Se spune ca retrospectiva este 20/20, dar cand ai 20 de ani si cauti dragostea, poate fi dificil sa vezi dincolo de cautarea imediata a unui partener. S-ar putea sa te trezesti ca te impiedici de aceleasi greseli fara sa-ti dai seama ca faci asta. Am cerut mai multor terapeuti relationali sa puna in considerare intelepciunea intalnirilor pe care si-ar fi dorit sa o cunoasca la varsta de 20 de ani.

Constientizarea de sine este cheia.

Pana la varsta de 30 de ani, fiecare barbat ar trebui sa fie bine exersat in autoevaluarea si introspectia deschisa, sincera , a spus psihoterapeutul pentru copii, familie si relatii. Intr-adevar, sfatul ei se aplica ambelor sexe: oamenii trebuie sa fie confortabil sa-si examineze sentimentele pentru a nu repeta greselile din trecut. Constiinta de sine este reconfortanta si duce la o stare de calm.

Asteptarile false nu te vor duce nicaieri.

Am vazut clientii abordand intalnirile asteptandu-se la arhetipuri imposibile in loc de oameni reali. Trebuie sa realizezi ca oamenii nu sunt perfecti . Nu te astepta ca un barbat perfect, inalt, intunecat si frumos sa vina sa te mature. Dragostea adevarata nu functioneaza de obicei asa. O dragoste frumoasa este construita pe o prietenie, iertare, valori comune si obiective de viata.

Exista genul tau si apoi este tribul tau.

Autoarea cartii 121 First Dates: How to Succeed at Online Dating, Fall in Love, and Happily Ever , si-a dorit sa fi stiut ca m-as putea intalni cu succes in afara tipului meu, dar nu in afara tribului meu – din urma ea clarifica drept barbati cu care am rezonanta si puncte de vedere similare .

Nu trebuie sa suportati comportamentul toxic al altcuiva.

Am stat prea mult intr-o relatie si o casatorie care a fost toxicaMi-a rupt literalmente spiritul si a trebuit sa trec printr-un proces lung de vindecare pentru a ajunge in locul frumos in care ma aflu astazi. Ea incurajeaza barbatii si femeile sa-si aminteasca de propriile forte, chiar si mai ales atunci cand li se cere sa faca compromisuri pentru altcineva.

Trebuie sa fii capabil sa faci fata dezamagirilor.

Pana la varsta de 30 de ani, oamenii ar trebui sa stie ca nu ne putem proteja sau preveni dezamagirile vietii , . Ce mai bun lucru pe care il putem face este sa ne echipam cu abilitati de a face fata dezamagirii inevitabile fara sa intram intr-o furie furioasa sau sa ne prabusim in depresie.

Poti sa iubesti pe cineva, chiar daca nu iese.

Mi-as dori sa stiu ca inca pot avea dragoste pentru cei pe care i-am iubit in trecut . Nu trebuie sa ucid dragostea doar pentru ca partea romantica a relatiei noastre nu a rezistat timpului. Pot sa-i iubesc, sa gasesc afinitate pentru toti oamenii pe care i-am iubit in viata mea, sa-mi pese si sa ii sustin in continuare. Adesea, acei oameni care nu fac parteneri romantici ideali devin totusi o familie si raman in viata celuilalt pe drum.

Inca inveti cum sa-ti flexezi muschii relatiei.

Nu realizam ca in 20 de ani ne stabilim tiparele de intalniri si relatii , a spus expertul in intalniri si relatii. Hotaram ca nu suntem pregatiti sa ne linistim sau ca nu vrem o relatie serioasa si incepem sa ne intalnim obisnuit sau deloc, ceea ce, la randul sau, creeaza obiceiuri oribile de intalniri pentru noi, care vor fi foarte greu de spart. 30 de ani. Dintr-o data, nu stim cum sa fim intr-o relatie. Nu stim cum sa fim vulnerabili sau sa lasam garda jos pentru ca suntem atat de obisnuiti sa ne comportam intr-un anumit fel. Mi-as fi dorit sa-mi indoiesc relatia la 20 de ani, astfel incat, atunci cand am decis ca sunt gata, sa nu fi fost atat de greu sa las pe cineva sa intre.