Este important sa recunoastem ca masinile electrice se schimba in mod regulat si ca tehnologia lor continua sa evolueze atunci cand se iau in considerare avantajele si dezavantajele masinilor electrice. Din ce in ce mai multe companii de automobile ofera masini electrice.

Este important sa recunoastem ca masinile electrice se schimba in mod regulat si ca tehnologia lor continua sa evolueze atunci cand se iau in considerare avantajele si dezavantajele masinilor electrice. Din ce in ce mai multe companii de automobile ofera masini electrice. Masinile electrice sunt cele care utilizeaza un motor alimentat cu baterii reincarcabile in locul unui motor tipic pe gaz.

Care sunt avantajele detinerii unei masini electrice?

Exista cateva avantaje notabile ale detinerii unei masini electrice, inclusiv:

Masinile electrice sunt eficiente din punct de vedere energetic

Eficienta energetica se refera la cantitatea de energie din sursa de combustibil care este convertita in energie reala pentru alimentarea rotilor unui vehicul. AEV-urile sunt mult mai eficiente decat vehiculele conventionale alimentate cu gaz: bateriile AEV convertesc intre 59 si 62% din energie in miscare a vehiculelor, in timp ce vehiculele cu gaz convertesc doar intre 17 si 21%. Aceasta inseamna ca incarcarea bateriei unui AEV este mai importanta pentru alimentarea efectiva a vehiculului decat umplerea la o pompa de gaz.

Electricitatea poate fi o resursa regenerabila, benzina nu poate

Masinile electrice pot fi alimentate in mod natural cu resurse regenerabile precum energia solara, eoliana si de apa. Cu toate acestea, benzina este creata folosind petrol, care este o resursa naturala, dar nu regenerabila. Pentru cei care doresc sa mentina curentul energiei regenerabile si mai mult, instalarea panourilor solare in casa dvs. va alimenta, la randul sau, masina electrica in garajul dvs.

Electricitatea este, de asemenea, mai ieftina decat gazul. Masinile electrice costa in mod obisnuit o treime din costul vehiculelor cu gaz. Multe vehicule electrice folosesc, de asemenea, franarea regenerativa pentru a spori energia pe care masina trebuie sa o ruleze, care este complet gratuita.

Masinile electrice au performante ridicate si intretinere redusa

Vehiculele complet electrice sunt, de asemenea, vehicule de inalta performanta ale caror motoare sunt nu numai silentioase si netede, ci necesita o intretinere mai mica decat motoarele cu ardere interna. Experienta de conducere poate fi, de asemenea, distractiva, deoarece motoarele AEV reactioneaza rapid, facandu-le receptive cu un cuplu bun. AEV-urile sunt in general mai noi decat omologii lor alimentati cu gaz si sunt adesea mai conectate digital cu statiile de incarcare, oferind optiunea de a controla incarcarea dintr-o aplicatie.

Care sunt dezavantajele detinerii unei masini electrice?

Masinile electrice au o autonomie mai mica decat masinile cu motor

Desi companiile auto gasesc din ce in ce mai multe modalitati de a face masinile electrice sa mearga mai departe, acestea au inca o autonomie mai mica decat masinile traditionale. De obicei, o masina electrica poate ajunge intre 60 si 100 de mile cu o incarcare completa. In functie de consumul de combustibil al unei masini si de dimensiunea rezervorului de benzina, unele pot ajunge pana la 400 de mile pe un rezervor de gaz.

Reincarcarea bateriei dureaza

Umplerea unui rezervor de benzina poate dura pana la trei minute la benzinarie, in timp ce reincarcarea bateriei unei masini electrice dureaza mult mai mult. In functie de model, o masina electrica poate dura uneori pana la 20 de ore pentru a se incarca complet. Modelele mai noi si mai scumpe se pot incarca in cel mult patru ore. Cu toate acestea, avand o statie de incarcare in garaj va ajuta sa faceti acest lucru mai usor de gestionat, iar kiturile sunt disponibile pentru a reduce timpul de incarcare.

De obicei sunt mai scumpe decat masinile cu motor

Modelele complet electrice ale masinilor specifice sunt intotdeauna mai scumpe decat echivalentele lor alimentate cu gaz. Modelele electrice de baza incep de la aproximativ 30.000 USD, preturile modelelor de lux crescand la 80.000 USD si mai mult. De obicei, un cumparator de masina va plati cu cel putin 10.000 USD mai mult pentru o masina electrica decat ar plati pentru acelasi tip de masina intr-un model cu gaz. Pe masura ce tehnologia continua sa evolueze, acest decalaj de pret este probabil sa se inchida.

Uneori poate fi dificil sa gasesti o statie de incarcare

Unele zone au o multime de statii de incarcare a vehiculelor electrice (EV) in diferite parcari si pe marginile drumului. Nu este cazul in fiecare oras. Calatoriile pe sosea pot fi dificile in masinile electrice. Nu puteti lua statia de incarcare de acasa cu dvs. pe drum. Mai multe statii de incarcare apar in intreaga tara, deoarece mai multi oameni conduc masini electrice, deci este posibil sa nu fie un dezavantaj pentru mult mai mult timp.

Nu exista la fel de multe optiuni de model

In cele din urma, producatorii de automobile construiesc modele traditionale de masini de peste 100 de ani, dar productia in masa a vehiculelor electrice, asa cum stim acum, nu a inceput pana in anii ’90. Cu o istorie mai redusa, nu exista la fel de multe modele electrice disponibile pe cat sunt cu motor.

Exista o multime de avantaje in cumpararea unei masini electrice, mai ales daca sanatatea mediului este importanta pentru dvs. Asigurati-va ca nu pierdeti stimulentele daca cumparati unul.