Cand ai fost victima tradarii, sa ai din nou incredere in acea persoana este o misiune aproape imposibila. Totusi, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa inveti sa ai din nou incredere in alta persoana, cineva care iti dovedeste ca este demn de aceasta incredere. Dar trebuie sa inveti si sa ai incredere ca parte a cresterii si dezvoltarii. In copilarie, obisnuiam sa avem incredere in toata lumea, dar pe masura ce imbatranim increderea incepe sa se estompeze, iar in viata de adult trebuie sa invatam sa avem incredere.

Invata sa ai incredere dupa dezamagire

Cand cineva despre care credeam ca este demn de increderea noastra ne dezamageste, avem tendinta de a ne retrage in noi insine si de a crede ca niciodata nu putem avea incredere in altcineva. Atunci trebuie sa inveti sa ai din nou incredere , dar este un proces lung. Incetul cu incetul, tristetea se va indeparta din calea noastra si ne vom reconstrui viata. Acesta este momentul in care vom invata sa avem din nou incredere in oameni, dar este dificil sa stabilim un interval de timp deoarece caracterul fiecaruia va determina cand sunt gata sa invete sa aiba din nou incredere, de unde si importanta de a sti sa ne gestionam emotiile corect pentru a continua sa mergem inainte pe calea noastra.

La inceput ne este usor sa calcam cu atentie pentru a ne asigura ca nu renuntam din nou la increderea noastra in zadar. La urma urmei, increderea nu poate fi data , este ceva de-al nostru care se genereaza in timp, prin experienta si relatii bune; iar dupa o experienta traumatizanta ne va fi greu sa intarim acele relatii. Mai mult decat atat, emotiile joaca un rol fundamental in acest moment si s-ar putea sa fie nevoit sa le revizuiesti pentru ca in aceasta perioada de tristete unele dintre relatiile tale vor fi fost intarite, iar altele si-au pierdut din intensitate.

Invata sa ai incredere in tine

Sunt multe ocazii in care neincrederea in ceilalti se bazeaza pe lipsa de incredere pe care o avem in noi insine , asa ca daca incerci sa inveti sa ai incredere in partenerul tau  sau in alte persoane, poate ca ar trebui mai intai sa te gandesti inainte de a invata sa ai incredere in tine. Este ceva ce ar trebui sa inveti cat mai curand posibil, deoarece este un element de baza atunci cand impletesti relatii cu restul lumii si este cheia pentru a avea o stime de sine ridicata si consolidata. In caz contrar, ai putea ajunge sa te boicotezi, ceea ce iti va face foarte greu sa inveti sa ai incredere in oricine.

Primul pas pentru a invata sa ai incredere in tine este sa crezi in el si, de asemenea, sa inveti sa  ai incredere in universul  din jurul tau. Daca o propui, este pentru ca ai incredere ca vei atinge obiectivul, ceva perfect extrapolat pentru a avea incredere in celalalt. Daca nu crezi ca poti invata sa ai incredere in oricine, probabil ca vei esua, dar daca crezi ca este posibil sa oferi incredere altor oameni, ar trebui macar sa incerci. De asemenea, este adevarat ca increderea are fazele eisi in acest proces de a avea incredere din nou atat in ​​tine, cat si in ceilalti oameni, necesita in mod direct sa fim capabili sa ne confruntam cu sinele negativ pe care toti il purtam inauntru si, daca nu suntem, s-ar putea sa ne confruntam cu unul dintre cele mai evidente riscuri de a avea stima de sine.scazuta, care in acest caz ar fi direct legata de o lipsa de stabilitate emotionala.

Invata sa ai incredere de la zero

Acelasi sine poate fi unul dintre marile handicapuri cu care ne confruntam atunci cand ajungem la maturitate si suntem fortati sa invatam sa avem incredere . Dupa cum spuneam mai devreme, increderea nu este ceva ce apare brusc, ci mai degraba rodul unei serii de relatii cu oamenii din jurul nostru care pot fi mai mult sau mai putin intense. Cu cat intensitatea este mai mare, cu atat va exista mai multa incredere, desi celalalt va trebui sa ne demonstreze ca el este demn de increderea noastra. Pentru a face acest lucru, depasirea temerilor si fricilor noastre, precum si depasirea eului negativ, amintirea experientelor toxice, este elementara.

Cand este momentul sa devii adulti? Si apare intrebarea, cand si cum sa ai incredere in cineva?  Inca o data, depinde de fiecare. Copilaria si adolescenta ne-au marcat, avem un background si o serie de experiente, unele pozitive, altele toxice, care ne vor face sa ajungem la punctul de maturitate necesar sa ne deschidem fata de celalalt si sa ne oferim increderea, mai devreme sau mai tarziu.