren va fi mai eficientă. De asemenea, în benă intră o mulţime de materiale şi echipamente de lucru cu care îşi pot desfăşura activitatea. Fie că lucrezi singur sau în echipă, o camionetă îţi va fi de mare ajutor pentru accesul în orice condiţii, echipat cu tot ce ai nevoie. La nevoie, un pick-up poate tracta o remorcă, aşadar volumul de încărcare creşte substanţial.

Amintiri de neuitat în natură

Indiferent de zonele în care îţi place să creezi amintiri, cu un pick-up ajungi mai uşor şi eşti tot timpul în siguranţă. În habitaclu poţi fi însoţit de familie, în timp ce spaţiul de bagaje poate fi umplut cu biciclete, echipament de sport de vară sau de iarnă, pentru mare sau pentru munte. Dacă adaugi şi o platformă tractabilă, pe ea poţi transporta barca, ATV-ul, skijetul sau orice alt mijloc de transport de agrement. În plus, unii producători de echipamente pentru timpul petrecut în natură au dezvoltat tehnologii de adaptare a corturilor la configuraţia unui pick-up. Astfel, maşina cu care mergi în natură devine suport pentru spaţiul în care vei dormi.

Avantajele unui pick-up sunt multiple atât pentru viaţa de familie, cât mai ales pentru mediul de afaceri. Alege modelul potrivit în funcţie de domeniul de activitate şi vei avea un vehicul fiabil şi puternic cu care să te prezinţi.