Noua gama Mercedes-AMG S63 a fost testata. Se asteapta ca acest V8 berlin sa vina cu un nou motor hibrid cand va fi pus in vanzare in 2021.

V8 twin-turbo de 4,0 litri
Tractiune integrala
Tehnologie hibrida
700hp asteptat
Viitorul model S73 cu 800 CP
Probabil la vanzare in 2021
Se estimeaza ca va costa mai mult de 125.000 de lire sterline

Noul Mercedes, Benz S-Class, de ultima generatie, de ultima generatie, a fost dezvaluit la inceputul acestui an si o versiune AMG de inalta performanta a fost vazuta in curs de testare. Acesta marcheaza o plecare pentru tunerii interni Mercedes, deoarece este primul hibrid plug-in AMG.

Noul S63 va avea semnatura AMG V8 de 4.0 litri.

La fel ca multe alte produse AMG, Clasa S va fi alimentata de un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri. Cu toate acestea, difera de alte 63 de modele (inclusiv AMG C63, E63 si G63), este ca va include si un motor electric alaturi de motorul sau V8 pentru prima data. Se stie ca masina va avea tractiune integrala 4Matic +.

Primele rapoarte sugereaza ca motorul electric din S63 va produce in jur de 136 CP, combinandu-se cu motorul pentru a produce mai mult de 700 CP. De asemenea, va fi oferita o versiune mai puternica, posibil S73 cu badge, cu un motor electric de 204 CP, care va creste puterea totala la peste 800 CP.

Nu s-au anuntat cifre de performanta, dar va puteti astepta ca S63 sa trimita sprintul de 0-60 mph in intervalul scazut de trei secunde. Este posibil ca S73 sa scada sub pragul de trei secunde, in ciuda cantaririi probabile de ordinul a 2,5 tone.

2021 Mercedes-AMG S-Class design

In ciuda camuflajului greu purtat de prototip in imaginile de aici, puteti vedea clar ca noua AMG Class S va avea modificari vizuale similare fata de clasa S standard ca si alte modele AMG.

In fata, exista o grila imensa si o bara de protectie mai adanca, cu spoiler de buze si prize de aer asortate, care ii vor oferi un aspect mult mai agresiv decat clasa S standard. Rotile mari cu mai multe spite, pragurile laterale mai adanci, difuzorul din spate si un cvartet de tevi de esapament pot fi vazute si ele.

2021 Mercedes-AMG Clasa S tehnologie

Clasa S obisnuita se ridica sub greutatea gadgeturilor de inalta tehnologie, concepute pentru a-l face foarte confortabil si foarte relaxant la condus. Directia cu patru roti si suspensia adaptiva conectata la scanerele montate in nasul masinii fac acest lucru.

Inginerii AMG vor folosi toate acele tehnologii – si, fara indoiala, vor adauga cateva trucuri care implica motoarele electrice – pentru a permite versiunii S63 a Clasei S sa coboare pe un drum curbat indecent rapid pentru o masina atat de mare.

Interiorul va dispune de sistemul de infotainment MBUX controlat prin voce al Mercedes-ului in forma sa cea mai avansata si vor exista scaune de masaj, iluminare ambientala multicolora si un stereo puternic, clar, pentru a porni.

2021 Mercedes-AMG Clasa S Pret si data lansarii

Vechiul Mercedes-AMG S63 costa 125.000 de lire sterline, in timp ce S65, care este intrerupt acum, cu motor S12, costa 186.000 de lire sterline. Asteptati-va ca preturile pentru noua Clasa S AMG sa fie in acelasi stadion, cu o diferenta de pret similara intre S63 si S73. Ambele ar trebui sa fie puse in vanzare la sfarsitul anului 2021 sau la inceputul anului 2022.