Poate că deții deja un proiector și cauți noi modalități de utilizare sau poate te întrebi dacă merită să achiziționezi unul dacă nu ești atât de interesat să vizionezi filme. Există atât de multe motive pentru care proiectoarele sunt minunate pentru orice casă și ai la dispoziție o mulțime de moduri de a folosi unul. Fie că îți dorești să te bucuri de o atmosferă aparte în casă, să îți impresionezi prietenii sau să aduci cinematograful în propriul spațiu, un proiector este un aparat indispensabil. Îți poate transforma fiecare zi a săptămânii în ceva deosebit.

În primul rând, un proiector este un mod distractiv de a avea o seară de film sau de a juca jocuri video pe un ecran mare, apelând la puțină creativitate. Totul este mai distractiv, de la urmărirea adversarilor prin catacombe, până la a roti ruleta în timp ce toți ceilalți așteaptă în suspans, iar dacă e vorba de un „treasure hunt”, unde colectarea de puncte sau comori e esențială, simți că te afli într-o altă dimensiune. Totul e și mai și decât pe un televizor. Proiectoarele de ultimă generație au o imagine de două sau trei ori mai mare decât un televizor inteligent, fără pierderi de calitate a imaginii și un unghi de vizualizare excelent, totul la o fracțiune din cost. Totodată, imaginile 3D sunt mult mai clare pe un proiector decât pe un televizor cu ecran plat.

Totul sună mai bine și când vine vorba de portabilitate. Un proiector portabil și modern, cu o rezoluție bună, poate fi luat cu ușurință aproape oriunde, fie la serviciu, în casa unui prieten sau într-o escapadă de weekend la o cabană. Când condițiile meteorologice nu sunt de partea ta sau apar diverse alte impedimente, nu mai ești nevoit să te deplasezi la cinema pentru a-ți delecta simțul vizual.

Cu ajutorul unui proiector poți etala pe perete o carte digitală, aduci constelații întregi între patru pereți sau creezi un glob disco mai atipic, adică sub formă paralelipipedică. Există, de asemenea, câteva proiecte de artă pe care pur și simplu nu le poți face fără un astfel de obiect inovator. Poți fie să lipești pe perete o coală albă de hârtie imensă și apoi să începi să desenezi siluetele persoanelor care se așază contra luminii, ori poți proiecta un design pe scară largă, creând astfel un contur pentru o pictură murală.

Există o mulțime de aplicații și surse digitale pentru jocuri în stil trivia. Configurează-ți proiectorul, pregătește niște gustări, apoi invită-ți prietenii și apropiații pentru propria noapte de trivia. Dacă sună prea banal pentru tine, există o mulțime de alte opțiuni disponibile, inclusiv jocuri de cuvinte și jocuri muzicale, cum ar fi finalizarea versurilor. Și totuși, dacă spiritul competitiv nu te caracterizează chiar deloc, poți găzdui oricând o seară de karaoke, aducând pub-ul în incinta propriei case.

În eventualitatea în care organizezi un eveniment cu câțiva prieteni la tine acasă, mergi pe varianta de configurare a proiectorului astfel încât acesta să afișeze pagina profilului tău de pe rețeaua de socializare pe care o folosești în mod mai frecvent. Creează o postare legată de mica voastră adunare și urmăriți împreună fluxul de comentarii. La fel de bine îți poți invita prietenii virtuali să contribuie cu propriul conținut vizual.

Creează un spectacol festiv de lumini. Treci la următorul nivel și utilizează proiectorul în exteriorul casei. În timpul iernii te poți folosi de lumină pentru a învălui fulgii de zăpadă în strălucire sau chiar îl poți proiecta pe Moș Crăciun pe partea laterală a casei. Lista poate continua cu totul felul de alte personaje și elemente, în funcție de sezon.

Dacă te bucuri de o piscină în propria curte sau grădină, poți transforma înotul pe durata nopții într-o adevărată aventură. Proiectează pești, nisip auriu, recife de corali și poate chiar o balenă sau mai multe pe fundul piscinei, atunci când soarele apune. Înotul nocturn este întotdeauna special, iar adăugarea acestor retușuri îl transformă într-o experiență pe care nu ai da-o la schimb pentru o noapte în oraș. La fel de interesant ar fi să organizezi o seară de film în grădină, să pregătești totul în așa fel încât totul să fie confortabil și ademenitor.

Orice altă idee îți trece prin minte, încearcă să o pui în aplicare. Nu te mai gândi la televizoare cu diagonale de n inch și orientează-ți privirea spre un proiector.