E-Transit 2022 reprezinta primul vehicul electric-baterie al Ford Motor Co., conceput pentru cumparatorii comerciali, intrucat producatorul de automobile urmareste sa-si creasca dominanta pe piata autoutilitarelor si sa se fereasca de noii rivali de pescuit pentru clientii flotei.

E-Transit, dezvaluit joi si programat sa intre in productie la sfarsitul anului viitor, va incepe in jur de 46.000 de dolari in SUA, inclusiv transportul maritim. Varianta camionetei cu acoperis scazut va cobori pana la 126 de mile la o taxa, au spus oficialii companiei, desi au refuzat sa discute alte estimari ale autonomiei sau sa explice modul in care autonomia ar putea fi afectata atunci cand camioneta este incarcata cu marfa.

E-Transit, construit la uzina de asamblare Ford din Kansas City din Missouri, va fi oferit in trei configuratii, cu trei inaltimi ale acoperisului si trei lungimi ale caroseriei, intr-un efort de a oferi proprietarilor de afaceri o varietate de optiuni care sa corespunda nevoilor specifice. De asemenea, va veni cu un generator mobil optional Pro Power Onboard care debuteaza pe pickup-ul 2021 F-150.

Ford a spus ca motorul electric va produce un cuplu vizat de 266 CP si 317 lire-picioare de cuplu pentru toate configuratiile. Vizeaza o sarcina utila maxima de 3.800 de lire sterline sau pana la 4.290 de lire sterline pe versiunile decupate.

Producatorul auto a detaliat mai multe optiuni de incarcare, inclusiv software pentru a coordona plata atunci cand un vehicul foloseste incarcatoare publice sau de acasa.

In plus fata de autoutilitara, Ford a dezvaluit joi o serie de functii telematice si software menite sa ajute proprietarii de flote sa urmareasca si sa analizeze datele vehiculelor pentru a reduce costurile de functionare. Face parte dintr-un accent reinnoit pe vehiculele comerciale sub conducerea CEO-ului Jim Farley.

„Mai multe constructii, vehicule de urgenta si servicii utilitare aleg camioane comerciale si utilitare Ford in comparatie cu orice alt producator – si ne-am angajat sa ajutam clientii sa faca tranzitia la tehnologia cu emisii zero”, a spus Hau Thai-Tang, sef operational al platformei de produse Ford, a spus intr-un comunicat. „E-Transit este o platforma conectata, bogata in date, care va ajuta clientii flotei noastre sa deblocheze o productivitate mai mare.”

Cota dominanta

Ford detine o cota dominanta de 45% din spatiul vehiculelor comerciale din SUA cu autoutilitarele si pick-up-urile pe benzina, conform datelor furnizate de companie, si are o retea de 645 de centre de vehicule comerciale in SUA. Pana in octombrie, vanzarile de gaz camioneta Transit cu motor, improspatata anul trecut , a scazut cu aproape 21 la suta, pana la 106.073.

Noii veniti precum Rivian si Workhorse ameninta sa reduca succesul comercial al Ford.

Rivian a rezervat o comanda pentru 100.000 de camioane electrice de livrare de la retailerul online Amazon, iar Workhorse a declarat saptamana aceasta ca a primit o comanda pentru 500 de vehicule de livrare de la Pritchard Companies, un distribuitor de vehicule comerciale.

Ted Cannis, directorul general al afacerii comerciale din America de Nord a Ford, a declarat ca gama de optiuni pentru E-Transit va permite producatorului auto sa aiba un apel mai larg pentru potentialii clienti decat pot oferi startup-urile.

„Abordarea noastra este total diferita de ceilalti baieti”, a spus el. „Sunt foarte concentrati pe livrarea coletelor, care reprezinta mai putin de 10% din vocatiile pe care le servim. Daca sunteti instalator, electrician sau tip HVAC … s-ar putea sa aveti nevoie de o duba cu o inaltime mai mica a acoperisului sau de un costum. cu rafturi si cosuri. „

Cannis a spus ca E-Transit va fi profitabil pentru Ford la lansare. El a spus ca clientii flotei nu se vor ridica la pretul ridicat al autocolantului – cu aproximativ 10.000 USD mai mult decat modelul de gaz – din cauza potentialelor economii de costuri.

„Toate sunt axate pe date”, a spus Cannis. „Ei iau decizii de matematica in fiecare zi. Cu vehiculele electrice, aceasta este o afacere care creeaza.”

Costuri mai mici de intretinere

Costurile de intretinere programate vor fi cu 40% mai mici pentru E-Transit in comparatie cu un model de gaz pe parcursul a opt ani si 100.000 de mile, spune Ford. Cresterea timpului de functionare, datorita faptului ca nu trebuie sa se opreasca pentru a alimenta, ar trebui sa imbunatateasca si eficienta, spune compania.

Cannis a declarat ca cercetarile Ford arata ca vehiculele detinute in comert parcurg in medie 74 de mile pe zi, astfel incat o autoutilitara cu o autonomie de 126 de mile ar trebui sa treaca peste zi fara a fi nevoie sa se reincarce.

Autoutilitara va avea incarcare rapida atat in ​​curent alternativ, cat si in curent continuu si va fi dotata standard cu un incarcator mobil care se poate conecta la o priza de 120 sau 240 de volti.

Cu un incarcator de curent continuu de 115 kilograme si mai mult, varianta de camioneta cu acoperis scazut poate castiga pana la 30 de mile in 10 minute si 45 de mile in 15 minute, a spus Ford. Folosind un incarcator mobil conectat la o priza de 240 volti, varianta camionetei cu acoperis scazut poate incarca aproximativ 10 mile pe ora.

De asemenea, Ford va vinde o statie de incarcare la domiciliu care poate incarca complet autoutilitara in opt ore.

Ford va oferi o serie de software prin divizia sa de servicii comerciale Ford. Include un sistem de identificare a soferului si un sistem de antrenament care poate contribui la imbunatatirea performantei in cazul in care un sofer se deplaseaza cu viteza, franeaza prea tare sau nu poarta centura de siguranta.

Servicii telematice

O functie de pre-conditionare a cabinei la distanta permite setarea temperaturii cabinei, astfel incat sa fie confortabila pentru sofer, fara a afecta autonomia.

Proprietarii pot primi rapoarte despre starea de viata a bateriei si pot configura notificari pentru a afla daca un vehicul nu se incarca atunci cand ar trebui sa fie. Alte servicii telematice vor anunta proprietarii daca un vehicul este lovit in timp ce este parcat, este utilizat fara autorizatie sau este tractat.

„Cunoasterea este putere”, a declarat Julius Marchwicki, COO al Ford Commercial Solutions, intr-un comunicat. „Si Ford imputerniceste intreprinderile comerciale oferindu-le informatiile de care au nevoie pentru a beneficia la maximum de vehiculele lor electrice”.