Atunci când pornești la drum, scopul principal este să ajungi la destinație rapid și sigur. De ce nu ai privi însă condusul ca pe un mod de a te relaxa și de a te simți bine, îmbinând utilul cu plăcutul? În zilele noastre, mașinile includ o serie de funcții care transformă călătoria dintr-o simplă necesitate, într-o adevărată plăcere. De la opțiunile de infotainment până la sistemul de navigație, automobilul tău îți poate fi alături în mod constant, ca un adevărat copilot, și îți poate oferi o experiență de care să te bucuri din plin de fiecare dată când ești la volan. Află în continuare care sunt dotările de conectivitate ce pot contribui la călătorii mai interesante și mai confortabile.

Sistemele de infotainment

Sistemele de infotainment au fost create pentru a ajuta șoferul să aibă acces facil la toate informațiile necesare în timpul condusului, oferind totodată opțiuni de divertisment și conectând mașina cu alte dispozitive, precum smartphone-uri sau USB-uri. Dacă îți dorești o mașină intuitivă și ușor de controlat, este important să te asiguri că aceasta dispune și de opțiuni de infotainment.

De exemplu, noul Opel Grandland este dotat cu cea mai recentă variantă de panou complet digital Pure Panel. Ai la dispoziție două ecrane, unul multimedia de până la 7″ și un altul tactil, de navigație, de 10″. Datorită acestora, informațiile de care ai nevoie în timpul condusului se află întotdeauna în raza ta vizuală, fiind simplu de observat și de accesat.

În plus, ai posibilitatea să îți conectezi și telefonul prin Apple CarPlay sau Android Auto, ceea ce îți oferă acces la hărți, servicii de mesagerie și streaming audio. Funcțiile și aplicațiile smartphone-ului tău pot fi accesate inclusiv prin control vocal, astfel încât să nu pierzi nicio clipă din vedere drumul. Poți să vizualizezi traseul pe care îl parcurgi, să îți asculți melodiile preferate sau să păstrezi legătura cu familia, prietenii și colegii. Prin simpla apăsare pe ecranul tactil, sau prin comandă vocală, inițiezi apeluri, alegi postul de radio preferat, redai fotografii și fișiere video, vizualizezi calendarul sau afli informații despre trafic. 

Serviciile de navigație

Când străbați zilnic traficul la ore de vârf, cu siguranță îți dorești să găsești cea mai scurtă și liberă rută până la destinație. De asemenea, atunci când pornești în vacanță sau într-o călătorie de afaceri și nu cunoști foarte bine drumul, ai nevoie de cele mai multe ori de indicații, astfel încât să poți urma traseul potrivit și să nu pierzi timpul. Iar dacă la indicațiile despre ruta corectă se adaugă și detalii despre eventualele blocaje de pe traseu, călătoria ta poate fi cu adevărat confortabilă și lipsită de griji. De aceea, e bine să te asiguri că automobilul pe care îl achiziționezi dispune de un sistem de navigație de ultimă generație, pe care să poți conta de fiecare dată.

Automobilele Opel îți pun la dispoziție o hartă dinamică 3D, integrată prin intermediul Multimedia Navi Pro. Aceasta este simplu de urmărit pe ecranul tactil. Ai acces inclusiv la servicii de navigație în timp real și ți se oferă informații utile nu doar despre traseu, ci și despre prețurile combustibilului, parcări, poziționare a stațiilor de încărcare sau alerte privind vremea și starea drumului. Sistemul este conectat la baza de date europeană a hărților, ceea ce înseamnă că poți călători fără stres și în afara țării. Navigația poate fi controlată vocal, pentru o utilizare cât mai simplă.

Încărcarea wireless

Pentru că este important să rămâi mereu în legătură cu oamenii dragi, ai nevoie de un automobil care să îți ofere varianta de a-ți încărca device-urile cât mai simplu atunci când călătorești. Imaginează-ți acel moment în care ești pe drum, aștepți un apel important și descoperi că smartphone-ul nu mai are baterie.

E de preferat să poți încărca telefonul sau tableta ușor și comod, fără a te încurca în cabluri inutile. Prin urmare, mașinile moderne dispun de soluții de încărcare wireless, prin care poți alimenta smartphone-ul în timp ce conduci.

Pe lângă dotările de mai sus, automobilele de ultimă generație au și alte caracteristici care te ajută să te bucuri de călătorii mai confortabile. Un exemplu în acest sens ar fi serviciile Opel Connect, care îți oferă un plus de asistență și de siguranță. Prin acestea, poți verifica nivelul bateriei, în cazul automobilelor electrice, poți gestiona încărcarea și poți seta aerul condiționat. În cazul în care treci printr-un accident sau mașina ta are o problemă, ți se face legătura în mod automat cu serviciile de urgență. De asemenea, primești în timp real informații despre starea automobilului și nivelul său de combustibil, precum și alerte de întreținere.

După cum observi, dotările în materie de conectivitate sunt importante din mai multe puncte de vedere: îți oferă ocazia de a te relaxa și de a te bucura cu adevărat de călătorie, te ajută să ai mereu acces la informațiile necesare și îți facilitează comunicarea cu cei dragi.